Türk aÅŸçılar Londra'da

Güncelleme Tarihi:

Türk aşçılar Londrada
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 23, 2004 00:00

Türkiye'den 10 kiÅŸilik bir aşçı grubu, Ä°ngiltere'nin baÅŸkenti Londra'da bugün baÅŸlayan ''Dünya Aşçılar Yarışması''na katılıyor.Londra'da 2 yılda bir düzenlenen yarışmada, 70 ülkeden gelen aşçılarla 12 deÄŸiÅŸik kategoride yarışmaya hazırlanan Türk aşçılar, bütün alanlarda son derece iddialı olduklarını belirtiyor.  Yarışmaya Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteÄŸi ve Türkiye'deki gastronomi kuruluÅŸlarının katkısıyla katılan 10 kiÅŸi, 4 gün boyunca 2500 rakiple karşı karşıya gelecek.  Açık büfe, makarna çeÅŸitleri, sebze ve balık yemeklerinin de aralarında bulunduÄŸu 12 kategoride madalya arayacak olan Türk aşçılar,dün gece Londra'nın ünlü Sofra restoranında onurlarına verilen tanıtım kokteyline katıldı.  Büyükelçi Akın Alptuna, BaÅŸkonsolos Sanlı TopçuoÄŸlu ve yarışma jürisinin baÅŸkanı Peter Griffiths ile gastronomi dünyasının ünlü isimlerinin katıldıkları kokteylde, yarışmada yapacakları yemeklerin bazılarını konuklara ikram eden aşçılar, büyük takdir topladı.  Konuklara ikram edilen yemekler arasında humus soslu kızarmış mini falafel, sarma, yufka sepetleri içinde kısır, kızarmış hellim ve meyveÅŸiÅŸ, zeytinyağı ve rakı ile marine edilmiÅŸ somon sarma, karidesli kadayıf dolması, domates soslu mini köfteler, bulgur risotto, cacık, içli köfte, lor ve ıspanaklı muska böreÄŸi yer aldı. Tatlı menüsünü ise baklava, çikolatayla kaplanmış tahin helvası ve lokum oluÅŸturdu.  Yarışmaya Turkish Forum, Sofra Restaurant Grubu, TFC, Sweet World, BMC ve Quality Eda Product gibi firma ve kuruluÅŸların sponsorluÄŸunda katılan Türk aşçılar, özellikle görselliÄŸin ön plana çıktığı kategoride madalya bekliyor.  Türk aşçılarla birlikte Londra'ya gelen Mutfak Dostları DerneÄŸi BaÅŸkanı Semih Somer, yarışmada sunulacak Türk yemekleri ve tatlılar hakkında bilgi verdi.  Türk aşçılarının yarışmada sergileyeceÄŸi yemekler arasında yemek stilisti Kutas Tülek'in saltanat kayığı ÅŸeklinde hazırladığı bademezmesinin son derece iddialı bir çeÅŸidi oluÅŸturduÄŸu ve bundan madalya beklendiÄŸi belirtiliyor.  Profesyonel Mutfak Yöneticileri BirliÄŸi BaÅŸkanı Vasfi Pakman, bu yemeÄŸin jüri üyelerini heyecanlandıracağını belirtirken, ''Bu eserle tarihimize ait bir parçayı oraya taşımış olacağız ve Türkiye'nin tanıtımına katkı saÄŸlayacağız'' dedi.  Kaptanlığını baÅŸ aşçı Mesut ErdoÄŸan'ın yaptığı ''milli mutfak takımı''nda Marche Restoranları baÅŸ aşçısı Serkan Yaman, Divan Otel Restoranları baÅŸ aşçısı AyÅŸegül Tüfekçi, Pasta, Tatlı ve Unlu Mamul Sanatçıları DerneÄŸi BaÅŸkanı Hür Girgin ve food stilist Kutas Tülek gibi her biri kendi alanında baÅŸarılı aşçı ve ÅŸefler yer alıyor.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!