Yasemin Boran

Bugün neler olacak

5 Temmuz 2006
Düşüncelerin derinleştiği bir gün. Meydana gelen olaylar önceden alınmış kararların değişmesine neden olabilir. Yeni girişimlerde bulunmak için pek uygun bir gün değil. Bilinmeyen bazı durumların ortaya çıkmasıyla birlikte fikirlerin tamamen değişmesi ve yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulması mümkün. Eğlence sektöründe ortaya çıkacak karışıklıklar eski alışkanlıkların tamamen değişmesi için zorlayacak. Sinema, tiyatro ve sergilerle ilgili organizasyonlar sırasında aksaklıklar ve hesapta olmayan durumlar çıkabilir.

Mektuplar

Yükselen burcunuz Başak. Üstelik güçlü gezgenler birinci evde bulunduğu için enerjik, seçici, kolay beğenmeyen bir davranışlar içinde bulunursunuz. Hızlı çalışan pratik bir zekanız olduğunu söyleyebilirim. Aynı zamanda pek belli etmediğiniz bir acıma duygusu ve iyi düşünceye de sahipsiniz.

Zihinsel açıdan disiplinli olduğunuz halde duygularınızı pek disipline ettiğiniz söylenemez. Ancak, sanata yönelik yeteneğiniz var. Şayet bildirdiğiniz doğum zamanı doğruysa, sanatsal faaliyetlerde bulunarak kendinizi ifade edebilir ve böylece sözünü ettiğiniz sorunlardan uzaklaşabilirsiniz. Ayrıca sanatın her hangi bir dalında yapacağınız çalışmalarda son derece başarılı olabilirsiniz. Bu sene kendinizi keşfedeceğiniz bir yıl olacak. Zorluklar, sahip olduğunuz potansiyel yeteneklerinizin uyanmasına yardımcı oluyor.

Şikayetçi olmak veya bunalıma girmek yerine yaşadığınız olayları anlamaya çalışın ve daha önemlisi sizi nasıl etkilediğini ve gücünüzü ortaya koymanız için zorladığını fark ederseniz, kendinizi geliştirme fırsatını yakalayacaksınız. 

RUMUZ: Karagözlüm

Anlattıklarınızdan oldukça ilginç tecrübeler yaşadığınız anlaşılıyor. Satürn, doğum haritanızdaki Güneş’e sert etkiler yapmaya başladığı zaman mektupta anlattıklarınıza benzer tecrübeler ortaya çıkar. Ayrıca, Uranüs de doğum haritanızdaki Ay’ın üzerine gelmiş. Bu da bilinçaltınızı harekete geçirecek olaylarla karşılaşmanıza neden olmuş.

Eşiniz için de astrolojik açıdan benzer bir durum mevcut. Güçlü değişim rüzgarlarının etkisi altında bulunuyor. Ve bunun sonucunda anlattıklarınızı yaşıyorsunuz. Özellikle parasal açıdan ilginç fırsatlarla karşılaşacaksınız. Fakat bunları iyi değerlendirmek için bulunduğunuz halden çıkmanız gerekiyor. Çok fazla derinleşmek ve geçmişe takılı kalmak fırsatları kaçırmanıza neden olabilir. Bu ay araştırmalar yapabilirsiniz. Bu arada evinizle ilgili bazı değişiklikler yapmanız gerekebilir ve başka bir eve taşınabilirsiniz. Fakat aceleci davranmayın ve taşınmanız gerekiyorsa ay sonuna doğru bu işi yapın.

Eşinizle aranızdaki ilişkinin eskisi gibi olmasını beklemeyin. Fakat siz de zaten değişiyorsunuz ve ilişkinizin devam etmesi için her ikinizin de yenilenmesi gerekiyor. Beraberliğinize farklı boyutlar kazandırmayı başarabilirseniz ve beklentilerinizi değiştirirseniz, beraberliğinizi sürdürebilirsiniz.
Yazının Devamını Oku

Rüyanızı hatırlayın

4 Temmuz 2006
Bazı insanlar bir gecede üç-dört rüya gördüğünü söylerken bazıları hiç görmediklerini iddia ederler. Bazı kişiler gece rüyamda bir şeyler gördüm ama ne gördüğümü hatırlamıyorum, diyerek yakınırlar. Bazen gördüğümüz rüyanın etkisinde öyle bir kalırız ki, günler hatta haftalar boyunca kendimize gelemeyiz. Ve gördüğümüz rüyayı anlatırken "Canlı gibiydi, öyle gerçekti ki..." şeklinde tanımlarız. Böylece etkisinde kalmış olmanın açıklamasını yapmış oluruz. Sanki rüyaların kişiyi etkilememesi gerekiyormuş gibi! Karşımızdaki kişini bizi hafife almasından ya da dalga geçmesinden korkarız ve ciddiye alınmak isteriz. Aslında ikna etmeye uğraştığımız kişi karşımızdaki değil, kendimizdir. Çünkü, öğrendiğimiz bilgilerin ışığında gördüğümüz sadece bir "Rüya"dır ve gerçekle hiç ilgisi yoktur.

Aslında rüya anında yaşadığımız her şey gerçektir. Tabii ki, bu "Başka bir gerçeklik"tir ama gerçektir.

Şayet "Şuuraltı" denilen türden bir rüya görüyorsanız, bu rüyanın sağlığınız açısından çok önemli olduğunu bilmelisiniz. Ve bu tür bir rüyayı hatırlamak, psikolojik dengenizi korumak ve kendiniz hakkında önemli bilgilere ulaşmak açısından çok önemli. Bu demektir ki, gerçek dediğiniz dünyada çözümleyemediğiniz bir sorunu rüya aracılığı ile çözümlüyorsunuz.

Gördüğünüz bir rüyayı hatırlamanız sadece psikolojik dengenizi değil, aynı zamanda ulaşmak istediğiniz bilgileri elde etmek için de çok önemli.

Mesela bildiğiniz fakat unuttuğunuz bilgilere ihtiyacınız olduğu bir dönemde gördüğünüz rüya aracılığı ile hatırlayabilirsiniz. Unutulmuş tecrübeler bilincinizin derinliklerinden yükselip şuurunuza ulaşabilir ve böylece bilmediğinizi sandığınız bilgilerle karşılaşabilirsiniz.

Ayrıca rüya aracılığı ile evrenin bilgisiyle iletişime geçebilmeniz de mümkün. Zaten evrenle daimi bir temas halindesiniz. Fakat, normal şuurlu halinizle ihtiyacınız olan bilgileri çekip anlayabilmeniz mümkün değil. Buna karşılık rüya halindeyken farklı bir şuur hali içinde bulunduğunuz için, imkansız gibi görünen evrenin bilgisiyle iletişim kurabilmek mümkün. İşte, bu nedenle gördüğümüz rüyaları hatırlamak çok önemli. Ve hatırlamak için küçük bir çalışma yapmanız yeterli.

Rüyadan uyandığınız anda hemen yazın. Veya ses kayıt cihazına kaydedin ve sonra uyumaya devam edin. Sabah uyandığınız zaman okuyun. Rüyalarınızı yazmaya başladıktan bir süre sonra hatırlamalarınız artacaktır.

Merkür harekete geçti

Merkür geri gitmeye başladı. Sinema, sahne ve eğlence dünyasında bazı karışıklıklar olabilir ve uygulanan sistemin değişmesi için zorlayabilir. Düşüncelerin derinleşeceğini işaret eden gökyüzünün konumu projelerin ortaya konulması için acele etmemek gerektiğini gösteriyor. Hayal gücünü harekete geçiren olaylar endişelerin açığa çıkmasına ve kuruntulardan kaynaklanacak yanılgılar meydana gelecek. Hem aşk, hem de iş ilişkilerinde ortaya çıkan sürprizler isteklerin değişmesine neden olabilir.
Yazının Devamını Oku

Uranüs etkileri

3 Temmuz 2006
Hiçbir dönemde işlerim bu kadar karmaşık, elektronik eşyalarım bu kadar bozuk olmamıştı. Saçlarımı taramaktan vazgeçtim. Kazaklarımı giyerken yavaşça çekip çıkarıyorum. Madeni eşyaları ellerken önce yavaşça değip sonra tutuyorum."

Uranüs etkisinden yakınan bu mektubun sahibi sanırım doğum anında başka etkiler de alıyor ve kendine özel ilginç bir biçimde yaşıyor. Keşke mektubunda doğum zamanını bildirseydi de yıldız haritasına göre bir değerlendirme yapsaydım. Özellikle bedeninde biriken ve dokunduğu eşyalara boşalttığı elektrik yüzünden meydana gelen tatsızlıkları çözümlerdik. Ama en azından şunu söyleyebilirim.

"Ayağınıza ince iletken tabanlı ayakkabılar giyin (kauçuk olmasın), her fırsatta duş alın, en azından gün içinde aklınıza geldikçe ellerinizi uzunca bir süre suyun altında tutarak yıkayın. (Su, elektriğin bir kısmını akıtır) Ayrıca banyo küvetinin içini suyla doldurun ve deniz tuzu (Kaya tuzu da olabilir) karıştırın. Sonra içine girin ve bir süre öylece dinlenin. Böyle bir uygulama yapamıyorsanız en azından ayaklarınızı tuzlu suyla dolu bir kabın içinde dinlendirin.

RUMUZ: Deniz Kızı

Yükselen burcunuz Akrep. Doğum haritanızda su unsuru kuvvetli. Son derece hassas ve duyarlı bir yapıya sahipsiniz. Duygularınıza hakim olamıyorsunuz. Daha sakin olmalısınız. Atacağınız adımları önceden düşünün. Sezgileriniz çok kuvvetli fakat şimdilik sezgileriniz yerine mantığınıza güvenin. Sezgileriniz şu dönem sizi yanıltabilir. Ayrıca beslenmenize özen göstermelisiniz. Özellikle B vitaminleri almalı ve kırmızı besinler (et, domates gibi) almaya özen göstermelisiniz. Böylece rahatsızlık duyduğunuz rüyalar ve vizyonlar azalır. Dikkatinizi sevdiğiniz konulara yöneltin. Spor yapın ve bol bol yüzün. Böylece sözünü ettiğiniz karamsar halden uzaklaşıp daha yapıcı ve olumlu bir tavır içine girebilir, dünyayla bağlantınızı güçlendirebilirsiniz.

Bugün neler olacak

Bugün Ay, uyum, ahenk ve dengeyi sembolize eden Terazi burcunda dolaşıyor. Adalet sisteminin uygulanması için güçlü arzuların açığa çıktığını işaret eden gökyüzünün konumu özgürleşmek için kuvvetli duyguların uyanacağını gösteriyor. Değişen istekleri ortaya koymak için sabırlı davranılacak ve parasal konulara yönelik geliştirilen tedbirler dikkat çekici olacak. Geleceğe yönelik kaygılardan uzaklaşıp yenilikçi fikir ve duygular içine girilmesi sorunlarla başa çıkmayı kolaylaştıracak.
Yazının Devamını Oku

Bedeninizin anlattıkları

30 Haziran 2006
Sözcükleri kullanarak kendimizi ifade ederiz. Ne hissettiğimizi, ne düşündüğümüzü, rahatsız veya keyifli olduğumuzu, kelimeleri kullanarak anlatırız.

Bazen kelimeler anlatmak istediklerimizi yeterince ifade edemiyor duygusuna kapılırız ve o zaman bedenimizi de işin içine katarız ve çoğunlukla bunu bilerek yaparız.

Anlatmaya çalıştığımız her ne ise, ellerimizi, kollarımızı hatta bütün bedenimizi devreye sokarak çeşitli taklit ve benzetmeler yaparak konuşuruz.

Bazen de hiç konuşmadan sadece belirli işaretleri kullanarak anlattığımız hareketler vardır. Genel, geçer, herkes tarafından bilinen "Mükemmel, tamam, yaramaz, haydi gidelim vs." gibi anlamları kesin olarak tanımlanmış işaretleri kullanırız.

Bütün bunların ötesinde farkında olmadan yaptığımız mimik ve hareketler vardır. Ve bu durum bizim hangi hal içinde bulunduğumuzu işaret eder. Tabii kendimizi dışarıdan görmediğimiz için bundan habersiz yaşarız. Taa ki, birileri çıkıp "Hayrola, bugün çok gerginsin" dediği zaman, "Aaa, nereden bildin" (Hiç belli etmediğimizi düşündüğümüz için) diyerek şaşarız. Fakat bu durum beden dili hakkında çok önemli ipuçları verir.

Duruşumuz, bakışımız, ayağımızı sallayışımız veya sakin olduğumuz zamanlar yapmadığımız hareketlerden söz eder. Böylece kendimizi yakalarız.

Rahat veya rahatsız olduğumuz zamanlar, öfkeli, neşeli, mutlu, huzursuz, güvensiz veya kendinden emin duruşlarımız vardır. Ve bakışımızdan duruşumuza kadar bedenimiz bizi ele verir. Hem de "beden dili" hakkında hiçbir fikre sahip olmayanlar bile anlar. Bu konuda inceleme yapmamış olanlar bile basit bir gözlemle içinde bulunduğumuz hali hemen anlayabilirler.

Rahat veya rahatsız olduğumuz bedenimizden dışarı yansır. Fakat kendimizin dışına çıkıp kendimizi göremediğimiz için bunun farkında olmayız. Ancak karşımızdaki insanlar bize nasıl durduğumuzu veya nasıl baktığımızı söyleyebilir ve bunun üzerine duruşumuzu değiştirebiliriz. Fakat bazen hiç anlamayıp ne yapacağımızı bilemeyiz veya karşımızdaki kişinin bize söylediklerini saldırı gibi algılayıp bedenimizin duruşuyla ilgili yorumunu bir yanlış anlaşılma olarak açıklamaya çalışırız. Tabii bu sırada büyük bir hata yapmış oluruz. Halbuki dikkatle dinleyip biraz gevşemeyi öğrenirsek, istediğimiz gibi kendimizi yansıtabiliriz.

Gelişmeler dikkat çekici

İlginç gelişmelerin meydana geldiği bir gün. Açığa çıkan sorunlara pratik çözümler bulunacağını işaret eden gökyüzünün konumu isteklerin güzel ifade edileceğini gösteriyor. Çeşitli konferanslar, seminerler yapılabilir, titiz çalışmalar sergilenebilir. Özellikle gösteri dünyası ve eğlence sektörüne yönelik meydana gelen gelişmeler son derece dikkat çekici ve etkileyici olacak. Ortaya çıkan zorlayıcı olaylar alışkanlıkların değişmesi için baskı yaratabilir.
Yazının Devamını Oku

Başka bir gerçeklik

29 Haziran 2006
Geçmiş ve geleceğin birleştiği nokta nerede bulunuyor biliyor musunuz? Pek çok kişi bunu düşünebilir fakat sizi fazla yormayacağım. Tam sizin bulunduğunuz yer, geçmiş ve geleceğin birleşim noktası...

Yaşam dediğimiz şey, şu anda gerçekleşiyor. Sonra...

Sonra masal oluyor!

"Bir varmış, bir yokmuş" diyerek başlayan masallar aniden anlam kazanıyor ve düşünmeye başlıyorum.

Bütün olanları, olmasını istediklerimi ve olmayanları ve şu an yaşadıklarımı düşünüyorum. Sanki sadece düşüncede yaşıyormuşuz gibi bir duyguya kapılıyorum. Bu duygu içimde büyüyor ve gerçeğe dönüşüyor ve biliyorum.

Evet, düşüncede yaşıyoruz. Zihnimizin içinde geçmiş, gelecek ve şimdi, hepsi birden aynı zamanda mevcut.

Var olanlar yok olmuyor. Yoksa düşünemezdim. Zihnimde göremezdim. Hem de capcanlı ve zihnimin içinden taşacak, dışarı çıkıverecek kadar canlı ve duygularım sanki o an yaşanıyormuşçasına bedenimi etkiliyor. Kalp atışlarım değişiyor. Zihnimin içinde dolaşıyorum ve o an gerçekten yaşıyorum.

Yoksa yaşayamazdım. Olmayanı canlandıramazdım. Demek ki, var. Belki başka bir gerçeklik boyutunda... Bildiğimiz gerçekten başka bir gerçeklik olabilir ama kaybolan, yok olan hiçbir şey yok.

Düşüncelerimizi hangi yöne hareket ettirecek olursak orada var oluyoruz, ya da yok oluyoruz.

Geçmişin hayali ile gerçekleşen benliğimiz geleceğin hayali içinde eriyip gidiyor ve sonra yeniden şekilleniyor ve yepyeni bir vücut buluyor.

Düşüncelerim bana oyun mu oynuyor yoksa bilinenden başka bir gerçeği mi yakalamak üzereyim, bilmiyorum ama yaşıyorum. Ve yaşadığımın gerçek olduğunu biliyorum çünkü bedenimde hissediyorum. Müthiş bir heyecan dalgası sarıyor benliğimi, zihnim sonsuzluğa açılıyor ve yok oluyorum. Sonra yeniden var oluyor ve bedenimi hissediyorum. Tarifsiz bir haz içindeyim. Biliyorum.

Yeni istekler

Hayal gücünü tetikleyen olaylar kuruntuların açığa çıkmasına neden olabilir. Yanılgılardan kaynaklanabilecek sorunlara karşı tedbirli olmak gereken bir gün. Öğleden sonra duyguların değişeceğini işaret eden gökyüzünün konumu, kaygılardan uzaklaşıp potansiyel gücün açığa çıkacağını gösteriyor. Özellikle arzu edilen değişiklikleri gerçekleştirmek için büyük bir güç ve irade ile davranmak mümkün olacak. Emniyet ve güven ihtiyacının artmasıyla birlikte ortaya çıkan yeni istekler alışkanlıkların değişmesi için zorlayabilir.
Yazının Devamını Oku

Hayatımızı yöneten düşünceler

28 Haziran 2006
Düşünmeyi öğreniyoruz. Bu size çok tuhaf gelebilir. Bilerek doğan insan, düşünmeyi bilmiyor. İçine doğduğumuz kültür, ortam, anne-baba, kardeşler, iletişim ve ilişki içinde bulunduğumuz herkes nasıl düşüneceğimizi bize öğretiyor. Öğrendiğimiz bütün bu bilgilerin ışığında yaşadığımız tecrübeler, düşünce biçimimizi değiştirebiliyor. Fakat bunun pek kolay olduğunu söyleyemeyeceğim. Çünkü öğrendiğimiz düşünce biçimi, bizim olaylara ve hayata bakış biçimimizi de belirliyor ve bunun dışına çıkabilmek pek kolay olmuyor.

Mesela ev diye öğrendiğiniz yere başka bir şey diyemezsiniz. O evdir. Neresinden bakarsanız bakın evden başka bir şey göremezsiniz. Çünkü ev olarak öğrenmişsiniz. Ev diye baktığınız şeyin başka bir şey olabilmesi için onun başka özelliklerini öğrenmiş olmanız gerekir. Eve başka bir isim verenlerle karşılaşmış olmanız gerekir ve bildiğiniz ev kavramının dışında bir kullanım veya mana yüklenmiş olduğunu öğrenmiş olmanız gerekir. Yoksa düşünceleriniz değişmez ve o sizin için evdir.

Halbuki başkaları için mabet olabilir. Ve bu düşünce biçimi davranışlara yansır. Ev diyen kişinin davranışıyla, mabet diyen kişinin davranışı aynı değildir. Çünkü davranışları belirleyen, düşüncelerin etkilediği duygulardır. Ve açığa çıkan duygular düşüncelerin kuvvetini belirler.

Şimdi ev olarak öğrendiğiniz bir yerin evden daha başka bir şey olduğunu öğrenmek, sarsıcı bir duygunun açığa çıkmasına neden olur.

İlk tepki olarak kişi öğrendiklerine sımsıkı yapışır ve yeni bilgiyi reddeder. Fakat öğrenilen yeni durum reddedilse bile zihnin derinliklerinde etki meydana getirir ve kişiyi ikilem içine sürükler. Bunun sonucunda reddetmeye devam edecek olursa bunalım ortaya çıkar. Çünkü çevresinde bulunanların davranışları değişmiştir. Bildiği ev kavramına uygun davranmadıklarını görmek bunalımını derinleştirecektir ve zihninin derinliklerindeki yeni bilginin yeşerip büyümesine neden olacaktır.

Eski bilgi ile yeni bilgi duygusal çatışmaya dönüşecek ve bununla yaşamanın mümkün olunamayacağı bir noktaya gelinecektir.

Yeni bilgiyi kabul etmek pek kolay olmasa da, bir gün aniden yeni bilgiyle bakmaya başlar. Artık gördüğü yer ev olmayıp mabede dönüşmüştür ve davranışları da değişmiştir.

Ev örneği ile anlatmaya çalıştığım durumu hayatınızın bütün planlarına uygulayabilirsiniz ve öğrenilen düşünce biçimini kavrayabilirsiniz.

Sarsıcı olaylar

Sabahın erken saatleri gerilimli olacak. Düşünceleri derinden etkileyip değiştirecek sarsıcı olaylar ortaya çıkabilir. Alınan kararlar ve ortaya çıkan durumlar tepki uyandırabilir. Ulaşım araçlarıyla ilgili sorunlar, iletişimlerde ortaya çıkan karışıklıklar düşüncelerin ve sistemin değişmesi için zorlayabilir. Akşama doğru iyimser duygular uyanacak ve karışıklıkları düzenlemek, uyumlu ortamı yaratmak için gayret gösterilecek. İlerleyen saatlerde uzlaşma için güçlü duygular uyanacak.
Yazının Devamını Oku

Astrolojik ilişkiler

26 Haziran 2006
RUMUZ: BALIKADAMYükselen burcunuz Başak, doğum haritanızda Ay Oğlak burcunda duruyor. İsteklerinizi gerçekleştirmek için bütün gücünüzü ortaya koyabilir ve sakınmadan davranabilirsiniz. Özellikle kendinizi ortaya koymak için büyük bir gayret gösterebilirsiniz, fakat bu sırada önemli ayrıntıları gözden kaçırmanız mümkün. Düşündüğünüzü ortaya koyarken sevdiğinizi ve yakınlarınızı da düşünmeye özen göstermelisiniz. Gizli kapaklı işlerden hoşlanmadığınız için bazı şeyleri gizlemek isteseniz bile bundan rahatsızlık duyarsınız.

Doğum haritanızda sezgileri ve duyarlılığı yüksek biri olduğunuz görünüyor. Ayrıca iyi duygularınız kuvvetli olduğu için olaylara olumlu açıdan bakabiliyorsunuz ve bu haliniz ilişkilerinize yansıyor. Ancak zaman zaman kuruntular ve endişeler içine girebilirsiniz. Size sıradışı, farklı konularla ilgilenen ve zekasını ortaya koyan kişiler çok çekici gelir. Aynı zamanda ilişki ihtiyacınız da çok yüksek. Sevdiğiniz kişinin yükselen burcu Terazi. Astrolojik açıdan aranızdaki ilişkinin uyumlu olduğunu söyleyebilirim. Birbirinize çok çekici gelmiş olmalısınız. Birbirinizin ne istediğini anlayabilir ve uygun davranabilirsiniz. Hatta önümüzdeki yıl aniden evlenme kararı alabilirsiniz. Temmuz ayında meydana gelen olaylar kafanızın karışmasına neden olacak.

Dikkat gerektiren konularda tedbirli olmalı ve aklınızdan geçenleri söylemeden önce bir kez daha düşünmelisiniz. Özellikle sevdiğinizle ilgili kuruntularınızı yansıtmamaya özen gösterin. Yoksa aranızda yanlış anlamalar olabilir. Karar vermek için ağustos ayını bekleyin.

RUMUZ: POISON

Yükselen burcunuz Yay. Büyük değişimler döneminde bulunuyorsunuz. Önümüzdeki yıl ev, aile konuları ile ilgili olarak radikal değişiklikler yapabilirsiniz. Bu sıralar ilişkinizde bazı sorunlar yaşıyor olmalısınız. Kafanız ve düşünceleriniz karışmış. Ağustos ortasına kadar yeni kararlar almaktan kaçının. Mektubunuzda bahsettiğiniz kişiye aşık olarak aranızda bir ilişki başlamış.

Ancak özellikle cinsel açıdan birbirinize çok çekici geldiğiniz halde, sizin baskıcı ve değiştirmek için zorlayıcı tavrınız nedeniyle sorunlar çıkmış olabilir. Partneriniz çok uyumlu ve tartışmadan kaçınan biri olsa da oldukça kuvvetli bir yapısı var. Onu değiştirmeye çalışmadan olduğu gibi kabul etmeye çalışırsanız, ilişkiniz istediğiniz yönde gelişebilir. Aslında o sizi çok mutlu edebilir. Fakat onu zorlamaktan kaçınmalı ve davranışlarınızda biraz değişiklik yapmalısınız.

Duygular derinleşiyor

Ev, emlak, yatırım ve benzeri konuların gündeme geleceği bir gün. Bilinçaltını tetikleyen olaylar ilginç durumların ortaya çıkmasına neden olabilir. Emniyet ve tedbir gerektiren durumlar ortaya çıkabileceği gibi, özgürlük ihtiyacının yaratabileceği durumlar son derece dikkat çekici ve etkileyici olacak. Geçmiş olaylar ve unutulmuş konular gündeme gelebilir ve tarihin karanlıklarında gizli kalmış konular ortaya çıkabilir. Duyguların derinleşmesi ve olayların sorgulanması, farklı isteklerin uyanmasına neden olacak.
Yazının Devamını Oku

Gördüğüm rüyanın etkisindeyim

23 Haziran 2006
İzmir’den gelen mektup çok ilginç. Adının açıklanmasını istemeyen Y.E.’nin mektubu aynen şöyle; "Geçen gece rüyamda kendimi uzun bir yolda giderken gördüm. Bir yere yetişmem gerekiyormuş ve akşam olduğu halde yola çıkmışım. Arabada benden başka kimse yoktu. Sonra birdenbire karşıdan gelmekte olan kamyon benim yoluma geçti ve farları gözümü alıyordu. O anda çarpışacağımızı anladım. Yapabileceğim hiçbir şey yoktu. Şiddetle çarpıştık. O anda bedenimin dışına fırladım. Kaza yerine yukarıdan bakıyordum. Ve kendi kendime ’öldüm’ galiba dedim. Hiçbir korku hissetmiyordum. Hatta tarif edemeyeceğim olağanüstü güzel duygular içinde olduğumu söyleyebilirim. O sırada kan ter içinde uyandım. Ve gördüğüm rüyanın etkisiyle sabaha kadar uyuyamadım. Günlerce böyle bir trafik kazasında öleceğim duygusuyla yaşadım. Arabaya binerken hálá tedirgin oluyorum. Acaba kendi ölümümü mü gördüm?"

Bu gördüğünüz rüyanın geleceği haber verdiğini düşünmüyorum. Çünkü, anlattığınız duygular önemli bir tecrübe yaşamış olduğunuzu işaret ediyor.

Günlük hayatımızın içinde normal şuurumuzla çeşitli tecrübeler yaşarız. Bazen canımız acır, bazen müthiş duyguların içinde kayboluruz. Ve içimizden yükselen tüm bu duygu ve düşüncelerin nedeni, o sırada yaşamakta olduğumuz tecrübelerden kaynaklanır. Tabii bu olayların sonucunda gelişiriz.

Ancak tecrübeler sadece normal haldeyken yaşanmaz. İnsan zaman zaman rüya kanalıyla da tecrübelerini gerçekleştirir. Mesela sizin gördüğünüz bu rüya, sözünü ettiğim türden bir tecrübe yaşamış olduğunuza işaret ediyor.

Şayet böyle bir rüya görmemiş olsaydınız, ölüm tecrübesini normal şuurluluk hali içindeyken yaşayacaktınız. Fakat, sanırım o sıralarda hayat enerjiniz yüksekti ve dünyayla bağlantılarınız kuvvetliydi. Bu nedenle rüya kanalıyla ölüm hakkında bilgi sahibi oldunuz. Uyandığınız zaman hissettiğiniz yoğun duygular ve ardından korkmanız da rüya aracılığı ile bilgi edineceğiniz bir tecrübe yaşadığınızı gösteriyor.

Şimdi hatırlamadığınızı söylediğiniz ayrıntılar aslında çok önemliydi. Keşke rüyanın ardından tüm izlenimlerinizi yazmış olsaydınız. Bundan sonraki günler için bir araba kazasında öleceğinizi bekleyerek endişeler içinde yaşamayın. Elbette ki, bir gün öleceğiz. Madem ki yaşamaya başladık, bir gün bu yaşantımız son bulacak. Fakat, her an ölümü bekleyerek endişeler içinde yaşanmaz. Dikkatinizi hayata yöneltin.

Özgür duygular

Ortaya çıkan sürprizler duygu ve isteklerin tamamen değişmesine neden olacak. Ev, mülk, korunaklı ve güvenli ortamın yaratılması için hazırlıkların hızlanacağını işaret eden gökyüzünün konumu, aynı zamanda ekip çalışmaları ve başarılı organizasyonların yapılabileceğini gösteriyor. Parasal konulara yönelik ortaya çıkan baskılara karşılık yaratıcı fikirler ve özgür duygular uyanacak. Akşama doğru güç arzusunu tetikleyen olaylar meydana gelebilir; fakat sakin ve kararlı davranın.
Yazının Devamını Oku