Bilinçaltı zorlayacak, istekler ortaya konulacak

Sabah saatlerinde Koç burcunda dolaşan Ay, öğleden sonra Boğa burcuna giriyor.

Akşama doğru Aslan burcundaki Merkür-Venüs kavuşumunu tetikleyecek ve söylemek istediklerinizi ortaya koymak için zorlayacak. Aslında konuşmalar son derece gösterişli bir biçimde yapılabilir ve bilinçaltının zorlayıcı etkisiyle istekler ortaya konulabilir. Aslında Merkür-Venüs kavuşumu hem aşk, hem de çocuklar açısından eğlenceli ortamları ve keyifli planlar yapılabileceğini işaret ediyor.

Kuyruklu yıldızı patlatmak

Gelişen teknolojiyle birlikte korkularımız da büyüyor. Öğrendiğimiz her yeni bilgi, yeni ihtimalleri de beraberinde getiriyor.

Mesela NASA uzmanları yeryüzünün oluşması konusunda önemli bilgilere ulaşmak amacıyla şarap fıçısı büyüklüğündeki uzay aracını 4 Temmuz günü kuyruklu yıldıza çarparak patlatmayı planlıyorlar. Daha doğrusu ‘Deep Impact’ (Derin darbe) adını verdikleri uzay aracının 4 Temmuz’da kuyruklu yıldıza çarpacağını hesaplıyorlar. Zaten bu projenin amacı kuyruklu yıldızı patlatmak ve sonrasında neler olabileceğini izlemek. Yani bu bir çeşit deney.

Şimdi bu deneyi astrolojik açıdan yorumladığımız zaman neler olabileceği üzerine biraz düşünelim. Çünkü 1867’de keşfedilmiş olan ‘Tempel-1’ adlı kuyruklu yıldız, Mars ve Jüpiter arasından geçen ekliptik üzerinde dolaşıyor ve bu yörüngede altı yılda bir dünyadan görülebilecek duruma geliyor. Yani bu kuyruklu yıldız bizim sistemimizin bir parçası.

Şimdi NASA uzmanları bu çarpışmanın kuyruklu yıldızın yörüngesini değiştirmeyeceğini garanti ediyorlar.

Buz, kaya ve tozdan oluştuğunu ileri sürülen kuyruklu yıldız ile uzay aracının çarpışmasını ‘Bir merminin diğer mermiye çarpması’ olarak değerlendiren bilim insanları, bu çarpışma sonucunda kuyruklu yıldızın yüzeyinde futbol sahası büyüklüğünde ve 14 katlı bir bina derinliğinde krater açılacağını ön görüyorlar.

Bu deney bana yıllar önce Ay’ı patlatmayı düşünen bilim insanlarını hatırlattı. Ay’ın çekim ve itim etkisini ortadan kaldırmak ve daha bilemediğim birçok neden ileri sürerek Ay’ı ortadan kaldırmaya yönelik büyük bir projeden söz ediliyordu. Sonra bu projeden vazgeçildi. Fakat şimdi bir kuyruklu yıldızı patlatmak için harekete geçilmiş bulunuluyor ve 4 Temmuz gününe bir şey kalmadı. Hep birlikte neler olacağını göreceğiz ve bilim insanlarının öngörüleri ve hesaplarının sonuçlarını da...

Aslında bu deney bilinmeyenin kapısını açabileceği gibi, aynı zamanda bizim dünyamızın da içinde bulunduğu sistemi ne şekilde etkileyeceğini ön görmek çok zor. Şimdiye kadar yapılan çalışmaların ve hesapların pratik uygulama sırasında ne derece isabetli olacağı, ancak uyguladıktan sonra ortaya çıkacak bir durum.

Ancak Uranüs’ün Balık burcuna girmesiyle birlikte uzayın sırrını çözmeye ve anlamaya yönelik çalışmaların yapılabileceğini zaten ön görmüştüm. Daha da ötesi bilinçaltının keşfi şeklinde yorumlanabilecek Balık burcundaki Uranüs dönemi dünyanın farklı bir çağa giriyor olduğunu işaret ediyor.

Fakat ben yine de kuyruklu yıldızı patlatmaya yönelik yapılan bu çalışmanın sonuçlarıyla ilgili endişeler taşıyorum ve iyi ki Türkiye’den görülmeyecek diye düşünüyorum.

Çünkü düşünülen çarpışma hesaplanan zamanda gerçekleşirse, Batı yarıkürenin bazı bölgelerinde çıplak gözle bile görülebilecek.
Yazarın Tüm Yazıları