Rüyanızı hatırlayın

Bazı insanlar bir gecede üç-dört rüya gördüğünü söylerken bazıları hiç görmediklerini iddia ederler. Bazı kişiler gece rüyamda bir şeyler gördüm ama ne gördüğümü hatırlamıyorum, diyerek yakınırlar.

Bazen gördüğümüz rüyanın etkisinde öyle bir kalırız ki, günler hatta haftalar boyunca kendimize gelemeyiz. Ve gördüğümüz rüyayı anlatırken "Canlı gibiydi, öyle gerçekti ki..." şeklinde tanımlarız. Böylece etkisinde kalmış olmanın açıklamasını yapmış oluruz. Sanki rüyaların kişiyi etkilememesi gerekiyormuş gibi! Karşımızdaki kişini bizi hafife almasından ya da dalga geçmesinden korkarız ve ciddiye alınmak isteriz. Aslında ikna etmeye uğraştığımız kişi karşımızdaki değil, kendimizdir. Çünkü, öğrendiğimiz bilgilerin ışığında gördüğümüz sadece bir "Rüya"dır ve gerçekle hiç ilgisi yoktur.

Aslında rüya anında yaşadığımız her şey gerçektir. Tabii ki, bu "Başka bir gerçeklik"tir ama gerçektir.

Şayet "Şuuraltı" denilen türden bir rüya görüyorsanız, bu rüyanın sağlığınız açısından çok önemli olduğunu bilmelisiniz. Ve bu tür bir rüyayı hatırlamak, psikolojik dengenizi korumak ve kendiniz hakkında önemli bilgilere ulaşmak açısından çok önemli. Bu demektir ki, gerçek dediğiniz dünyada çözümleyemediğiniz bir sorunu rüya aracılığı ile çözümlüyorsunuz.

Gördüğünüz bir rüyayı hatırlamanız sadece psikolojik dengenizi değil, aynı zamanda ulaşmak istediğiniz bilgileri elde etmek için de çok önemli.

Mesela bildiğiniz fakat unuttuğunuz bilgilere ihtiyacınız olduğu bir dönemde gördüğünüz rüya aracılığı ile hatırlayabilirsiniz. Unutulmuş tecrübeler bilincinizin derinliklerinden yükselip şuurunuza ulaşabilir ve böylece bilmediğinizi sandığınız bilgilerle karşılaşabilirsiniz.

Ayrıca rüya aracılığı ile evrenin bilgisiyle iletişime geçebilmeniz de mümkün. Zaten evrenle daimi bir temas halindesiniz. Fakat, normal şuurlu halinizle ihtiyacınız olan bilgileri çekip anlayabilmeniz mümkün değil. Buna karşılık rüya halindeyken farklı bir şuur hali içinde bulunduğunuz için, imkansız gibi görünen evrenin bilgisiyle iletişim kurabilmek mümkün. İşte, bu nedenle gördüğümüz rüyaları hatırlamak çok önemli. Ve hatırlamak için küçük bir çalışma yapmanız yeterli.

Rüyadan uyandığınız anda hemen yazın. Veya ses kayıt cihazına kaydedin ve sonra uyumaya devam edin. Sabah uyandığınız zaman okuyun. Rüyalarınızı yazmaya başladıktan bir süre sonra hatırlamalarınız artacaktır.

Merkür harekete geçti

Merkür geri gitmeye başladı. Sinema, sahne ve eğlence dünyasında bazı karışıklıklar olabilir ve uygulanan sistemin değişmesi için zorlayabilir. Düşüncelerin derinleşeceğini işaret eden gökyüzünün konumu projelerin ortaya konulması için acele etmemek gerektiğini gösteriyor. Hayal gücünü harekete geçiren olaylar endişelerin açığa çıkmasına ve kuruntulardan kaynaklanacak yanılgılar meydana gelecek. Hem aşk, hem de iş ilişkilerinde ortaya çıkan sürprizler isteklerin değişmesine neden olabilir.
Yazarın Tüm Yazıları