Yarın Babalar Günü... Bu özel günü kutlamak için baba-oğul aşçılığı seçen iki başarılı ismin kapısını çaldık. Bu yıl Michelin Genç Şef Ödülü’nü alan şef Ulaş Durmaz ve Ayvalık’taki Muhtelif Ayvalık’ın şefi, babası Vedat Durmaz’la aynı meslekte olmalarının güzel ve zorlu yanlarını konuştuk.
#Babalar GünüHavalar ısındı, kamp ve piknik sezonu da açıldı. Yemyeşil doğanın ve temiz havanın tadına açık hava etkinlikleriyle varmak isteyenlere 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer yeme-içme planlama önerileri verdi. Gastronometro şefleriyse pratik ton balıklı ve sebzeli wrap tarifi paylaştı.
#PiknikHindistan cevizi sütüyle pişmiş, zencefilli bir Hint yemeğinin içinde de nefis, Meksikalıların ünlü taco’sunun arasında da, zerdeçallı, acı biberli, körili ve tarçınlı İran pilavında da...Zeytinyağlısının yeri bende ayrı ama taze fasulyeyle yapabileceklerimiz öyle çok ki... Farklı ülkelerden fasulyeli tariflere bakalım...
#Taze FasulyeTaze fasulyeyi genelde zeytinyağlı pişirip ana yemek eşlikçisi olarak yeriz. Ama ben bu şifa dolu sebzeyi bir protein kaynağıyla birleştirerek veya salataya katarak ana yemek şeklinde yemeyi de seviyorum. Bir Adanalı olarak favorimse Adana usulü yani etli taze fasulye...
#Taze FasulyeEn çok meyve şeklinde yediğimiz kirazla tatlıdan mezeye, salatadan içeceğe pek çok lezzette fark yaratmamız mümkün... Tariflerimi denerken aman sakın kirazların saplarını atmayın! Güzelce kurutup suda kaynatın, sonra suya yeşil çay ekleyip demleyin. Dilerseniz sıcak da içebilirsiniz ama ben buzdolabında soğutup içmeyi de çok seviyorum. Ödem atıcı, harika bir çay oluyor.
#KirazSalatalar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası... Özellikle yaz aylarında, sebze-meyve ve ot çeşitlerinin bollaşmasıyla çok farklı çeşitte salatalar hazırlayabiliyoruz. Genellikle üzüm veya elma sirkesiyle tatlandırsak da erik, incir, nar, vişne gibi meyvelerden yapılan sirkelerle ve kaliteli bir zeytinyağıyla salatalarımıza ‘şef dokunuşu’ yapmak mümkün. Üstelik yazarımız Berrin Yiğit’e göre, sirke ve zeytinyağı sadece aldığımız lezzeti ikiye katlamakla kalmıyor, bizi kronik hastalıklardan da koruyor.
#SalataAna yemeklerin yanında sofralarımız olmazsa olmazını salatalar oluşturuyor. Özellikle akşam yemeklerinde bol sulu domateslerle yapılmış gavurdağı salatası, kırmızı etlerin yayında tercih ediliyor. Taze sebze ve kolay malzemelerle hazırlanan gavurdağ salatasının hazırlanışı oldukça kolay. Peki, gavurdağ salatası nasıl yapılır? İşte, pratik ve yapımı kolay gavurdağ salatası tarifi.
#Gavurdağ Salatası Tarifiİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 18 Mayıs Pazartesi iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemYaz aylarında hem vücut sıcaklığını düşük tutmak hem de kilo almak istemeyenler hafif yemekleri tercih ediyor. Bu yemeklerin başında da salatalar geliyor. Sizin için yoğurtlusundan peynirlisine rengarenk salata tarifleri derledik. İşte nefis yaz salatası tarifleri…
#Salata TarifleriCinsel isteksizlik nedenlerine örnek vermek gerekirse cinsel ve bölgesel travmalar, şeker hastalığı, stres ve eğer ilaç kullanıyorsanız, B12 eksikliği, antidepresanlar ve yetersiz beslenme gibi nedenler gösterilebilir. Ancak korkmanıza gerek yok. Çünkü bazı bitkiler cinsel isteksizliğe çözüm olabiliyor. İşte o bitkiler...
#Cinsel ArzuÇağlalı, çilekli bir semizotu salatası kulağa nasıl geliyor? Ya da pastırmalı bamya salatası? Gastronomi yazarı Süleyman Dilsiz, yeni kitabı ‘Salataya Dair Her Şey’de Anadolu’nun yerel ve dünyanın egzotik tatlarını salatayla buluşturuyor.
#SalataHavaların ısınması ve yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte, kilo verme yöntemleri tekrar gündem oldu. Yaza fit ve sağlıklı bir vücutla girmek isteyen vatandaşlar, sağlıklı kilo verme tekniklerini ve kilo verirken yapılması gerekenleri araştırıyor. Düzenli egzersiz ve sağlıklı bir beslenme planıyla kilo vermek hiç de zor değil. Peki, nasıl kilo verilir? Kilo vermek için ne yapmak gerekir?
#Kilo VermekYaşam kalitemizin belirlenmesinde “hasta mı, sağlıklı mı” kalacağımızda genlerimiz tek belirleyici değil. Özellikle kronik hastalıklarda genlerden çok çevresel etkenler ve hayat tarzımız etkili oluyor. Bu diyabet için de, kanser için de, obezite için de değişmez bir kuraldır.
#Osman MüftüoğluArjantin’in siyaset dünyası ne kadar pembe dizileri andırsa da, enflasyonu abartılı noktalara ulaşsa da başkentindeki sihirli çekicilik azalmıyor. Bu günlerde baharı karşılayan Buenos Aires’in şovu, yeniliği seven ruhu hiç değişmiyor. Restoranların, sanat merkezlerinin durmaksızın yenilenmesi Porteños’un (Buenos Aires’lilerin) hiç bitmeyen yaratıcılığının kanıtı.
#Buenos Aires Gezi Rehberi‘Yeni Evliler İçin Misafir Sofraları’, ‘44 Tabak Mutlu Aşk-Afrodizyak Yemekler’ gibi kitapların yazarı Elif Edes Tapan istiridyenin başını çektiği aşk mönüsünü, “Sevgiliyle paylaşmaktan keyif alınacak, ağırlık vermeyecek, ruh halini bozmayacak, enerjimizi yüksek tutacak yiyeceklerden oluşmalı” diye tanımlıyor.