Bedeninizin anlattıkları

Sözcükleri kullanarak kendimizi ifade ederiz.

Ne hissettiğimizi, ne düşündüğümüzü, rahatsız veya keyifli olduğumuzu, kelimeleri kullanarak anlatırız.

Bazen kelimeler anlatmak istediklerimizi yeterince ifade edemiyor duygusuna kapılırız ve o zaman bedenimizi de işin içine katarız ve çoğunlukla bunu bilerek yaparız.

Anlatmaya çalıştığımız her ne ise, ellerimizi, kollarımızı hatta bütün bedenimizi devreye sokarak çeşitli taklit ve benzetmeler yaparak konuşuruz.

Bazen de hiç konuşmadan sadece belirli işaretleri kullanarak anlattığımız hareketler vardır. Genel, geçer, herkes tarafından bilinen "Mükemmel, tamam, yaramaz, haydi gidelim vs." gibi anlamları kesin olarak tanımlanmış işaretleri kullanırız.

Bütün bunların ötesinde farkında olmadan yaptığımız mimik ve hareketler vardır. Ve bu durum bizim hangi hal içinde bulunduğumuzu işaret eder. Tabii kendimizi dışarıdan görmediğimiz için bundan habersiz yaşarız. Taa ki, birileri çıkıp "Hayrola, bugün çok gerginsin" dediği zaman, "Aaa, nereden bildin" (Hiç belli etmediğimizi düşündüğümüz için) diyerek şaşarız. Fakat bu durum beden dili hakkında çok önemli ipuçları verir.

Duruşumuz, bakışımız, ayağımızı sallayışımız veya sakin olduğumuz zamanlar yapmadığımız hareketlerden söz eder. Böylece kendimizi yakalarız.

Rahat veya rahatsız olduğumuz zamanlar, öfkeli, neşeli, mutlu, huzursuz, güvensiz veya kendinden emin duruşlarımız vardır. Ve bakışımızdan duruşumuza kadar bedenimiz bizi ele verir. Hem de "beden dili" hakkında hiçbir fikre sahip olmayanlar bile anlar. Bu konuda inceleme yapmamış olanlar bile basit bir gözlemle içinde bulunduğumuz hali hemen anlayabilirler.

Rahat veya rahatsız olduğumuz bedenimizden dışarı yansır. Fakat kendimizin dışına çıkıp kendimizi göremediğimiz için bunun farkında olmayız. Ancak karşımızdaki insanlar bize nasıl durduğumuzu veya nasıl baktığımızı söyleyebilir ve bunun üzerine duruşumuzu değiştirebiliriz. Fakat bazen hiç anlamayıp ne yapacağımızı bilemeyiz veya karşımızdaki kişinin bize söylediklerini saldırı gibi algılayıp bedenimizin duruşuyla ilgili yorumunu bir yanlış anlaşılma olarak açıklamaya çalışırız. Tabii bu sırada büyük bir hata yapmış oluruz. Halbuki dikkatle dinleyip biraz gevşemeyi öğrenirsek, istediğimiz gibi kendimizi yansıtabiliriz.

Gelişmeler dikkat çekici

İlginç gelişmelerin meydana geldiği bir gün. Açığa çıkan sorunlara pratik çözümler bulunacağını işaret eden gökyüzünün konumu isteklerin güzel ifade edileceğini gösteriyor. Çeşitli konferanslar, seminerler yapılabilir, titiz çalışmalar sergilenebilir. Özellikle gösteri dünyası ve eğlence sektörüne yönelik meydana gelen gelişmeler son derece dikkat çekici ve etkileyici olacak. Ortaya çıkan zorlayıcı olaylar alışkanlıkların değişmesi için baskı yaratabilir.
Yazarın Tüm Yazıları