İKÖ büyükelçilerine iftar

Güncelleme Tarihi:

İKÖ büyükelçilerine iftar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2008 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Filistin meselesinin odağında yer aldığı Ortadoğu’daki ihtilafların dünyada barış ve istikrarı etkileyen kronik niteliğini sürdürdüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) üyesi ülkelerin büyükelçilerine iftar yemeği verdi.

İslam ülkeleri izole değil

Gül konuşmasında, İslam ülkelerinin, dünyanın karşı karşıya bulunduğu sorunlardan izole değil bunlardan en fazla etkilenen grup olduğunu ifade etti.

Ortadoğu’da yeni mekanizma

"Filistin meselesinin odağında yer aldığı Ortadoğu’daki ihtilaflar, dünyada barış ve istikrarını da etkileyen kronik niteliğini sürdürmektedir" diyen Gül, bütün bu sorunların tek tek çözüm yollarını bulma çabalarının sürmesini istedi. Bölgede yeni güvenlik ve işbirliği mekanizmalarının, güven arttırıcı önlemlerin tesis edilmesinin, çözümlerin kalıcı hale gelmesine katkıda bulunacağına inandığını bildiren Gül, bu yöndeki bütünsel, dışlayıcı olmayan ve ortak düzenlemeler üzerinde ciddi düşünmenin zamanının geldiğini söyledi. İftar yemeğine 70’e yakın ülkenin büyükelçisi katıldı. İftar mönüsünde yuvalama çorbası, zeytinyağlı kabak çiçeği dolması, perde pilavı ile incik, mevsim salatası, dondurma ve şeftali tatlısı yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!