Gördüğüm rüyanın etkisindeyim

İzmir’den gelen mektup çok ilginç.

Adının açıklanmasını istemeyen Y.E.’nin mektubu aynen şöyle; "Geçen gece rüyamda kendimi uzun bir yolda giderken gördüm. Bir yere yetişmem gerekiyormuş ve akşam olduğu halde yola çıkmışım. Arabada benden başka kimse yoktu. Sonra birdenbire karşıdan gelmekte olan kamyon benim yoluma geçti ve farları gözümü alıyordu. O anda çarpışacağımızı anladım. Yapabileceğim hiçbir şey yoktu. Şiddetle çarpıştık. O anda bedenimin dışına fırladım. Kaza yerine yukarıdan bakıyordum. Ve kendi kendime ’öldüm’ galiba dedim. Hiçbir korku hissetmiyordum. Hatta tarif edemeyeceğim olağanüstü güzel duygular içinde olduğumu söyleyebilirim. O sırada kan ter içinde uyandım. Ve gördüğüm rüyanın etkisiyle sabaha kadar uyuyamadım. Günlerce böyle bir trafik kazasında öleceğim duygusuyla yaşadım. Arabaya binerken hálá tedirgin oluyorum. Acaba kendi ölümümü mü gördüm?"

Bu gördüğünüz rüyanın geleceği haber verdiğini düşünmüyorum. Çünkü, anlattığınız duygular önemli bir tecrübe yaşamış olduğunuzu işaret ediyor.

Günlük hayatımızın içinde normal şuurumuzla çeşitli tecrübeler yaşarız. Bazen canımız acır, bazen müthiş duyguların içinde kayboluruz. Ve içimizden yükselen tüm bu duygu ve düşüncelerin nedeni, o sırada yaşamakta olduğumuz tecrübelerden kaynaklanır. Tabii bu olayların sonucunda gelişiriz.

Ancak tecrübeler sadece normal haldeyken yaşanmaz. İnsan zaman zaman rüya kanalıyla da tecrübelerini gerçekleştirir. Mesela sizin gördüğünüz bu rüya, sözünü ettiğim türden bir tecrübe yaşamış olduğunuza işaret ediyor.

Şayet böyle bir rüya görmemiş olsaydınız, ölüm tecrübesini normal şuurluluk hali içindeyken yaşayacaktınız. Fakat, sanırım o sıralarda hayat enerjiniz yüksekti ve dünyayla bağlantılarınız kuvvetliydi. Bu nedenle rüya kanalıyla ölüm hakkında bilgi sahibi oldunuz. Uyandığınız zaman hissettiğiniz yoğun duygular ve ardından korkmanız da rüya aracılığı ile bilgi edineceğiniz bir tecrübe yaşadığınızı gösteriyor.

Şimdi hatırlamadığınızı söylediğiniz ayrıntılar aslında çok önemliydi. Keşke rüyanın ardından tüm izlenimlerinizi yazmış olsaydınız. Bundan sonraki günler için bir araba kazasında öleceğinizi bekleyerek endişeler içinde yaşamayın. Elbette ki, bir gün öleceğiz. Madem ki yaşamaya başladık, bir gün bu yaşantımız son bulacak. Fakat, her an ölümü bekleyerek endişeler içinde yaşanmaz. Dikkatinizi hayata yöneltin.

Özgür duygular

Ortaya çıkan sürprizler duygu ve isteklerin tamamen değişmesine neden olacak. Ev, mülk, korunaklı ve güvenli ortamın yaratılması için hazırlıkların hızlanacağını işaret eden gökyüzünün konumu, aynı zamanda ekip çalışmaları ve başarılı organizasyonların yapılabileceğini gösteriyor. Parasal konulara yönelik ortaya çıkan baskılara karşılık yaratıcı fikirler ve özgür duygular uyanacak. Akşama doğru güç arzusunu tetikleyen olaylar meydana gelebilir; fakat sakin ve kararlı davranın.
Yazarın Tüm Yazıları