Kavurmanın tuzu ne zaman atılır? Kurban etinden kavurma nasıl yapılır?
Kurban Bayramı'nın olmazsa olmazı et kavurma tarifi yumuşacık olması için araştırmaları başladı. Kurban etinin pişirme aşamaları yumuşak et kavurma için önem taşıyor. Peki, kavurmanın tuzu ne zaman atılır? Kurban etiyle kavurma nasıl yapılır? İşte, et kavurma tarifi püf noktaları...
Genellikle Kurban Bayramının ilk günü geleneksel olarak kurulan sofralarda Kavurma baş köşede yer alır. Bu nedenle de dinlenmesi gereken kurban eti sert kalabilir. Kavurmanın tuzu özellikle kurban etiyle yapılan kavurmalarda önemli bir aşamadır.
KAVURMANIN TUZU NE ZAMAN ATILIR?
Et kavurmanın yumuşak olması için tuzun en son atılması gerekir. Aksi halde sertleşmeye müsait olan et, eğer pişme esnasında tuz atılırsa daha da sert bir dokuya ulaşır. Bu nedenle, et kavurmayı piştikten sonra, ocaktan almadan 15 dk. önce tuz katın.
KURBAN ETİYLE KAVURMA NASIL YAPILIR?
Malzemeler
- 1 kilo dana eti
- 1 baş kuru soğan
- 2 Yemek kaşığı
- Zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı
Etleriniz kuş başı değil ise etleri kesme tahtasında alın, keskin bir bıçakla sinirleri temizleyin ve kuşbaşı doğrayın.
Geniş bir çelik tencereye sıvıyağ koyun ve kızdırın, etler suyunu salana kadar orta ateşte pişirin ve içine kabuğu soyulmuş bütün soğan ekleyin.
Ocağı kısın, etler yumuşayana kadar kısık ateşte (yaklaşık 1 saat) ara sıra karıştırarak pişirin,