KAGİDER kurulalı neredeyse 10 yıl olmuş. Kurtsan Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Meltem Kurtsan’ın öncülüğünde kurulan KAGİDER’in (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) başarılarını adım adım izledim.
KAGİDER, 10 yılda kızların eğitiminden kadın girişimciliğinin desteklenmesine, kadın istihdamının artmasına kadar sayısız alanda faaliyet göstermiş. Üyesi sayısı 230’u aşmış.
Meltem Kurtsan, ta en başından beri derneğin her türlü girişimini biz kadın gazetecilerle paylaştı. Anadolu’da kadın girişimciliğini teşvik etmek için yaptığı gezilerde, yabancı kadın girişimci dernek üyelerini ağırladığı İstanbul Cihangir’deki evinde hep biz vardık.
Kurtsan’dan sonra bayrağı devralan Gülseren Onanç ile New York’ta Birleşmiş Milletler’in yolunu tuttuk.
Onanç’ın politikaya atılmasından sonra derneğin dümenine kısa bir süre için Dilek Bil geçti, sonra Gülden Türktan.
10. yıldönümü kutlayacak olan derneği konuşmak üzere yılın son günlerinde Gülten Türktan ile buluştuk.
CLINTON’IN DANIŞMANI
Sohbete başlar başlamaz Türktan “Çağdaş sanat müzesi gibiyiz. İstanbul’a adımını atan herkes bizimle görüşmek istiyor, herkesin yolu mutlaka Biz’e düşüyor” diyor.
Beş ülkede 11 havalimanı işletirken, yapmış olduğu terminal binalarının sayısı da 12’yi buldu.
Suudi Arabistan Cidde, İzmir Dış Hatlar halkaya son katılanlar.
TAV’ın hizmetinden 2010 yılında 47.6 milyon kişi yararlanmış.
2020 hedefi ise 100 milyon.
TAV Havalimanları 2010 yılında 752,9 milyon euroluk değer üretmiş.
Suudi Arabistan’dan yaptığı açıklamada “Fransa’ya ticari ambargo yok” dedi.
Çağlayan yabancı yatırımlara da değinerek, Türkiye’de doğrudan yatırımları arttıracak yeni bir teşvik sisteminin de müjdesini verdi.
Ekonomi Bakanı’na göre “yatırımcının ağzını sulandıracak” teşvikler yolda.
Teşviklere diyeceğim yok acaba bugünün yatırım ortamı nasıl?
Geçenlerde Amerikan Şirketler Derneği ABFT Başkanı Rahşan Cebe ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. Murat Aşık ile yapmış olduğum sohbette bunu konuştuk.
Rajoy Hükümeti’nin güvenoyu aldığı ve dört milyon euroluk büyük çekilişin yapıldığı gün Fransız Meclisi’ndeki oylama İspanyol televizyonunun da önemli gündem maddelerinden.
Tasarının arkasındaki esas isim Sarorkzy’nin yakını UMP milletvekili Patrick Deveciyan ve Başbakan Erdoğan’ın görüntüleri sık sık ekrana düşüyor.
Soykırımı ink^ar yasasının onaylanmasından önce konuşmaların devam ettiği dakikalarda TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü ve Boğaziçi Ensitüsü Başkanı Dr. Bahadır Kaleağası’na telefonla ulaşıyorum.
Fransız iş dünyasının nabzını iyi tutan Kaleağası TÜSİAD’ın müadili MEDEF Başkanı Laurence Parisot başta olmak üzere Fransız işadamlarının Sarkozy’nin girişimi karşısında kızgın olduklarını söylüyor.
“Türkiye ile Fransa arasında enerjiden yeni teknolojilere kadar sayısız işbirliği fırsatı varken Ermeni soykırımını ink^ar yasası “akıldışı hazin bir girişim” olarak tanımlanıyor” diyor.
Türk ve Fransız iş insanlarının yasaya karşı birlikte hareket ettiklerini, lobicilik yaptıklarını söylüyor.
EKONOMİK YAPTIRIM KAYGISI
Dede Abdi İbrahim tarafından 1910 yılında kurulmuş olan şirket kuruluşunun 100. yıldönümünde önemli bir kampanyaya imza atmaya hazırlanıyor.
Önümüzdeki günlerde kampanyanın sloganını hepimiz duyacağız.
Ben sadece “bilinçli ilaç kullanmayla” ilgili olduğunu çıtlatayım.
Nezih Barut kampanyayla ilgili “Pek çoğumuz konu, komşunun tavsiyesiyle bilinçsiz bir şekilde ilaç satın alıp kullanıyoruz. Antibiyotik kullanımı bile gelişi güzel. Bu konuda halkın dikkatini çekmeyi amaçlıyoruz” diyor.
Kampanyanın zamanlaması gerçekten önemli.
Bir yanda ilaç sektörünün lideri 100. yılını kutluyor.
Diğer yanda ilaç sektörünün tüketimini arttırmak istiyormuş gibi bir hava esiyor.
Gün geçmiyor ki gazetelerde sektörle ilgili bir haber çıkmasın,
İlk sırada Tunus Bardo Müzesi, ikinci sırada ise Gaziantep’in yeni Zeugma Müzesi var.
Benzersiz bir kaliteye sahip olan Antakya Müzesi’nin mozaiklerini ve diğer eserlerini turizmin en iyi olduğu yıllarda maksimum 25 bin kişi gezmiş.
Suriye ile ilişkilerin limonileşmesinden sonra bu sayının 16 bine kadar düştüğü söyleniyor.
Ancak şimdi İBM’nin hayata geçirdiği “Sanal Müze” projesiyle mozaiklere bir “tık” ile dünyada milyonlarca kişi ulaşabilecek.