Yuvalama

Güncelleme Tarihi:

Yuvalama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2012 10:25

Bilindik çorba tariflerinden ziyade olan Antep yöresine ait bu lezzetli mi lezzetli çorba tarifi için tıklayınız!

Haberin Devamı

Malzemeler:

Yarım kg. iri doğranmış et
250 gr. yağsız kıyma
1 kg torba yoğurdu
yarım kg. kırık pirinç
1 küçük soğan
yarım kg. nohut. (akşamdan ıslatılmış)
tuz
karabiber
1 kaşık katı yağ
1 kaşık nane

Hazırlanışı:

Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra suyunu iyice süzün. Daha sonra havanda iyice ezip makineden geçirin. Diğer tarafta geceden ıslattığınız nohutla ete bir kaşık tuz ve su ilave ederek malzemeler iyice pişinceye kadar orta ateşte kaynatınız. Ezip un haline getirdiğiniz pirince, rendelenmiş soğan, yağsız kıyma tuz ve karabiber katarak yoğurun. Elinizi ıslatarak bundan nohut iriliğinde parçalar koparıp köftecikler hazırlayın. Bir tencereye 10 bardak su koyup tuz ekerek kaynatın, su kaynayınca köfteleri içine atıp 10 dakika kaynatın. Daha önce pişen nohutlu eti kalan suyu ile bareber köfteli suya ekleyin. Torba yoğurduna 1 yumurta kırıp hafif ateş üzerinde kaynayan yemeğin suyundan ekleyerek sulandırın. Bunu yemeğe yavaş yavaş terbiye yapar gibi katın. Katı yağı eritip naneyi ilave edip yemeğin üzerine gezdirin.

Haberin Devamı

Not: Bu yemek Gaziantep ilinde Ramazan bayramlarında yapılan bir yemektir.

Yöresel lezzetlerden biri olan yayla çorbası tarifi için tıklayınız!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!