Kurban Bayramının ilk günü geleneksel olarak kurulan sofralarda et kavurma olmazsa olmazdır. Ancak kurban etinin sert olması sebebiyle, et kavurma pişirmenin bazı püf noktalarını da bilmek gerekir. Ayrıca kesim, pişirme ve dinlendirme tekniklerinin doğru zamanda uygulanması önem taşır. Peki, kurban etinden et kavurma nasıl yapılır? İşte, yumuşacık et kavurma tarifi ve püf noktaları...
#Et KavurmaKurban Bayramı'nın olmazsa olmazı et kavurma tarifi yumuşacık olması için araştırmaları başladı. Kurban etinin pişirme aşamaları yumuşak et kavurma için önem taşıyor. Peki, kavurmanın tuzu ne zaman atılır? Kurban etiyle kavurma nasıl yapılır? İşte, et kavurma tarifi püf noktaları...
#Et KavurmaEt insanlar tarafından tüketilen ve insanların en önemli ihtiyacı olan proteini fazlasıyla karşılayan bir besin ögesidir. Üstelik et tüketen bireyler tüketecekleri eti beyaz et ya da kırmızı et şeklinde tercih edilebilmektedir. Et yiyen insanlar etin tadını lezzetli ve doyurucu bulmaktadır. Et türleri nelerdir, et çeşitleri nasıl seçilir, kırmızı ve beyaz et çeşitleri nelerdir detayları ile derledik.
Eti doğru şekilde pişirmek oldukça zordur. Kurban Bayramı yaklaştıkça en çok merak edilenlerden biri ise etin nasıl yumuşacık lokum gibi pişirileceğidir. Bunun için pek çok etkili yöntem var. İşte yumuşacık et pişirmenin püf noktaları…
#Kurbanbayrami2020Etin bol olduğu Kurban Bayramı mangal yapmak için de kaçınılmaz bir fırsat. Ancak mangal keyfi yapayım derken henüz yeterince dinlenmemiş; üzerine bir de iyice yanmış etin sağlığınızı olumsuz etkilemesini istemiyorsanız bu yazıyı okumanızda fayda var.
#BayramMutfağın ustası Refika Birgül, et ve tavuk pişirmede kullanılan marinasyon yöntemlerinin her birini sizin için denedi. Süt, soğan suyu, kefir gibi malzemeleri kullanarak etleri ve tavukları marine eden Birgül, mükemmel lezzetin formülünü de açıkladı.
#EtEt marine etmenin (bir nevi ‘terbiye etmenin’) farklı yollarını bu hafta deneyip, sonuçlarına baktık. Yoğurt, süt, sirke, soğan suyu, limon, kefir ve kremada et ve tavukları marine ettik. Pişince çıkan sonuçları dört kategoride -doku, yumuşaklık, lezzet, baharatı içine geçirme gücü- olarak değerlendirdik.
#MarinasyonAmerikan usulü et restoranları "steak house"lar başta olmak üzere lüks et restoranlarına talep her geçen gün artarken, bu restoranların aşçıları, fiyatlarındaki artışla gündeme oturan etin en iyi kısımlarını kasapların yeterince değerlendiremediğini öne sürdü.
#EtArjantin’de 2002’de patlayan ekonomik kriz yerel şarap endüstrisinin gelişmesini sağlamıştı. Peso’nun değeri düştükçe yüksek kaliteli şarap, ucuz fiyatlarla satılıyordu. Yıllar sonra canlı bir şarap piyasası, farklı damaklara uygun şarap seçenekleri, yaratıcı şarapçılarla karşı karşıyayız.
#SeyahatMegayatlarla dolu marinası, Ferrari ve Bugatti’lerin turladığı rıhtım caddesiyle Fransız Rivierası’nın pırıltılı kenti yine hareketli bir yaza hazırlanıyor. Gelecek hafta başlayıp 26 Mayıs’a kadar sürecek Cannes Film Festivali sırasında şehir dünya sinemasının yıldızlarıyla dolacak. Fırsatı değerlendirip Le Suquet’te kentin geçmişini, Rue d’Antibes’te modadaki yeni gelişmeleri, restoranlarında lezzetleri, gece kulüplerinde Cannes usulü eğlenceyi keşfedebilirsiniz.
Tam bir et aşığı Cüneyt Asan (52). 10 yaşında bir kasap dükkanında çırak olarak başladığı bu aşk halen Günaydın Steak House’un patronu olarak devam ediyor. Etsiz bir gün bile geçiremeyen Asan en iyi et çeşitlerini, pişirmenin püf noktalarını, kendi geliştirdiği et kurutma tekniklerini anlattı
Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı laboratuvar testleri sonucunda ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edilen üreticileri ifşa etmeye devam ediyor. Açıklanan yeni listede yine kıyma başta olmak üzere etlerde tek tırnaklı eti kullanılırken, peynirde süt çıkmaması ve et dönerde dil eti çıkması dikkat çekti. Peki döner ve peynirdeki bu durum sağlığımızı nasıl etkiliyor? İki üründe de sahtekârlık olduğu kokusundan ve görüntüsünden anlaşılır mı? Nelere dikkat etmeliyiz? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkSon dakika haberine göre; Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede, tutuklu şüpheliler amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile itirafçı Nevzat Bahtiyar hakkında "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede, Tavşantepe Mahallesi'nde kolluk görevlilerince yürütülen devriye faaliyetleri çerçevesinde aile üyelerinin sık sık toplantılar yaptığının belirlendiği belirtildi.
#Narin GüranMasterChef pide tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Hamuru tam kıvamında, taş fırında pişmiş gibi lezzetli mi lezzetli oluşuyla ev yapımı pide tarifini çok seveceksiniz. Pide kıymalı, kuşbaşılı kaşarlı, sucuk, peynir gibi dilediğiniz malzemelerle yapılabilir. evde pide nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte ev yapımı pide tarifi ve yapılışı...
#Masterchef PideVietnam’ın kuzeyi ve güneyi arasında tıpkı bizde olduğu gibi müthiş bir iklim farkı var. Bu durum mutfağa da yansıyor. Mesela güney mutfağında sıcak iklim nedeniyle acı kullanımı daha fazla. Hem baharatlar hem de taze aromatik otlar bol kepçe seviliyor. Özellikle Michelin sonrası artık sadece sokak yemekleriyle anılmayan ülkenin geleneksel lezzetlerini keşfedelim...
#VietnamDişi olmayan 6 aylık bebek eti, sebzeyi kendi kendine yiyebilir mi? Son yıllarda hem dünyada hem de ülkemizde çok popüler olan 'baby-led weaning' yani BLW akımını destekleyenler, bu soruya "Doğru şekilde servis edildiğinde, evet" cevabını veriyor. Bebekleri kaşıkla hatta bazen de zorla besleyen geleneksel yaklaşımın aksine daha doğal ve kendiliğinden bir beslenme alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen BLW ile büyüyen çocukların yemekle daha sağlıklı bir ilişki kurduğu öne sürülüyor. Peki gerçekten böyle mi? Uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#Baby Led WeaningGastronomik bir et lokantasında veya yıldızlı bir restoranda hissettiren bir sofradayız. Çeşme’de bir plajın restoranında... Mekân Momo, şef ise Mert Seran. Momo’ların menüsü bir plajda olmasını beklediğimizin çok çok üzerinde.
#Ebru ErkeRobertson ailesi üyeleri, elde avuçta ne varsa satıp 50 yıllık bir tekneyle dünya turuna çıkarken zorlanmayı bekliyordu belki ama bu kadarını onlar bile tahmin edemezdi. Kitaplara konu olacak hayatta kalma hikâyesini, başından sonuna kahramanı anlattı.
#KöpekbalığıHaftalık burç yorumları 17-23 Haziran 2024 Aygül Aydın yorumlarıyla paylaşıldı. Oğlak burcundaki Ay, Yengeç burcuna yeni geçiş yapmış olan Güneş'e karşıtlık yapıyor. İki işaret de güvenlikle ilgilenir ama farklı yollarla bunu gösterirler. Haftalık burç yorumları 17-23 Haziran 2024, her burç için ayrı ayrı merak ediliyor. Bugün aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor? Uzman Astrolog Aygül Aydın haftalık burç yorumları 17-23 Haziran 2024 ile okurlarına önemli bilgiler verdi. 17-23 Haziran 2024 Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını neler bekliyor? İşte haftalık burç yorumları 17-23 Haziran 2024!
#Haftalık Burçlar