yeme içme alışkanlıkları haberleri sayfasında yeme içme alışkanlıkları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 232 yeme içme alışkanlıkları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, kendine has mutfağı ve özgün tarifleriyle aslında tam bir gastronomi turizmi noktası. Yeme-içme alışkanlıkları coğrafyanın sıcaklığı nedeniyle sebze-meyve-et ağırlıklı olsa da Türkiye’den ortak mirasımız hamurişleri de çok özgün ve lezzetli.
#Kuzey Kıbrıs Türk CumhuriyetiYemek yemek, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli olgudur. Yemek ile ilgili alışkanlıklar toplumdan topluma farklılıklar göstermektedir. Bu tür alışkanlıklar o toplumun kültürel bir parçasıdır. Toplumun yaşam şekli, o toplumun beslenme kültürünü yansıtmaktadır. Yaşam şeklinin değişmesi, beslenme alışkanlıklarının ve kültürünün değişmesinde önemli bir etkendir. Türk Mutfak kültürü denildiğinde, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan insanların tüketmiş olduğu yiyecek ve içecekler ile bunların hazırlanmasında, pişirilmesinde ve saklanmasında kullanılan araç gereç ve teknikler anlaşılmalıdır. Türk Mutfak kültürü, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer almaktadır.
#MutfakSon yıllarda yeme-içme dünyasının hakkında en çok konuşulan mekânlarından biri MOMO. Mekânın yaratıcısı ve patronu Burak Beşer şimdiye kadar geri planda olmayı tercih etmişti. İlk kez bu röportajda tüm merak edilenlere yanıt veriyor.
#Burak BeşerEskişehir'de milattan önce 3 binli yıllara dayanan Anadolu'nun ilk şehir yapılanmasının gün yüzüne çıkarıldığı Küllüoba Höyüğü'ndeki kazılarda 4 bin 500 yıl önceye ait içinde ağrı kesici ilaç saklandığı belirlenen kaplar bulundu. Kazı Başkanı Doç. Dr. Murat Türkteki, çift kulplu içecek kabındaki analizlerde, çeşitli ağrı kesicilerin yapılmasında ve içilmesinde kullanıldığını gösteren verilere ulaştıklarını söyledi. Bulunan kap ve içindeki ağrı kesici kalıntılarına ilk kez rastlanıldığını belirten Doç. Dr. İsmail Tarhan da kapta biyokimyasal inceleme yapıldığını belirterek, ağrı kesicinin etken maddesi olan salisilik asidi, bu kaplarda tespit ettiklerini aktardı.
#EskişehirEskişehir'de milattan önce 3 binli yıllara dayanan Anadolu'nun ilk şehir yapılanmasının gün yüzüne çıkarıldığı Küllüoba Höyüğü'ndeki kazılarda 4 bin 500 yıl önceye ait içinde ağrı kesici ilaç saklandığı belirlenen kaplar bulundu. Kazı Başkanı Doç. Dr. Murat Türkteki, çift kulplu içecek kabındaki analizlerde, çeşitli ağrı kesicilerin yapılmasında ve içilmesinde kullanıldığını gösteren verilere ulaştıklarını söyledi. Bulunan kap ve içindeki ağrı kesici kalıntılarına ilk kez rastlanıldığını belirten Doç. Dr. İsmail Tarhan da kapta biyokimyasal inceleme yapıldığını belirterek, ağrı kesicinin etken maddesi olan salisilik asidi, bu kaplarda tespit ettiklerini aktardı.
#EskişehirErkeklerde memede yağlanma sorunu; bireyin kas kütlesinin azaldığına ve yağ oranının gittikçe arttığını gösterir. Daha sonra kilo vermeye başlasa dahi bazı hormonal bozuklukların önceden tetiklenmesinden ötürü memedeki yağlardan kurtulmak mümkün olmayabilir. İşte erkeklerde memede yağlanma sebepleri ve önlemine dair ayrıntıları derledik.
#Erkek Göğsü Neden YağlanırÇocuk sahibi olamama giderek artan sıklıkta tüm dünyada karşılaşılan önemli sağlık sorunlarından birisidir. Tanım olarak kısırlık (infertilite), bir yıllık süreçte korunma olmaksızın düzenli cinsel ilişkiye rağmen gebelik durumunun oluşmaması şeklindedir.
#AzospermiDünya’nın neredeyse her bölgesinde suyu çok olan ya da sıvı hale getirilmiş yemeklere çorba denir. Anadolu’da ise suyu çok olan her yemeğe çorba denmez. Sulu yemekler başlığı atında yahni, haşlama ve çeşitli aşlar da vardır. Ancak kendi mutfak kültürümüzü incelerken de bol sulu yemeklere çorba dersek yanılmayız.
#BursaKültürün pek çok tanımı olsa da tanımların ortak paydasını “bir toplumun tarih boyunca yaptığı, ortaya koyduğu her şey” oluşturur. TDK kültürü, “Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü, hars, ekin” şeklinde tanımlanıyor.
#Çeviri KitapHenüz 29 yaşında, kariyerinin zirvesinde milyon dolarlık bir futbolcu Eriksen. Şüphesiz sağlıklı besleniyor, iyi yaşıyor, kontrollerini aksatmıyor. Peki ne oldu da böylesi sağlıklı, kontrollü bir yaşam sürerken maçın ortasında kalbi duruverdi? Dahası benzer bir risk evde kendi kendine antrenman yapan biz amatörler için de sözkonusu mu? Cevap maalesef evet. Aman dikkat! Sadece formda futbolcular değil herkes risk altında!
#YAZARMajör depresyon, son zamanlarda sık duyduğumuz psikolojik sağlık sorunlarından. Depresyon başlığı altında tek bir hastalıktan değil, birçok alt gruptan oluşmuş bir hastalık kümesinden söz edilmektedir, majör depresyon da bunlardan biri.Ulusal Akıl Sağlığı Enstitüsü’nün (NIMH) verilerine göre ABD sınırları dahilinde majör depresyon, en sık görülen mental hastalıklar içinde yer alıyor. Peki, majör depresyon ne demek? İşte Majör depresyon belirtileri
#Majör Depresyon Ne Demek?Kimi Amerika’da Türk kahvesini tanıtıyor, kimi şehir bostanında şeflere sebze üretiyor. 21 yıldır Anadolu’yu köy köy dolaşıp bilgi toplayan da var, asırlar öncesinden kalan mutfak bilgilerini Osmanlıcadan çevirmeye hayatını adamış olan da… Bu hafta yeme-içme kültürümüzün kadın kahramanlarından bazılarıyla tanıştırayım sizleri...
#YazarBoğaziçi Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mine Göl-Güven ve ekibi 'COVID-19 Pandemisinin Aile Yaşamına Yansımaları' üzerine bir çalışma yaptı. COVID-19 salgını ve karantina sürecinin çocuk sahibi olan ailelerinin yaşamlarına yansımalarını ortaya koyan araştırmada 323 ebeveynden toplanan veriler analiz edildi. Raporda COVID-19 öncesi ve karantina dönemine yönelik ebeveyn ve çocukların duygu durumları, eş ve çocuklarla olan ilişkiler, ebeveynlerin ve çocukların birlikte geçirdikleri zaman gibi elde edilen sonuçlar paylaşıldı.
#Boğaziçi ÜniversitesiPompei’de keşfedilen bir tezgâh, sokak yemeğinin binlerce yıllık lezzetli bir gelenek olduğunun kanıtı. Biz de Osmanlı’dan beri zengin bir sokak yemekleri kültürüne sahibiz. Ünlü şef rahmetli Anthony Bourdain’in de Türkiye’deki programında peşinde koştuğu bu tatlar gerçekten vazgeçilmez.
#YazarAtatürk’e bile karışım hazırlamış bir lokman hatunun torunu olunur da başka yoldan gidilir mi? O da gitmemiş, bitkiler dünyasına dalmış, anneannesinden öğrendiklerinin üstüne kattıkça katmış. Bugün kendi adını taşıyan doğal içerikli bir markanın patroniçesi... Suna Dumankaya, durup dinlenmeden araştırmalarına devam ediyor. Bu hafta “Doğada keşfedilecek çok şey var” diyen Dumankaya ile bir araya geldim. Hem macerasını dinledim hem de pandemiye özel kişisel bakım tüyoları aldım.
#SUNA DUMANKAYAAtatürk’e bile karışım hazırlamış bir lokman hatunun torunu olunur da başka yoldan gidilir mi? O da gitmemiş, bitkiler dünyasına dalmış, anneannesinden öğrendiklerinin üstüne kattıkça katmış. Bugün kendi adını taşıyan doğal içerikli bir markanın patroniçesi... Suna Dumankaya, durup dinlenmeden araştırmalarına devam ediyor. Bu hafta “Doğada keşfedilecek çok şey var” diyen Dumankaya ile bir araya geldim. Hem macerasını dinledim hem de pandemiye özel kişisel bakım tüyoları aldım.
#BeslenmeGebeliğin başladığı andan itibaren anne adayı için yepyeni bir dönem başlamaktadır. Artık karnında kendisinden başka bir de bebek taşımaktadır ve her hareketinde onu da düşünmek zorundadır. Bu nedenle anne adaylarının ve bebeklerinin sağlığı için nelerin zararlı, nelerin zararsız olduğunu bilmesi için bu yazıyı hazırladık.
#HamilelikCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'nin asırlık yemek kültürünün tanıtılması için hazırlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabına katkı sunan akademisyen, uzman ve şeflerle bir araya geldi.
#Asırlık Tariflerle Türk MutfağıDünyada kaynaklar doğal ve yapay olmak üzere ikiye ayrılır. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için doğal ve yapay kaynakları bilinçli kullanmalıyız. 4. sınıflar için kaynakları bilinçli kullanalım konusunu detaylarıyla anlattık.
#4. Sınıf Sosyal Bilgiler Kaynakları Bilinçli Kullanalım Konu AnlatımıCOVID-19 süreci, birçok alışkanlığı değiştirdi. Bunların başında da yeme içme alışkanlıkları geliyor. COVID-19’un etkilediği birçok ülkede insanlar 3-4 ay evlerinden çıkmadı, bu dönemde karantinada yaşamak ise hem hareketsizliğe yol açtı hem de yeme içme alışkanlıklarını değiştirdi.
#GazetehaberleriSula Bozis, ‘İstanbul’dan Anadolu’ya Rumların Yemek Kültürü’ adlı çalışmasında İstanbul’la başlayıp Ege’ye, Kapadokya’ya, Karadeniz ve Akdeniz’e uzanan Rum yemek kültürünün bir haritasını çıkarıyor. Tariflere, sofralara, gündelik hayata, tarihe uğrayan bir yolculuk bu...
#Sula Bozis