Rahmi Usta’nın mutfağı

Güncelleme Tarihi:

Rahmi Usta’nın mutfağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

GÜNÜN MÖNÜSÜ:

- Yuvalama çorbası,

- Hünkar beğendi,

- Fırın sütlaç.

YUVARLAMA ÇORBASI

MALZEMELER:

- 1 çay bardağı nohut

- 150 gram kuşbaşı parça et

- 1 su bardağı ince bulgur

- 1 çorba kaşığı un

- 2 su bardağı yoğurt

- Tuz

- 50 gram margarin

- 1 çay kaşığı kırmızı biber

- 1 çay kaşığı nane

- 3 bardak su

YAPILIŞI:

1 çay bardağı nohutu ılık suda akşamdan ıslatın, süzüp suda haşlayın. Kuşbaşı eti bir bardak suyla başka bir kapta haşlayın. İnce bulguru 1 çay bardağı sıcak suda ıslatın, şişince un ilave edip iyice yoğurun. Nohut büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın. Kaynamakta olan etin üzerine 3 su bardağı su ve haşlanmış nohutları ekleyin. Ardından yuvarladığınız köfteleri ilave edip kaynamaya bırakın. 1 kasede yoğurt ve unu karıştırın. Kaynamakta olan çorbadan 1 çay bardağı su alıp yoğurtlu karışıma ekleyin. Karışımı daha sonra yavaş yavaş ve karıştırarak çorbaya dökün. Yeteri kadar tuz koyun. Bir tavada margarin eritin, kırmızı biber ve naneyle kızdırın, çorbanın üzerine döküp servis yapın.

AFİYET OLSUN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!