Başka bir gerçeklik

Geçmiş ve geleceğin birleştiği nokta nerede bulunuyor biliyor musunuz?

Pek çok kişi bunu düşünebilir fakat sizi fazla yormayacağım. Tam sizin bulunduğunuz yer, geçmiş ve geleceğin birleşim noktası...

Yaşam dediğimiz şey, şu anda gerçekleşiyor. Sonra...

Sonra masal oluyor!

"Bir varmış, bir yokmuş" diyerek başlayan masallar aniden anlam kazanıyor ve düşünmeye başlıyorum.

Bütün olanları, olmasını istediklerimi ve olmayanları ve şu an yaşadıklarımı düşünüyorum. Sanki sadece düşüncede yaşıyormuşuz gibi bir duyguya kapılıyorum. Bu duygu içimde büyüyor ve gerçeğe dönüşüyor ve biliyorum.

Evet, düşüncede yaşıyoruz. Zihnimizin içinde geçmiş, gelecek ve şimdi, hepsi birden aynı zamanda mevcut.

Var olanlar yok olmuyor. Yoksa düşünemezdim. Zihnimde göremezdim. Hem de capcanlı ve zihnimin içinden taşacak, dışarı çıkıverecek kadar canlı ve duygularım sanki o an yaşanıyormuşçasına bedenimi etkiliyor. Kalp atışlarım değişiyor. Zihnimin içinde dolaşıyorum ve o an gerçekten yaşıyorum.

Yoksa yaşayamazdım. Olmayanı canlandıramazdım. Demek ki, var. Belki başka bir gerçeklik boyutunda... Bildiğimiz gerçekten başka bir gerçeklik olabilir ama kaybolan, yok olan hiçbir şey yok.

Düşüncelerimizi hangi yöne hareket ettirecek olursak orada var oluyoruz, ya da yok oluyoruz.

Geçmişin hayali ile gerçekleşen benliğimiz geleceğin hayali içinde eriyip gidiyor ve sonra yeniden şekilleniyor ve yepyeni bir vücut buluyor.

Düşüncelerim bana oyun mu oynuyor yoksa bilinenden başka bir gerçeği mi yakalamak üzereyim, bilmiyorum ama yaşıyorum. Ve yaşadığımın gerçek olduğunu biliyorum çünkü bedenimde hissediyorum. Müthiş bir heyecan dalgası sarıyor benliğimi, zihnim sonsuzluğa açılıyor ve yok oluyorum. Sonra yeniden var oluyor ve bedenimi hissediyorum. Tarifsiz bir haz içindeyim. Biliyorum.

Yeni istekler

Hayal gücünü tetikleyen olaylar kuruntuların açığa çıkmasına neden olabilir. Yanılgılardan kaynaklanabilecek sorunlara karşı tedbirli olmak gereken bir gün. Öğleden sonra duyguların değişeceğini işaret eden gökyüzünün konumu, kaygılardan uzaklaşıp potansiyel gücün açığa çıkacağını gösteriyor. Özellikle arzu edilen değişiklikleri gerçekleştirmek için büyük bir güç ve irade ile davranmak mümkün olacak. Emniyet ve güven ihtiyacının artmasıyla birlikte ortaya çıkan yeni istekler alışkanlıkların değişmesi için zorlayabilir.
Yazarın Tüm Yazıları