Üsküdar Meydanı’nda düzenlenen Sahaflar Festivali’nde yaklaşık 43 sahaf stant açtı. İzmir, Ankara, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Erzurum olmak üzere farklı bölgelerden okuyucular festivale akın etti. Sahaflar Birliği Derneği’nin Başkanı Emin Nedret İşli, “Sahaflar olarak bu etkinlikten çok memnunuz. Kitap fiyatlarının yükselmiş olması kitap ticaretini etkilemiş durumda fakat sahaflara dair bu biraz daha iyimser bir tablo çiziyor. Çünkü sahaflarda bazı kitaplar, özellikle ikinci el, baskısı olmayan kitaplar; yeni kitap piyasasındaki oluşmuş fiyatlara göre biraz daha ekonomik ve daha ucuz. Gençlerin, özellikle öğrencilerin ve kitaba düşkün olanların sahaflara olan ilgisi daha fazla artmaya başladı” dedi.
#SahafNice romanı okurken, kahramanlarının, olayların peşinde sürükleniriz. Ama o romanı ne kadar anladık, edebiyat tadı alabildik mi? Yazarını ne kadar tanıyoruz, diğer eserleri arasında bu romanın yeri nedir? Eleştirmenlerin, araştırmacıların çabası işte bu alanda önemli bir işlevi yerine getirir.
#Doğan Hızlanİkinci Yeni Akımı, 1954 yılında Cemal Süreya ve Ülkü Tamer öncülüğünde kuruldu. Garip Akımının benimsediği sanat anlayışına tepki olarak doğan bu akıma daha sonra Edip Cansever, Ece Ayhan ve Turgut Uyar gibi isimler de katıldı. İkinci yeni akımı nedir, temsilcileri ve kısaca özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#EğitimBoğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi, Nâzım Hikmet’i 117. yaşında anmak, şairin edebiyat ve sanat dünyasındaki ilişkilerini aktarmak üzere “Nâzım Hikmet’le Karşılaşmalar” paneli düzenliyor. Panelde, Nâzım Hikmet’in edebi ilişkileri, uluslararası edebiyat ve sanat çevrelerindeki yeri oynadığı roller, sanatseverlerle paylaşılacak.
#ÜniversiteSosyal medyanın en çok paylaşılan şairlerinden biri Turgut Uyar’dır. ‘Göğe Bakma Durağı’, ‘Geyikli Gece’ ve ‘Denge’ şiirleri her geçen gün daha fazla paylaşılan şairi kaçımız tanıyoruz? Sizi bilmem ama ben geçen gün tanıdım. Ekip Tiyatrosu oyunu ‘Dünyanın En Güzel Arabistanı’ ile...
#Dünyanın En Güzel ArabistanıSevengül Sönmez ve Yalçın Armağan’ın hazırladığı, çok beğendiğim ‘sunuş’ yazısından sonra, Melih Cevdet Anday’ın detaylı biyografisi ve sonra sırasıyla; Şiirler, Denemeler, Raziye romanı, Gezi Yazıları, ‘Akan Zaman Duran Zaman’dan seçme anılar, ‘Dakika Atlamadan’dan seçilmiş söyleşiler, ‘Balerina’nın Ölümü’nden seçme öyküler, ‘Bir Defterden’den seçme günlük bölümleri, Mektuplar, Gani Girgin Yazıları ve iyi hazırlanmış bir de Bibliyografya var.
#Doğan HızlanTürk sporuna damga vuran ve "Zıt kardeşler" olarak adlandırılan Fenerbahçe ile Galatasaray'ın 115 yılı geçen rekabetinde birçok ilginç olaya tanık olundu.
#Derbi