Antik dönemlerden bu yana zeytin ve zeytin ağaçları hem şifa kaynağı olarak görülmüş hem de beslenme dışında birçok amaç için kullanılmıştır. Dini kitaplarda bile kendisine yer bulan zeytin, yetiştirilmesi özen isteyen meyve ağaçlarından birisi olmaktadır. Bu sebeple bu yazımızda sizlere zeytin ağaçlarının nasıl yetiştirilmeleri gerektiğini ve Türkiye'de en çok zeytinin hangi bölgelerde yetiştirildiği ile ilgili bilgileri derledik.
#Zeytin Nasıl YetişirEn sevilen tatil beldelerinden Bodrum, sahilleri kadar haftanın hemen her günü kurulan semt pazarlarıyla da ünlü. Bölgede sıkı bir alışveriş turu atmak istiyor ama neyi, nereden alacağınızı bilmiyorsanız, The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın başarılı şefi Hakan Süve’nin önerilerini kaçırmayın. Şefin her zaman uğradığı adresler arasında Milas’ın memecik zeytinyağını yapanlar da var, balığın en tazesini bulabileceğiniz dükkânlar da...
#PeynirAntalya’nın kalbinde, Antalya’nın akciğerleri, fark edilmeyen güzeller güzeli ZeytinPark. Yaklaşık olarak, 25 bin ağaç var bu parkın içinde. Şimdilerde, doğada düğün var, festival var... ZeytinPark da fazla cömert şu ara. Bu ay kaçmaz, kendinize ve özellikle de çocuklarınıza vakit ayırıp bu eşsiz, mucizevi parkı görün.
#ZeytinparkOtlar doğru tüketildiğinde, sağlık açısından büyük fayda sağlamaktadır. Otların yapısını ve kullanılacağı yeleri bilen kişiler alternatif tıp olarak otlardan yararlanır. Turp otu da faydalı otlar arasında yer almaktadır. Turp otu adı kişiler tarafından bilinmektedir ama kullanım detaylarını pek çok kişi bilmez. Turp otu ile bitkisel tedavi yapılabilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Turp OtuÇivit otu; çok eski dönemlerden beri kullanılan, insanlar adına oldukça fazla yarara sahip olan bir bitkidir. Senelik bir ot çeşididir. Oldukça güzel bir kokusu olan çivit otu; genel olarak şifa adına kullanılmaktadır. Bitkinin tadının acı olduğu söylenebilir. Peki, çivit otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir? Çivit otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Çivit OtuBu yaşananlar ne ilk ne de son olacak. Yangınlar sayısı ve şiddeti artarak önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Peki nasıl hazırlıklı olacağız? Her şeyden önce bilgiye dayanmayan, ezbere, insan merkezli enformasyon ve komplo teorilerinden uzak duracağız. Bilimsel, doğayı anlamaya dönük veri ve görüşlere yakın olmalıyız. Bizim ezberlenmiş doğrularımızla doğanın doğruları arasındaki farkı gidermeden, sorunlara kalıcı çözümler üretmek mümkün değil. Doğru sorulara doğru yanıtlar bulmalı ve uzmanlara kulak vermeliyiz.
#GazetehaberleriZeytin ağacı, Akdeniz iklimine ait olan ve doğada doğal olarak yetişebilen bir ağaç türüdür. Kıvrımlı ve oldukça geniş bir gövde yapısına sahip olan zeytin ağacının yetiştirilmesi zahmetlidir. Peki, Zeytin ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Zeytin ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgiler nelerdir? İşte detaylar.
Sakız ağacı kendine özgü yapısı ve damla sakızını üretiyor olmasıyla farklı bir ağaç türüdür. Sakız ağacı görünüm olarak çalıya benzemektedir. Sakız ağacının küçük ve kırmızı renkte çiçekleri bulunur. Kırmızı renkte olan meyveleri zaman içerisinde siyah renge dönüşmektedir. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.
Türkiye pek çok meyvenin ve bitkinin anavatanıdır. Özellikle sağlığa yararlı olan ve birbirinden lezzetli meyveler ülkenin dört bir yanında yetişiyor. Kızılcık ise en lezzetli meyveler arasında yer alıyor. Kızılcık nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Sarı çiçekleri ve hoş kokusuyla tanınan hünnap ağacı evlerde saksı içerisinde yetiştirilebilen bir türdür. Ancak bu ağacın adını ilk kez duyanlarla karşılaşmak da mümkündür. Peki, hünnap ağacı nasıl ve nerede yetiştirilir? Türkiye’de hünnap ağacının yetiştirildiği bölgeler nerelerdir? Sizler için hünnap ağacı hakkında sık sorulan bu soruları yanıtladık. Karşınızda tüm cevaplar.
Sade ama etkileyici olan sığırkuyruğunun grimsi yeşil yaprakları ve yumuşak, kabarık tüylü kadifemsi bir gövdesi vardır. İsmi Latincede yumuşak anlamına gelen mollis kelimesinden kaynağını almıştır ve bu atıfın, bitkinin dokusundan kaynaklandığı aşikardır. Peki Sığır Kuyruğu'nun faydaları nelerdir?
#SığırkuyruğuKara Alıç bitkisinin faydaları ile ilgili internette araştırma yapan vatandaşlar, bu bitkinin özelliklerini merak ediyorlar. Kara Alıç'ın satenimsi yeşil yaprakları sonbaharda parlak kırmızı-mor bir renk alır, geniş odunsu çalılık bitkisi bu görüntüsüyle, Kuzey Amerika’nın doğu ve orta kesimlerindeki nemli orman ve çalılıkların işaret ışığı olur. Peki Kara Alıç bitkisinin faydaları nelerdir? İşte detaylar
#Kara AlıçÇay ağacı yağı, faydaları ile araştırılmaya devam ediliyor. Mantar, dişeti iltihabı, kepek ve akneye iyi gelen çay ağacı yağı, ıslak topraklarda yetiştirilebiliyor. Yağ dışında, krem ve jel olarak da kullanılabilen Çay ağacı, deri enfeksiyonu için sıkça kullanılmaktadır. Peki, birçok faydası olduğu bilinen çay ağacı yağı neye iyi gelir? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler
#Çay AğacıDoğada mucizevi özelliklere sahip olan binlerce bitkiden bir tanesi de cüce palmiye. Özellikle son zamanlarda vatandaşlar tarafından merak edilip araştırılan cüce palmiye oldukça faydalı bir bitki. Cüce palmiye hakkında meraklarını gidermek isteyen vatandaşlar, cüce palmiyenin faydalarını araştırıyor. Peki cüce palmiye nedir? Cüce palmiyenin faydaları neler?
#Cüce PalmiyeKahvaltıların vazgeçilmezi, kokteyllerin lezzet tamamlayıcısı, davetlerin masa üstü krüditesi, kimi zaman yemeklerin aroma kaynağı... Hazır hasat zamanı gelmiş, memleketin dört bir yanından mis gibi zeytin kokuları yükselmişken zeytin ve hasadı kültürüne dair bilmeniz gerekenler.
Yaz konuklarını ağırlamak için hazırlanan, son rotüşların yapıldığı Güney Ege’deydim geçen hafta. Kasabalarda, lokantalarda, plajlarda ve yazlıklarda hummalı bir koşuşturma vardı. Badanalar yapılıyor, balıklar vitrinlere diziliyor, mevsim otları mezeye dönüştürülüyor, yaz başı konuklarıyla eli kulağında olan mevsimin son provaları yapılıyordu.
Karaburun, İzmir’in batısında, kendi adıyla anılan yarımadanın en uç noktasında bir ilçemiz. Oldukça yakın bir yer olmasına karşın uzak bilinmesi, belki tenhalığını, gözden ıraklığını da anlatmaya yarıyor. Karaburunluların tarifine göre, Karaburun, “yakındaki uzak”! Her sonbahar bölgede nergis zamanı başlıyor, seralarda yetiştirilen çiçekler büyük şehirlere gönderiliyor.
Anadolu’nun Ege’ye uzanan ucu Karaburun Yarımadası’ndaki yolculuğumun ilk bölümünde bu cennet köşeye ulaşmanın zorluğundan, rüzgarların yarışından, balıkların lezzetinden, Saip köyünde yediğim yemeklerden, festivalin seslerinden bahsetmiştim. Bu hafta, hem lezzetli hem de keyifli gezinin devamını anlatacağım.
O Şerif Kaynar. İlginç biri, renkli biri, esprili biri, zeki biri. Bir headhunter. Şirketlere aradıkları yöneticileri buluyor. Korn/Ferry şirketinin Türkiye başkanı ve yönetici ortağı. Son derece başarılı. Ve tecrübeli. Üstelik sosyal biri.