yorgunluk nedenleri haberleri sayfasında yorgunluk nedenleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 728 yorgunluk nedenleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yaygın problemlerden biri olan yorgunluk, fiziksel, duygusal ve/veya zihinsel kaynaklı olabilir. Nörolog Meliha Aydın yorgunluğun yol açabileceği nörolojik problemlere değindi ve yorgunlukla nasıl baş edilir sorusunun cevabını verdi.
#YorgunlukSabahları yorgun uyanmak, gün içindeki halsizlik, günlük işleri yaparken yaşanan isteksizlik ve genel bir bitkinlik halinin yoğun iş temposu ve şehir yaşamının hızından değil, aslında ciddi hastalıkların habercisi olabileceği belirtildi. Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Birsel Kavaklı, tiroitten kansere birçok hastalığın işareti olabilen yorgunluk hali geçmiyorsa altında yatan nedenlerin mutlaka araştırılması gerektiğine dikkat çekerek belirtileri konusunda uyardı.
#YorgunlukBirçok hastalık yorgunluk ve halsizliğin nedenleri arasında yer almaktadır. Bu hastalıkların başında, kansızlık olarak da bilinen anemi ve diyabet gelir. Bunun dışında beslenme ve uyku alışkanlıkları da kişinin gün içerisinde her zamanki aktivitelerini yaparken bile zorlanmasına neden olabilir. Kadınlarda halsizliğin ve yorgunluğun nedenleri nelerdir? Yorgunluk, hamilelik belirtisi olabilir mi ayrıntıları ile derledik.
#Kadınlarda HalsizlikYaygın problemlerden biri olan yorgunluk, fiziksel, duygusal ve/veya zihinsel kaynaklı olabilir. Nörolog Meliha Aydın yorgunluğun yol açabileceği nörolojik problemlere değindi ve yorgunlukla nasıl baş edilir sorusunun cevabını verdi.
#YorgunlukSabahları yorgun uyanmak, gün içindeki halsizlik, günlük işleri yaparken yaşanan isteksizlik ve genel bir bitkinlik halinin yoğun iş temposu ve şehir yaşamının hızından değil, aslında ciddi hastalıkların habercisi olabileceği belirtildi. Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Birsel Kavaklı, tiroitten kansere birçok hastalığın işareti olabilen yorgunluk hali geçmiyorsa altında yatan nedenlerin mutlaka araştırılması gerektiğine dikkat çekerek belirtileri konusunda uyardı.
#YorgunlukYorgunsanız bir sebebi varDoktorlar son günlerde “Niçin bu kadar yorgunum?” sorusu ile eskisinden daha sık karşılaşıyor. Yorgunluk modern zaman hastalıklarından biri oldu. Sorunun bu kadar yaygınlaşmasının nedeni bedensel hastalıklardan çok ruhsal problemler. Özellikle de depresyon ve benzeri kaygı halleri hepimizi yoruyor.
Çin tuzu Pakistan’da yasaklandı, birçok ülkede kullanımı kısıtlandı, Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘en zararlı yiyecekler’ listesi içeriklerinde yer alıyor. Peki Çin tuzunu bu kadar sağlıksız hale getiren şey ne? Sağlığa ne gibi etkileri var ve en önemlisi Türkiye’de kullanımı ne durumda?
#Çin TuzuGece yatağınıza yattığınızda uykuya dalmakta zorlanıyorsanız, uykuya daldığınız halde sabahları yorgun uyanıyorsanız artık bir an önce rahat uymak için süreci kolaylaştıracak önerileri hayatınıza geçirme zamanı gelmiş demektir. Uykusuzluk için derlediğimiz bu haftaki yazımızı pijamalarınızı giyip okumaya başlayabilirsiniz. Şimdiden iyi uykular...
#SağlıkTikTok yıldızı Taylor Rousseau Grigg’in ailesinden bir temsilcisi geçtiğimiz hafta Today.com'a yaptığı açıklamada, 25 yaşındaki yıldızın astım ve Addison hastalığından kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Çoğumuz bu hastalığın adını ilk defa duyuyoruz. Addison hastalığı, adrenal bezlerin nadir görülen ve ölümcül olabilen kronik bir hastalık. Bu hastalık çok yavaş ilerliyor ve belirtileri başka hastalıklarla karıştığı için teşhisi oldukça zor. İşte addison hastalığı hakkında merak edilen tüm detaylar...
#Taylor Rousseau GriggOkulların açılmasıyla birlikte çocuklar, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarla mücadele ederken, Covid-19 vakalarında da kayda değer bir artış gözlemleniyor. Acil servisler, son bir iki haftadır yoğun bir hasta akınıyla karşı karşıya. Ayrıca uzmanlar, özellikle Avrupa'da Covid-19'un yeni 'XEC' varyantının da hızla yayıldığına dikkat çekiyor. Prof. Dr. Ahmet Güzel ile koronavirüsün neden bir anda güçlendiğini, en sık görülen belirtileri ve XEC varyantının etkilerini konuştuk.
#SağlıkAlzheimer 21’inci yüzyılın kâbusu. Her 3,2 saniyede bir kişi bu hastalığa yakalanıyor. Hem hastanın hem de ona bakanların yaşam kalitesi her gün biraz daha düşüyor, çaresizlik evlere ateş düşürüyor. Bu derlemeyi bir gazeteci olarak değil, sekiz yıldır bu illetle mücadele eden bir babanın kızı olarak yazıyorum. İçinde bol miktarda bilgi ve gerçekle birlikte test edilmiş deneyim ve moral bulacaksınız. Okuyan ferahlık bulsun, Alzheimer Günümüz (21 Eylül) kutlu olsun…
#AlzheimerDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, M çiçeği (mpox) ile mücadelede kitlesel aşılama yerine virüsün bulaştığı bölgelerde “hedefli aşılama” yapılması gerektiğini söyledi. M çiçeğinin yayılmasının Covid-19’a göre daha kolay olduğunu belirten Harris, "İnsanların Covid-19 gibi bir durumla karşı karşıya olduğumuzu düşünerek endişelenmelerine gerek yok" dedi.
#M Çiçeği