Ateş ve hava burçları, bekledikleri fırsatları yakalayacak

Merkür-Venüs arasındaki kavuşum devam ediyor ve bütün hafta Aslan burcundaki bu kavuşum konumu korunacak.

Bu nedenle, projelerinizi ve yapmak istediklerinizi ortaya koymak için harekete geçebilirsiniz. Özellikle anlaşmalar, sergiler ve benzeri çalışmalar için uygun bir dönem. Beklenilen fırsatlar çıkabilir ve şansınızı çok iyi kullanabilirsiniz. Özellikle Ateş ve Hava burcundan olanlar, yani Koç, Aslan, Yay ve İkizler, Terazi ve Kovalar... Kovaların kafası karışık olsa bile fırsatları iyi değerlendirebilirler. Koç ve Terazilerin sabırlı olmaları gerekiyor. Öfkeli ve hırslı davranmayın.

Gece bir UFO gördüm

Cumartesi gecesi çok tuhaf bir gökyüzü olayına şahit oldum. Büyük Ayı takım yıldızının kuyruğunun az ötesinde çok parlak bir gök cismi giderek büyümeye ve daha çok parlamaya başladı.

Sevgilim bana ‘bu ne yıldızı’ diye sordu. Ben o sırada dikkatle bakıyor ve anlamaya çalışıyordum. Sevgilim ‘Aaa hareket ediyor bu’ dedi. Hakikaten o sırada benim durduğum yere göre sağa doğru yani Büyük Ayı’nın kuyruğuna doğru hızla hareket ediyordu. Sonra yukarı doğru yükseldi ve kayboldu.

Şaşkınlıkla birbirimize baktık sonra tekrar gökyüzüne. Yıldız sandığımız parlak ışıklı cismi görebilmek için karanlığın derinliklerini gözlerimizle taramaya başladık. Keşke o sırada bir teleskopumuz olsaydı...

Minik sabit yıldızlar oldukları yerde göz kırpıyor ve uzaklarda şimşekler çakıyordu. Hava rüzgarlıydı. Bir yerlere yağmur yağıyordu, çok belli. Bizim olduğumuz yerde yıldızlar parlak ve hava açıktı. Acaba bu parlak ışıklı cisim bir uçaktı da bir bulutun arkasında gözden kayboldu diye düşünüyordum fakat bu mümkün değildi. Çünkü parlak cismi gördüğüm tam o noktanın yanında bulunan yıldızlar aynı şekilde parlamaya devam ediyorlardı. Buluk gelmiş olsa hepsi teker teker bulutların ardında kaybolacaklardı.

Çok heyecanlandım. Sevgilem bakıp UfO gördüğümüzü söyledim. Güldü. Tanımlanamayan gök cismi demek anlamına geldiğine göre ‘UFO’ demek hiç de yanlış olmaz dedim. Sonra aklıma ABD’nin patlatmayı düşündüğü kuyruklu yıldız geldi. Bilim insanları hesaplarında yanlış yapmış olamazlar mıydı? 4 Temmuz yani bugün çarpması beklenen uzay aracı Cumartesi gecesi saat 23:00 sularında çarpmış ve biz de bu çarpışmanın ışığını görmüş olabilirdik. Fakat hemen bu çarpışmanın Türkiye’den görülemeyeceğini hatırladım.

Peki, gördüğümüz bu kocaman parlaklık neydi? Üstelik bir patlama gibi de değildi. En azından benim bildiğim patlamalardan değildi.

‘İlk kez böyle bir olaya şahit oluyorum’ dedim. Sevgilim gülerek ‘ben de ilk kez görüyorum’ dedi. ‘Bu bir işaret olmalı’ dediğim zaman O da ‘Bence de bir işaret olmalı ama neyin işareti acaba’ dedi.

Çok merak etmiştim. Buradan gitmeyi düşünüyordum fakat o dakika karar verdim. Burada kalacak ve geceyi bahçede geçirerek yıldızları seyredeceğim. Demek ki, bu bölgede doğa olaylarını rahatlıkla izleyebilirim. Üstelik Silivri’de Klasis Golf’ün içinde bulunan bu ev, benim her türlü yaratıcı çalışmalar yapabilmem için çok uygun. Özellikle de düşünmek ve düşüncelerimin derinliğinde dolaşmak için. Bir de düşüncelerinizi besleyen doğanın içinde kendinizle baş başa kalmanıza izin veriliyorsa... Ve doğa olayları sizi takip ediyorsa...

Bir zamanlar olaylar mı, beni takip ediyor yoksa ben mi, olayların peşinden gidiyorum diye çok düşünmüştüm. Ama artık biliyorum ve yazacağım.
Yazarın Tüm Yazıları