Eminönü’ndeki Hamdi Restaurant’ta kaşık salata, yuvalama çorbası, kuru patlıcan ve biber dolmaları iyiydi ama her zaman beğendiğim diğer yemekleri aynı lezzette bulamadım. Neyse ki bu yazıyı yazarken umutlandığım bir şey var. Tanıdığım Hamdi Bey, gördüğü ve duyduğu hataları en kısa zamanda düzeltip restoranı eski standardına kavuşturacaktır, buna eminim.
#RestoranBodrum’daki yeme-içme mekânlarına neredeyse her gün bir yenisi ekleniyor. Hepsini deneyimlemek yıllar alır... Biz de şu sıralar iyice sakinleşen Bodrum’a yolu düşecek olanlara zevkle yemek yiyebilecekleri mekânlardan kısa bir seçki yaptık. Kiminin ‘mürdüm erikli bamya’sı meşhur, kimisininse ‘Antep usulü içliköftesi’.
#BodrumMasterChef'te adını ana kadroya yazdıran isimlerin ardından yedek yarışmacılar da belirlendi. Dün akşam ekrana gelen bölümde; Nursima, Berk, Ateş, Sevgi, Sergen, Fikret, Umutcan, Mete ve Baturalp yarışmada kalabilmek için ter döktü.
#MasterchefYüzlerce çeşidiyle sofra kültürümüzün baş tacı olan çorbalarımızdan biri bu hafta dünya gündemindeydi. CNN Travel, dünyanın en iyi 20 çorbasını belirledi. Birçok ülkeden çok farklı türlerde çorbaların sıralandığı listede bizden de ‘yayla’ yer aldı. Şef Aydın Demir’den dünyaya nam salmış bu lezzetin tarifini istedik. Gastronomi yazarımız Ebru Erke’ye göre yoğurtlu çorbalar zaten bizim mutfak kültürümüze has... Biz de usta şeflerden, yayla gibi yoğurtla lezzetlendirilen iki farklı çorba tarifi daha aldık.
#ÇorbaYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiDünyanın doğaya sadık ve kendine özgü yaşam stili barındıran butik otel zinciri Aman Resort, Türkiye'de ilk yazını karşılamaya hazırlanıyor. Bodrum'da Amanrüya adıyla açılan otelde misafirlerin kendilerini hayli lüks koşullarıda ama evlerinde hissediyor olmaları için her türlü detay düşünülmüş
Anneler Günü söz konusu olduğunda en iddialı programlar otellerden gelir. Şehir merkezinde olanlar pazar sabahı için uzun kahvaltı mönüleri hazırlar, Spa’larında indirim olanakları sunar. Bu sene Sapanca-Yalova civarındaki SPA oteller atağa kalkmış görünüyor. Antalya’da da her şey hazır, oteller anneleri bekliyor.
İnsanın içini titreten soğuklarda bir tas sıcak çorba gibisi yok. Türk mutfağının temel direği, kış günlerinde sofraların baştacı... Sadece öğle ve akşam yemeklerinde değil, kahvaltıda bile içilir. Tıpkı turşu gibi, neredeyse her şeyin çorbası yapılabilir. Jüri üyelerimize en iyisini nerelerde içebiliriz diye sorduk bu hafta. Listeye bakıp da işkembe çorbasının eksikliğinden şikayet edebilirsiniz. Sadece Ankara’dan bir adres girdi işkembeci olarak, şaşırmayın. Evet, Türkiye’nin şöhretli pek çok işkembecisi var ancak onları başka bir hafta seçeceğiz, hatırlatalım.
Yasama, yürütme ve yargı organlarının Çankaya Zirvesi’nden, Türkiye’yi daha güçlü kılacağı, karşılaşılan sorunların aşılmasını kolaşlaştıracağı ve güven ortamını pekiştireceği vurgusu ile "Hukukun üstünlüğüne ve temel ilkelerine bağlı kalınsın, uygulamalarda usul yasalarına azami özen gösterilsin" mesajı çıktı.
Amerikalı ve Avrupalı pek çok restoran ve kafe zinciri, son birkaç yıldır Türkiye’de şube açıyor. Bunların arasında fast-food restoranları, kafeler, hatta slow-food restoranlar bile var. Ancak yiyecek içecek sektörü öyle hızla büyüyor ki, Türk markalarına da piyasada yer var. Onlarca Türk firması şubelerini hem Türkiye, hem de yurtdışında açıyor.
Gaziantep Türkiye’nin Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan bir ilidir. Şehir sanayi alanında oldukça gelişmiştir. Ayrıca tarihi açıdan da Türkiye’nin yaşana en eski ili olarak bilinmektedir. Gaziantep denince, baklava, fıstık ve kale akla gelmektedir. Gezilecek pek çok yeri ve tadılacak pek çok lezzeti vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Antep YemekleriÖyle bir şehir ki yemek yapmak da yemek de önemli bir sosyal etkinlik. Dost meclislerinin, aile ortamlarının, misafir ağırlamalarının birleştirici unsuru hep yemek... Mutfağa törensel bir yaklaşımın olduğu Şanlıurfa, haliyle sayısız hikâye barındırıyor. Yakın zamanda çıkacak olan ‘Tarih Yaratan Mutfak Öyküleri’ de işte bu köklü zenginliğe ışık tutuyor.
#SeyahatDoğu’nun mutfağıyla, misafirperverliğiyle ve tarihiyle ünlü şehirlerinden biri olan Gaziantep’in ‘Gazi’ unvanı alışının 100’üncü yılı yarın kutlanacak. Yüzlerce yıllık hanları, kahveleri, camileri ve özgün evleriyle ziyaretçilerini karşılayan şehirde kebap ve tatlı dışında pek çok yöresel lezzet daha bulacaksınız.
#Gaziantep