Karpuz yaz aylarının en sevilen meyvelerinden. Çoğunluğu sudan oluşan yapısı, tatlıları aratmayan lezzeti ile karpuz sevmeyen var mı? Peki ya kavuna ne demeli? Mis gibi kokusuyla kahvaltıya da akşam yemeğine de yakışan kavun yaz akşamlarını renklendirmiyor mu? Sizin için kavun ve karpuzla yapabileceğiniz nefis tarifler derledik. Dondurmadan smoothie’ye dondurmadan salataya çeşit çeşit tariflerimiz huzurlarınızda…
#Kavunlu TariflerKarpuz yaz aylarının en sevilen meyvelerinden. Çoğunluğu sudan oluşan yapısı, tatlıları aratmayan lezzeti ile karpuz sevmeyen var mı? Peki ya kavuna ne demeli? Mis gibi kokusuyla kahvaltıya da akşam yemeğine de yakışan kavun yaz akşamlarını renklendirmiyor mu? Sizin için kavun ve karpuzla yapabileceğiniz nefis tarifler derledik. Dondurmadan smoothie’ye çeşit çeşit tariflerimiz huzurlarınızda…
#Kavunlu TariflerYazın her şeyi soğuk yemek istiyoruz. Fazla ağır olmayan, pratik ve az çeşitli yaz sofralarınıza baş tacı edeceğiniz soğuk pilavları denemediyseniz şimdi tam zamanı... İçinde sebzesi de olduğu için tek tabakta tam karın doyurma garantili, zeytinyağlı olduğu için de ılık ya da soğuk yemeye uygun yaz pilavları dosyamızı açalım...
#PilavBu mevsimi güzelleştiren meyvelerden. Tadıyla, görüntüsüyle hepimizi mest ediyor. Sıcak yaz günlerinde çok tüketiliyor. Bu lezzetli ve sulu meyveden yapılan içecekler de bu sezon çok popüler. Şef Altuğ Tezer frozen’dan kokteyle karpuzla hazırlayabileceğimiz tarifleri paylaştı.
#Yemek TarifleriYarın Babalar Günü... Bu özel günü kutlamak için baba-oğul aşçılığı seçen iki başarılı ismin kapısını çaldık. Bu yıl Michelin Genç Şef Ödülü’nü alan şef Ulaş Durmaz ve Ayvalık’taki Muhtelif Ayvalık’ın şefi, babası Vedat Durmaz’la aynı meslekte olmalarının güzel ve zorlu yanlarını konuştuk.
#Babalar GünüHavalar ısındı, kamp ve piknik sezonu da açıldı. Yemyeşil doğanın ve temiz havanın tadına açık hava etkinlikleriyle varmak isteyenlere 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer yeme-içme planlama önerileri verdi. Gastronometro şefleriyse pratik ton balıklı ve sebzeli wrap tarifi paylaştı.
#PiknikRamazan ayının en güzel yanlarından biri de yemek gelenekleri ve ritüelleri... Tüm aileyi aynı sofra etrafında toplayan iftar sofraları kadar sahur için hazırlanan lezzetler de bunun önemli bir parçası. Şef Mehmet Yalçınkaya, yazarımız Sahrap Soysal ve şef Doğa Çitçi’den çocukluklarının sahur hatıralarını dinledik.
#Gizem DİNÇBAŞKabak yaz aylarında en bol olan sebzelerin başında geliyor. Yapısı büyük oranda sudan oluşan, bu nedenle kalorisi de oldukça düşük olan kabakla dolmadan mücvere çeşit çeşit yemekler yapabilir, yaz sofralarınızı farklı lezzetlerle donatabilirsiniz. "Peki bunu nasıl yapacağım?" diye soruyorsanız, işte enfes kabaklı tarifler....
#Sebze Yemeği TarifleriDomuz balığı, bir çeşit balık türüdür. Domuz balığı olarak da bilinen balık türünün gerçek ismi ise, Çütre balığıdır. Bu balık türünün en önemli özelliği çok inatçı bir yapıya sahip olmasıdır. Domuz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Güney Doğu Anadolu’nun en çok tüketilen yemeklerinden biri olan çiğ köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Peki, çiğ köfte nasıl yapılır? Çiğ köfte yapılırken bulgurun şişmemesi için özellikle yaz aylarında çiğ köftenin içine ne konulur?
#Çiğ Köfte Nasıl YapılırBalık türleri gerek akvaryumlar için gerekse de insanlar için en önemli besin kaynaklarından biridir. Çünkü balık türleri içeriğinde önemli derecede protein, vitamin, mineral, yağ asidi gibi öğeleri barındırmaktadır. Elbette ki bu besin öğeleri bazı balık türlerinde daha yüksek değerde bazı balık türlerinde ise ona oranla daha düşük değerde olabilmektedir. Sokar balığı nasıl pişirilir, temizlenir, avlanır, faydaları nelerdir, özellikleri nelerdir, besin değerleri nasıldır detayları ile derledik.
Kefal balığı, halk arasında sıklıkla tüketilen bir deniz canlısı olarak bilinir. Türkiye sularında da yaşayan bu balık türü, özellikleri açısından birçok insan tarafından merak edilen canlılardan birisidir. Tüketilebilen bir balık türü olduğu için, avlama ve pişirme özellikleri açısından bilgi sahibi olunması gerekir. Kefal balığına dair tüm detayları sizler için derledik.
Farklı bölgesel mutfaklara sahip olan İtalya, çorbalarının çeşitliliğiyle gurur duyar. Toskana’nın bol sebzelilerinden deniz ürünleriyle zenginleştirilmiş balık çorbası ‘zuppa di pesce’ye kadar her bölgenin kendine özgü çorbaları olur. Bu tarifler, nesilden nesile geçen mutfak mirasının hikâyelerini de anlatır...
#Danilo ZannaHavaların hızla ısındığı şu günlerde içimizi ferahlatmak için en doğru adreslerden biri oldukça da besleyici olan dondurma. Ancak birçok kişi içindeki şeker ve koruyucu maddeler nedeniyle hazır dondurmalardan uzak durmaya çalışıyor. Siz de aynı durumdaysanız nefis ev yapımı dondurma tariflerimizi mutlaka denemelisiniz.
#Dondurma TarifleriÇorbalar sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinin başında geliyor. Kış aylarında, soğuk havalarda içimizi ısıtan çorbaları yazın da serinlemek için içmeye ne dersiniz? Bunun iyi bir fikir olduğunu düşünenler için yoğurttan karpuza, domatesten pancara çeşit çeşit malzemelerle soğuk çorbalar hazırladık. Denemeye ne dersiniz? Aralarında damak zevkinize göre bir tarif bulabileceğinizden eminiz…
#Çorba TarifleriOkullar pazartesi günü açılıyor. Çocuklarımız için gün boyu tok tutan, sağlıklı, enerji veren gıdalarla dolu bir beslenme çantası hazırlamak önceliğimiz. Yazarımız, diyetisyen Berrin Yiğit beyni doğru gıdalarla beslediğimizde gücünü katbekat arttırabileceğimizi söylüyor. Bunun için işe yumurta, peynir, bol yeşillik, avokado, zeytin, ceviz ve tam tahıllı ekmekten başlamak gerekiyor. Çiğ kuruyemişler, kırmızı-mor meyveler ve bitter çikolata da konsantrasyonu arttıran besinler arasında…
#Beslenme ÇantasıHindistan cevizi sütüyle pişmiş, zencefilli bir Hint yemeğinin içinde de nefis, Meksikalıların ünlü taco’sunun arasında da, zerdeçallı, acı biberli, körili ve tarçınlı İran pilavında da...Zeytinyağlısının yeri bende ayrı ama taze fasulyeyle yapabileceklerimiz öyle çok ki... Farklı ülkelerden fasulyeli tariflere bakalım...
#Taze FasulyeTaze fasulyeyi genelde zeytinyağlı pişirip ana yemek eşlikçisi olarak yeriz. Ama ben bu şifa dolu sebzeyi bir protein kaynağıyla birleştirerek veya salataya katarak ana yemek şeklinde yemeyi de seviyorum. Bir Adanalı olarak favorimse Adana usulü yani etli taze fasulye...
#Taze Fasulye