Et kavurma tarifi: Kurban etinden yumuşacık et kavurma nasıl yapılır?
Kurban Bayramının ilk günü geleneksel olarak kurulan sofralarda et kavurma olmazsa olmazdır. Ancak kurban etinin sert olması sebebiyle, et kavurma pişirmenin bazı püf noktalarını da bilmek gerekir. Ayrıca kesim, pişirme ve dinlendirme tekniklerinin doğru zamanda uygulanması önem taşır. Peki, kurban etinden et kavurma nasıl yapılır? İşte, yumuşacık et kavurma tarifi ve püf noktaları...
Kurban Bayramı'nın olmazsa olmazı et kavurma tarifi yumuşacık olması için araştırmalar başladı. Kurban etinin pişirme aşamaları yumuşak et kavurma için önem taşıyor. Ayrıca et kavurmanın tuzu ve baharatlarının da doğru zamanda atılması etin sertleşmesinin önüne geçebiliyor. Peki, et kavurma nasıl yapılır? İşte, kurban etinden et kavurma tarifi detayları...
ET KAVURMA TARİFİ
Malzemeler;
1 kilo dana eti
1 baş kuru soğan
2 Yemek kaşığı
Zeytinyağı
Tuz
KURBAN ETİNDEN ET KAVURMA NASIL YAPILIR?
Etleriniz kuş başı değil ise etleri kesme tahtasında alın, keskin bir bıçakla sinirleri temizleyin ve kuşbaşı doğrayın.
Geniş bir çelik tencereye sıvıyağ koyun ve kızdırın, etler suyunu salana kadar orta ateşte pişirin ve içine kabuğu soyulmuş bütün soğan ekleyin.
Ocağı kısın, etler yumuşayana kadar kısık ateşte (yaklaşık 1 saat) ara sıra karıştırarak pişirin,
Et kavurma piştikten sonra, ocaktan almadan 15 dk. önce tuz katın.
Yanında pirinç pilavı ile sıcakken servis edin. Afiyet olsun...