Gelinim Mutfakta Saray dolama tarifi || Evde kolay Saray dolama nasıl yapılır, malzemeleri?
Gelinim Mutfakta saray dolama tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Günün menüsü için arayışlarda olan ev hanımları saray dolama yapılışı ile ilgili detayları aramaya başladılar. Beyti kebabına benzerliğiyle dikkat çeken saray dolama malzemeleri ile de evde kolay hazırlama imkanı sunuyor. Peki, saray dolama nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Gelinim Mutfakta saray dolama tarifi detayları...
Ekranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta saray dolama tarifi ile bugün hanımların akşam yemeği menülerini belirliyor. Oldukça dikkat çekici bir tarif olan saray dolama tarifi kolay yapılışı ve malzemeleriyle haberimizde...
500 gram kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz
4 adet yufka
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tuz
Yufkaların arası için;
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için;
1 su bardağı et suyu
2 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
SARAY DOLAMA NASIL YAPILIR?
Tereyağını eritip kıyma ve baharatları ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çeken kıymalara maydanozu ince ince kıyıp ekleyin ve altı kısık bir şekilde iki dakika daha pişirin.
Ardından yufkaları açın ve yağlayın.
Kıymalı karışımı şerit şeklinde yufkaların üzerine yaydıktan sonra rulo şeklinde sarın.
Yufkaların üzerine 180 derecelik ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Et suyunu ile yufkaları ıslatın ve tekrar fırına atıp on dakika kadar özdeşleşmesini sağlayın.
Üzeri için sosunu hazırlamaya başlayın.
Sıvı yağ pul biber ve kekikten bir sos haızrlayın.
Fırından çıkardığınız saray dolamanın üzerine önce yoğurt sonra sosu gezdirerek servis edin.
Afiyet olsun...