Kliniğime hastalar gelirler ve güzelleşmek isterler. Yüzlerine bakarım ve her birinin ne kadar farklı ne kadar özel olduğunu düşünürüm. Özellikle gençler genellikle birbirlerine benzemek peşindedirler. Oysa her birimiz farklı bir yüz ile, farklı yüz kemik yapısıyla, farklı yüz hatlarıyla ve farklı bir cilt ile dünyaya geliriz. Daha güzel olmak için yola çıktığımızda öncelikle gerçeğimizi iyi tanımlamamız gerekir.
#Elmas Yüz‘‘Bu dediğin şartlarda (kız bakire, bu yüzden seks hayatları yok) ben bir kıza aşık olursam evlenmek isterim. Yani evlenir ve yatarız. Çünkü şu anda benim bu çıkmazdan (yaşadığı bütün sahtekarca ilişkilerden, ikiyüzlülükten, çok ünlü ya, çok medyatik ya, kadınlar ona bir hesapla yaklaşıyor ya ve o mutsuz) çıkabilme yolumun bu olduğunu düşünüyorum. İlk defa hayatımda ciddi ciddi evliliği düşünüyorum...’’
Rıfat Ilgaz’ın eseri olan ve Ertem Eğilmez tarafından sinemaya uyarlanan, Türk sinema tarihinin en çok izlenen filmlerinden biri Hababam Sınıfı. Bir bölümünde Münir Özkul’un canlandırdığı idealist öğretmen Mahmut Hoca şu sözleri söyler: "Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı. Öğrenmenin, bilginin var olduğu her yer okuldur.”
#Konuk Yazarİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, " Öncelikle Sayın Kurum'a adaylığı hayırlı olsun demek isterim. Umuyorum gayet nezaketli, İstanbul odaklı ve faaliyet, icraat yapılan ve yapılamayan üzerine kurulu bir süreçle yorumlanan bir seçim olsun, temennimiz bu " ifadelerini kullandı. İmamoğlu ayrıca, 'Bizim bu dönemde odağımız 16 milyon insanımız olacak, İstanbullular olacak, hemşehrilerim olacak. Onlarla konuşacağız, onları dinleyeceğiz ve onlarla sürece dair düşüncelerimizi paylaşacağız.' dedi.
#İstanbulCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Üniversitesi'nde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ülkemizin 81 vilayetinin tamamında faaliyet gösteren kadın konukevleri ve sosyal hizmet merkezleri ile şiddete maruz kalan kadınları devlet güvencesi altına alıyoruz. Kamu görevlileri ve vatandaşlardan oluşan 4 milyonun üzerinde kişiye verilen eğitimler ve seminerlerle kadına yönelik şiddete karşı sıfır tolerans ilkemizin alt yapısını oluşturuyoruz. Şiddetsiz bir Türkiye Yüzyılı için yürüttüğümüz çalışmaları kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Üniversitesi'nde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ülkemizin 81 vilayetinin tamamında faaliyet gösteren kadın konuk evleri, sosyal hizmet merkezleriyle, şiddete maruz kalan kadınları devlet güvencesi altına alıyoruz. Kamu görevlileri ve vatandaşlardan oluşan 4 milyonun üzerinde kişiye verilen eğitimler ve seminerlerle kadına yönelik şiddete karşı sıfır tolerans ilkemizin alt yapısını oluşturuyoruz. Şiddetsiz bir Türkiye Yüzyılı için yürüttüğümüz çalışmaları kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanÇevrimiçi atölye ve konuşma programı 'Yazarak Kuirleşmek' kültür ve sanat nesnelerini, otoriter kurum ve bireylerce onlara dayatılan ayrımcı anlatılardan özgürleştirmeyi hedefliyor. 31 Mayıs'ta başlayan program eylüle kadar sürecek.
#Yazarak KuirleşmekDünya her geçen gün değişiyor değil mi? Günlük alışkanlıklar, hayatımız boyunca kullandığımız her tür alet, araç ya da gereç. Hatta mevsimler bile değişiyor. Kış ortasında sıcak hava ya da hiç beklenmedik anda bastıran soğuklar gibi... Durum böyleyken hayatın bir parçası olan sinema ve televizyonun değişmemesi zor. Bu tür sektörlerde bir gün çok ünlü ve gözde olan bir yüz, başka bir gün unutulabiliyor. Yeni kuşaklar geldikçe eskiler yerlerini onlara bırakıyor. Bir de yaygın olarak kullanılan kitle iletişim araçları var ki, hem onlar hem de kullanılan ifade biçimleri zaman içinde hızla değişiyor.
#Charlize TheronCOVID-19’un 2020 yılında tüm dünyada patlak vermesinin, üniversiteleri derinden etkilediği hepimizce malum. Bu etkinin uzun süreli olacağının anlaşılması ise, sadece içinde bulunduğu zaman dilimine değil, aynı zamanda üniversitelerin geleceği üzerinde de belirsizlik yarattı. Eğitim, araştırma ve toplum hizmetleri ile uğraşan kurumlar olarak, üniversiteler öğrenci ve akademik personeli ile birlikte yeni eğitim biçimlerine uyum sağlaması gereken belirsiz bir sürece girdi.
#Konuk YazarHayatında sinemanın her daim yeri olmuş bir kalem ustasıdır Murathan Mungan. Son kitabı 'Işığına Tavşan Olduğum Filmler’ izlediğimiz birçok yapıma farklı merceklerle bakmanın, ele almanın, sevmenin, katmanlarına ayırarak değerlendirmenin ipuçlarıyla dolu, zevkli ve öğretici bir okuma serüveni sunuyor. Mungan’la kitabından yola çıkarak sinema ve yedinci sanatın çeşitli koridorları üzerine söyleştik…
#Murathan MunganBritanyalı sanatçı kolektifi United Visual Artists’in Borusan Contemporary’de açılan sergisi ‘Kaosun Eşiği’, ışık, form ve hareketin iç içe geçtiği heykel, performans ve mekâna özgü yerleştirmeleriyle seyircisini kozmikten dünyeviye doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Sergi, aynı zamanda dünyadaki yerimizi sorgulamamıza dair bir çağrı.
#United Visual ArtistsYorucu bir sınav maratonu ardından seçtikleri bölümlerde eğitim görmeye hak kazanan üniversite öğrencilerinin yaşam koşulları kısa sürede önemli değişiklikler gösterecek. Bazı öğrenciler için üniversite yaşamı ailesi ile aynı şehirde eğitim görmeyi, alışılan arkadaş çevresi içerisinde yaşamayı içerirken diğerleri ailelerinden belki de ilk defa ayrılmış, bilmedikleri bir şehirde eğitim görüyor ve yeni bir akran grubu ile tanışmaya çalışıyor olabilir.
#ÜniversiteKüresel işgücünde Z Kuşağı’nın ağırlığı her yıl artıyor. Birçok yönetici onları disiplinsiz, rahat ve sabırsız olarak nitelendiriyor. Z’lerse ne bundan rahatsız ne de günümüzün iş odaklı, hiyerarşik, otoriter, tüketen kurum kültürüne uyum sağlamaya niyetli. Üstleriyle ve işleriyle dalga geçtikleri videolar TikTok’ta viral oluyor. İş hayatından beklentileri BBC, Business Insider gibi yayınlarda tartışılıyor. Biz de Türkiye’de yöneticiler Z Kuşağı’nı nasıl algılıyor, onlar yöneticileri hakkında ne düşünüyor diye muhataplarına sorduk. Uzmanların nesillerin barış içinde çalışmasına yönelik tavsiyelerini dinledik.
#Z KuşağıModern internetin hikâyesi çoğunlukla bugün hayatımızın merkezinde olan Google, Facebook, Amazon ve diğer devler üzerinden anlatılıyor. Ama onlardan önce boş zaman geçirmek için kurulan ve kısa süre içinde başarı hikayesine dönüşen başkası vardı. Üstelik bugünün devleri bu başarı hikayesinin çizdiği yoldan ilerleyerek bu noktaya vardı. İşte 90'lardan günümüze bir internet hikayesi...
#Pierre OmidyarYüz bölgesinin tamamlayıcı öğelerinden biri de dudaklar olmaktadır. Dudaklar sahip oldukları şekle göre farklı isimlerle anılmaktadırlar. Doğal görünümlerinin bozularak farklı görünmesi uygulamaları son zamanlarda oldukça popüler olmaktadır. Bu işlemden sonra yapısı bozulan dudakların yüz ifadesinin de değişmesine neden olduğu belirtilmektedir. Peki, dudak biçimleri ve isimleri nelerdir? Özellikleri nasıldır merak edilen tüm detayları derledik.
Bir tür dil ve anlatım bozukluğu olan afazi hastalığı semptomları ve nedenleri ile araştırılıyor. Kişinin bir travma veya nörolojik bir rahatsızlık geçirmesi sonucu ortaya çıkan afazi, günlük yaşantıyı olumsuz etkiliyor. Peki, afazi nedir, neden olur? İşte afazi semptomları ve belirtileri...
#AfaziSon zamanlarda iş hayatında, birkaç yıl önce hayal edebileceğimizden çok daha hızlı ve çarpıcı bir dönüşüm yaşıyoruz. Covid-19 nedeniyle ivmelenen dijitalleşme, iş hayatında yıkıcı değişimlere neden oldu ve uzaktan çalışma, sanal toplantılar/etkinlikler gibi uygulamalar hızla benimsenerek kalıcı hale geldi.
#Ergi ŞenerArapçada mısra kapı, beyit ise ev demektir. Şiirde, mısra dize anlamına gelir. İki dizeden oluşan nazım birimleri ise beyit olarak adlandırılır. Divan edebiyatında beyitlerle kurulan nazım şekillerinin başında gazel ve kaside gelir. Vahdet-i vücud, ayan-ı sabite ve fenafillah gibi tasavvufi konuların işlendiği mesneviler de kendi arasında kafiyeli beyitlerle yazılır. Beyitlerle kurulan nazım şekillerini örnek şiirlerle derledik.
#EğitimYaklaşık 1.2 milyon 8. sınıf öğrencisi gönlündeki liseye girmek için 5 Haziran’daki LGS’ye hazırlanırken uzmanlar da “İki ay kaldı, artık hızlanma vakti” diyor. Bu yıl sınavda hangi konular ağırlıklı olacak, yeni nesil sorular nasıl; soru yazan eğitimcilere sorduk...
#LGS