Mevsimlerdeki değişim Ege adalarının işine yaradı, turizm sezonu kasıma kadar uzadı. Su yüzülecek kadar sıcak, sokaklar saatlerce yürüyecek kadar ılık. Yazın sık sık ziyaret etsem de plajlarından ayrılamadığım Kos’u bu kez çarşı-pazar gezip antik kentlerinden lokantalarına detaylı bir rehber hazırladım.
#KosGelinim Mutfakta saray dolama tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Günün menüsü için arayışlarda olan ev hanımları saray dolama yapılışı ile ilgili detayları aramaya başladılar. Beyti kebabına benzerliğiyle dikkat çeken saray dolama malzemeleri ile de evde kolay hazırlama imkanı sunuyor. Peki, saray dolama nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Gelinim Mutfakta saray dolama tarifi detayları...
#Saray DolamaKanal D’nin sunuculuğunu Fatih Ürek’in yaptığı, beğeni ile izlenen yarışma programı Gelinim Mutfakta’ da bugün; Reyhan, kaynanalar arasında "En ince yufka açma yarışması" düzenledi; ortaya, çok eğlenceli anlar çıktı.Reyhan Hanım, programa katıldığı günden itibaren yufka açamadığından bahsetmişti. Bu bölümde bu sorununu çözmek için harekete geçti. Kaynanalar odasına getirdiği eşya ve yufka malzemeleri ile kaynanaları bir yarışın içine soktu. En ince yufkayı açmak için aralarında yarışan kaynanalar izleyenlere keyifli anlar yaşattılar. Özellikle Reyhan Hanımın denemeleri herkesi güldürmeye yetti.Gelinim Mutfakta, yeni bölümleri ile hafta içi her gün saat 12.15’de Kanal D’de.
#Kanald“Akpembe bahar yelkenleriyle / Güneşin rüzgarına gerilmiş / Bir badem ağacı gibi, / İçimdeki karanlığı patlatacağım.” Datça’ya gömülecek kadar bölgeyi seven Can Yücel, baharı bu dizelerle karşılardı. Bahar yine kapımızı çalıyor. Kışın kasvetini silmek, ruhundaki karanlığı patlatmak isteyenleri Datça doğanın coşkusuna katılmaya, Badem Çiçeği Festivali’ne davet ediyor.
#Badem“Acımız büyük ama neşemiz yerinde” … Bu Urfa’da benim de jüri üyesi olarak katıldığım çiğ köfte yarışmasının sloganı. ‘Urfa İsot Festivali’ne Urfa Belediyesi tarafından davet edilince seve seve kabul ettim. Çok ‘acı’ meraklısı değilim ama acının lezzetlisinin de hastasıyım. Slogandaki gibi Urfa’nın acısı büyük ama gidenin de neşesine neşe katacak kadar mutfağı, kültürü zengin bir yer.
#Şanlıurfa16 Eylül Cuma günü aramızdan ayrılan Tarık Akan, son yolculuğuna sevenlerinin alkışlarıyla uğurlandı. Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Teşvikiye Camisi ve Zuhuratbaba Mezarlığı’nda izdiham vardı. Kalabalık nedeniyle Tarık Akan akşam 19.00’da toprağa verilebildi.
#Tarık Akan“Şöyle bulaşık makinesinin minyatürü gibi bir sebze-meyve yıkama makinesi yapılsın. Yıkaması zor ne kadar şey varsa hepsinin hakkından geleyim” ya da “Üff, yine tenceredeki çorba taştı, şu tencerelerin kenarına takacağım bir portatif mazgal yapsalar, çorba taşınca oraya aksın ocağı da kirletmesin, ateş de sönmesin” gibi Zihni Sinir projeleriniz varsa, işte bunları endüstriyel tasarımcılar gerçekleştiriyor.
Türkiye’nin 5 yıldızlı 11 oteli, ilk kez, yan yana jüri karşısına çıkacak ve kıran kırana mücadele edecek. Bu 5 yıldızlı düellonun konusu, Osmanlı saray mutfağı. 15’inci yüzyıl Osmanlı saray yemeklerini yeniden canlandırmak amacıyla, 15-17 Ağustos’ta "Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması" düzenleniyor. Yarışmaya katılanlar arasında, otellerin tanınmış şefleri de bulunuyor.
İstanbul-Aksaray’da alkolsüz bir kebapçı var ki, yemeklerini mi anlatmalı yoksa müdavimlerini mi insan şaşırıp kalıyor. Has Kral, Türkiye’ye gelen Arap kraliyet ailesi mensuplarının, emirlerin, şeyhlerin lokantası. Hatay ağırlıklı sunduğu lezzetler Arap dünyasında o kadar meşhur ki, oturuyor Katar şeyhi, kalkıyor Suudi Emiri.