Ekim ayının sonlarına yaklaştığımız şu günler, zeytin hasadı zamanı. Ağaçlardan toplanan çiğ zeytinlerle, kendi zeytininizi evde kurabilirsiniz. Ancak birkaç püf noktasına dikkat etmekte fayda var. Peki siyah zeytin nasıl kurulur? İşte evde zeytin yapımı ve püf noktaları
#Siyah Zeytin Nasıl KurulurTüm dünyada korona virüs ile mücadele devam ederken, zeytin yaprağında bulunan oleuropein isimli etken maddenin korona virüs ile savaşta önemli bir rol aldığının duyulması üzerine zeytin yaprağı çayına da büyük ilgi başladı.
#Zeytin YaprağıSofralarımızın vazgeçilmez lezzetidir zeytin. Kahvaltı sofralarını süsler, hamur işlerine girer, makarna sosu bile olur. Yeşiliyle siyahıyla doyum olmaz bir keyiftir. Zeytininizi şarküterilerden, marketlerden ya da bu tür ürünler satan internet sitelerinden hazır halde alabileceğiniz gibi evde de kolayca yapabilirsiniz. Sadece birkaç püf noktasına odaklanmanız gerek. Sizin için evde uzun süre dayanıklı yeşil ve siyah zeytin yapmanın yolları…
#Siyah Zeytin Nasıl YapılırTürkiye'nin coğrafi işaretli ürün sayısı, Türk Patent ve Marka Kurumuna (TÜRKPATENT) yapılan başvurular ve tescillerle giderek artıyor. Ülkede coğrafi işaretli ürün sayısı 519'a ulaşırken, çiğ köftesinden şıllık tatlısına, eşkilisinden saç kavurmasına kadar 30 ürünü için onay alan Şanlıurfa, iller sıralamasında ilk sıradaki yerini koruyor.
#ŞanlıurfaYeşil zeytinin ömrü siyah zeytin kadar uzun değildir. Çizme ya da çizik zeytin elde etmek için zeytin etli kısımlarından çekirdeğe kadar bıçakla çizilir. Kırma zeytin de zeytinlerin iki taş arasında hafif bir şeklde ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılmasıyla elde edilir. Çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurutulan zeytine de bütün zeytin adı verilir. Bütün zeytinin tadı diğer yeşil zeytinlere göre buruk ve acımsıdır. Bakın yeşil zeytin nasıl yapılır? Detaylar videomuzda.
#HtvpratikbilgilerEkim ayı sonunda hasadı başlayan zeytin, kahvaltıların olmazsa olmazıdır. Ağaçlardan toplanan çiğ zeytinleri de şimdiden marketlerde görebilirsiniz. Siz de hazır almak yerine çiğ halini alarak kendi zeytininizi evde kurmayı düşünürseniz birkaç temel püf noktasına dikkat etmelisiniz. Siyah zeytin ve yeşil zeytin için ayrı ayrı listeleyeceğimiz püf noktalarıyla enfes zeytinler kurabilirsiniz.
#ZeytinKahvaltı sofralarının olmazsa olmazı zeytinin hasadı ekim ayı sonu itibarıyla başladı. Ağaçlardan toplanan çiğ zeytinler de şimdiden marketlerdeki yerlerini almaya başladı. Siz de zeytininizi hazır almak yerine çiğ halini alıp kendiniz evde zeytin kurmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç temel püf noktası var. Yeşil zeytin ve siyah zeytin için ayrı ayrı listeleyeceğimiz bu püf noktalarıyla enfes zeytinler kurabileceksiniz.
#ZeytinCumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli’yi 5 Ekim’de evinde ziyaret etmişti. 1 ay sonra iki lider bu kez Külliye’de bir araya geldi. Görüşme talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmiş ancak Bahçeli sıranın kendisinde olduğunu belirterek ziyaret etmeyi tercih etmiş.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan“Salçayı, bulguru dışarıdan almaz, kendimiz yapardık” diyen nesil yok artık; yeme-içme alışkanlıklarımız değişti. Ama geleneksel mutfağımızı da yeni nesillere aktarmak gerek. ‘Hikâyeleriyle Türk Mutfağı’ adlı kitap da bunu yapıyor; içinde 15 şehirden 60 yaş üstü kişiler yemek kültürlerini anlatıyor.
#GazetehaberleriDışişleri Bakanı Çavuşoğlu Ankara’da 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "(İranlı komutan) Süleymani'nin öldürülmesi bölgemizin barışı için ciddi bir risk olmuştur" ifadesinde bulundu. Bakan Çavuşoğlu ayrıca, "(ABD-İran arasındaki) Gerginliğin azaltılması için diğer ülkelerle çaba sarfetmeye devam edeceğiz" dedi.
#HaberHayal Kahvesi’nin ortaklarından Ebru Köktürk Koralı (45), iki çocuk sahibi bir anne ve lezzet peşinde yolculuklara çıkan bir gezgin. “En geç üç ay içinde seyahate çıkamazsam, gelecekle ilgili bir planım yoksa depresyona giriyorum” diyor. Bugüne kadar 40’a yakın ülke gördü. Hayali Afrika ve Sibirya’yı trenle gezmek. Koralı, Paris’in en sevdiği lezzet bölgesini anlattı.
#ParisSaraylı anneannesinin yemekleriyle büyüyen oyuncu Serra Yılmaz gerçek bir mutfak tutkunu. Geleneksel olarak alıştığımız tatlar konusunda bir yenilik yapmaya karar verirse mutlaka yemeğin adını da değiştirdiğini söyleyen Yılmaz mutfakta her türlü fanteziye açık olduğunu, yeni yemek denemelerini sevdiğini söylüyor
Bulutoğlu Ailesi, Türkiye'nin gıda sektöründeki en köklü ailelerinden. Hatta dede Sucabey Bulutoğlu, Türkiye'nin ilk canlı hayvan ihracatını yapan isim. Kars'tan Rusya'ya büyükbaş hayvan ihracatı için izni bizzat Atatürk vermiş. Bulutoğlu Ailesi, Atatürk'ün imzasının olduğu belgeyi gururla saklıyor.
Hasat mevsimi çay hasadıyla başladı. Rize’nin zümrüt yeşili tepelerinde bugünlerde hummalı bir faaliyet var. Önce sırtlardaki sepetler sonra da bohçalar yeni sürgünlerle doluyor. Ama ne bir coşku ne de bir sevinç var. Hükümetin verdiği fiyat kalpleri kırmış, yüzleri asmış. Oysa hasat mevsimi bir şenlik değil midir? İki hafta önce çıktığım hasat gezisinde gördüklerimi, duyduklarımı, yediklerimi sizlerle paylaşacağım.
Sen benim keyfimin kâhyasının tahta başına çiviyi çakan keserin sapını tutan dülgerin karısının giydiği hırkanın içindeki pamuğu atan taka taka dız dızın tokmağı mısın? TEKRAR: Sen benim keyfimin kâhyasının tahta başına çiviyi çakan keserin sapını tutan dülgerin karısının giydiği hırkanın içindeki pamuğu atan taka taka dız dızın tokmağı mısın?