Her an ilginç keşiflerde bulunabilirsiniz

Maddi değerlerin farklı yönlerini keşfetmek mümkün. Şimdiye kadar öğrenilmiş olanların değişmesi ve yepyeni değerlerin ortaya çıkacağı bir gün.

Sanatçılar, eğlence yerleri, turizm ve gösteri dünyasına yönelik hareketli bir dönem. Boğa burcundaki Ay, tedbirliliği artırırken Balık burcunda dolaşan Uranüs’ün yaratıcı ve devrimci özellikleri açığa çıkacak. Farklı sistem arayışları başlayabilir. Buna bağlı olarak ilginç keşifler de açığa çıkabilir.

Doğal ayak terapisi

Her ayakta 7 binin üzerinde sinir ucu, 26 kemik, 107 bağ ve 19 kas bulunduğunu biliyor muydunuz? Bütün bedeni taşıyan ayaklarınıza iyi bakın. En azından haftada bir ayaklarınızı dinlendirmek ve rahatlamasını sağlamak için tuzlu suyun içinde 20 dakika bekletebilirsiniz.

Özellikle deniz suyu ayaklarınıza çok iyi gelir. İmkanınız varsa bol bol yüzün, denizin içinde yürüyün. Hem deniz suyu, hem de kum ve küçük çakıl taşları üzerinde yürümek doğal bir masaj etkisi yaratacak ve ayaklarınızın aracılığı ile tüm bedeniniz gevşeyip sağlığına kavuşacak.

Tıpkı avuç içi gibi ayaklarda da bütün organların denk geldiği noktalar var. Ayak baş parmağı başa denk geliyor. Parmakların ayak ile birleştiği nokta omuz bölgesi. Aşağı indikçe tüm organlarla örtüşen noktalar bulunuyor.

Çin tıbbının meridyenler ve noktalarla açıkladığı insan vücudunun hemen her bir noktası bedenin diğer organlarıyla bağlantılı. Bunların arasında eller ve ayaklar en fazla önemsenen organlardan. Aynı zamanda ayağınızdaki doğru noktaya dokunarak bedeninizdeki sağlık sorunu olan organınızı uyarabiliyor ve şifaya kavuşturabiliyorsunuz. ‘Refleksoloji’ adı verilen yöntem tamamen ayaklara uygulanan bir çeşit masaj aracılığı ile şifaya kavuşmayı amaçlıyor.

Refleksoloji uygulayan uzmanların sayısı fazla değil. Fakat imkanınız varsa böyle bir uzmana gidebilirsiniz. Ancak deniz kıyısında minik çakıl taşlarının üzerinde yürümek, aynı etkiyi meydana getiriyor. Bu arada kendinizi güneşten korumayı unutmayın. Üstelik su, çakıllar ve çevrenize dikkatle bakmak, hem bir çeşit meditasyon etkisi yaratacak, hem de ayaklarınıza doğal terapi uygulamış olacaksınız.

Özellikle iri kumlar, minik çakıl taşlarının bulunduğu sahillerde bulunduğunuz sürece her gün yürümeye özen gösterin. Birden bire canlandığınızı ve kendinizi daha iyi hissetmeye başladığınızı göreceksiniz.

Deniz kıyısında bulunmayanlar ise çimenler üzerinde çıplak ayak yürümeyi deneyebilirler. Özellikle kırlara gittiğiniz zaman ayakkabılarınızı çıkarın ve acele etmeden ayak tabanınızı hissederek yürüyün. Bu arada yürüdüğünüz yere dikkatli bakın. Doğal ortamlarda ayaklarınıza zarar verecek dikenlerin dışında pek fazla bir şey bulunmaz, ama insanların fazla bulunduğu yerlerdeki cam kırıkları ve benzeri atılmış objeler yüzünden ayaklarınıza bakım yapayım derken zarar vermeyin. Elbette bu uyarı deniz kıyısında yürüyenler için de geçerli. Üstelik yürüdüğünüz yere dikkatli bakmak, bütün düşüncelerden uzaklaşmanıza yardımcı olacak ve bir çeşit meditasyon yapmış olacaksınız.

Doğal ayak terapisi uygulamadan önce bol su için. Ve sonrasında da bol bol su içmeyi ihmal etmeyin. Özellikle yürüdükten sonra. Çünkü ayaklarınızın altına doğal olarak uygulanmış olan masaj aynı zamanda bedeninizde birikmiş olan zehirli maddelerin ter ve idrar yoluyla kolayca atılmasını sağlayacak ve siz de sağlığınıza kavuşmuş olacaksınız.
Yazarın Tüm Yazıları