Göçen Ailesi’ne ait Göçtur Turizm’in Pine Bay hotels & resorts’tan sonra Kuşadası’na kazandırdığı ikinci yatırım olan DoubleTree by Hilton Kuşadası’nın en üst katında yer alan Gió Rooftop & Restaurant, her tabakta ve her lokmada konuklarına en yüksek gastronomik deneyimi yaşatıyor.
#1Yaz sonu kimimiz için tatile gitmenin tam zamanı, kimimiz içinse dönüş vakti. İstikamet hangi yöne olursa olsun, yolculuğun en sevilen taraflarından biri de o güzergâhtaki en iyi mekânların, en lezzetli yemeklerin peşine düşmek... Köfteden tosta, kokoreçten pirzolaya molamızın tadına tat katacak,hatta yolumuzu uzatmamıza değecek en iyi yol üstü lezzet duraklarını jürimiz seçti.
#TatKumpir lezzeti ile pek çok kişinin severek tükettiği içeriğinde patates bulunan yiyeceklerden biridir. Kumpir uzun süreli pişirme tekniği ile içinin yumuşaması sonrasında çeşitli malzemeler ile eklenen yemeklerden biri olarak tüketilmektedir. Kumpiri daha lezzetli hale getirmek isteyen kişiler kendi sevdiği iç malzemeleri kullanarak kumpiri çeşitlendirmektedir. Kumpirin içine neler konur ve bu konulan malzemeler lezzetli yapar ayrıntıları ile derledik.
Yurtdışında mutfak kültürümüz kebaptan ibaret zannediliyor. Halbuki mutfağımızın vegan ve vejetaryen beslenenler için ciddi bir albenisi var. Bunu Türkiye’nin global gastronomi pazarlamasında kullanmak, bence önemli hedeflerimizden biri olmalı. Sarma ve dolmalar, mercimek köftesi, batırık, pirpirim aşı, karalahana çorbası, fasulye diblesi ve kuymak hemen aklıma gelen örneklerden birkaçı...
#VejeteryanTantuniden içliköfteye, şnitzelden pastırmaya, cheesecake’ten elmalı tarta her şeyin veganını bulmak artık mümkün. Üstelik lezzetten ödün vermeden... İstanbul’da veganlara özel restoran, market ve kasapların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı’na atlarsanız, bu mekânlara kolaylıkla ulaşabilir, enfes sofralara kurulabilirsiniz.
#VeganKoronavirüs (COVID-19) salgınının etkileri beslenme alışkanlıklarımıza da yansıdı. Geçen yıllarda hayatımıza giren vegan beslenme, belli aralıklarla beslenme (intermittent fasting), ketojenik diyet, sezgisel beslenme, glütensiz beslenme gibi trendler yerini daha sıradan, dengeli ve doğal beslenmeye bıraktı. Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, salgın süreciyle birlikte daha da artan sağlıklı beslenme kaygısının beslenme önceliklerimize nasıl etki ettiğinden bahsetti.
#Pandemi SüreciSağlıklı yaşam için beslenme tarzının önemine değinen Kardiyoloji Uzmanı Uzman Dr. Aydın Nadir, “Günümüzde sağlıklı beslenme oldukça önemli hale geldi ve buna bağlı olarak çeşitli diyetler ortaya çıktı. Bu diyetlerden bazıları sağlık açısından riskler içermekle birlikte yapılan araştırmalar Vejetaryen ve Pesketaryen diyetlerin kalp-damar hastalığı riskini azalttığını gösteriyor” dedi.
#VejeteryanMevsim sebzelerini diğer zamanlarda da afiyetle yemek isteyenlerin elindeki en geleneksel araçların başında kurutma geliyor. Domates, biber, bamya, nane gibi birçok sebze kurutulup afiyetle tüketilebiliyor. Bunlardan bir tanesi de patlıcan. Peki patlıcan nasıl kurutulur, patlıcan kurutmanın püf noktaları nelerdir? İşte yazdan kışa zevkle tüketeceğiniz patlıcan kurutmanın sırları…
#Kuru Patlıcan Nasıl YapılırGeçen yıl yine haziranın ilk haftasında yazdığım “Kaş Yeme İçme Mini Rehberi” yazısı tüm yılın en çok okunan yazılarından olmuş, onlarca geri dönüş almıştı. Hal böyle olunca rehberin 2019 versiyonunu yazmak şart oldu. Sezon yeni yeni açılırken, bayram kalabalığı etkisini iyice artırmışken buyurun 2019 Kaş yeme içme rehberine… Aynı formatta, aynı bölümlerle!
#KaşAilesinde istisnasız herkesin kalp rahatsızlığı vardı. Kendi kendine “Sen de bunu yaşayacaksın, boşuna uğraşma” diyordu. Ama tesadüfen denk geldiği bir makale hayatını değiştirdi. Bitkisel beslenmeyle kalp hastalığından korunabileceğini öğrendi, dört buçuk yıl önce vegan oldu. İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Murat Kınıkoğlu, bugün Türkiye’de veganlığın en sıkı savunucularından biri. Kınıkoğlu’yla kendi hayatını da kökünden değiştiren bu akımı konuştuk.
#VeganEğitimle özdeşleşen küçük Danimarka sahil şehirlerinden Aarhus’da yaşayan her yedi kişiden biri üniversite öğrencisi. Şehir kültür kurumları açısından pek çok metropolü kıskandıracak kadar zengin. Anıtsal mimari örnekleri, yeniden işlevlendirilen yapılarıyla 2017’nin Avrupa Kültür Başkenti unvanını taşımayı hak ediyor. Limanda sürdürülen restorasyon tasarımcılara, barlara, restoranlara yeni alanlar açılmasını sağladı. Yürüyerek gezilebilecek canlı kent merkezi çatılardaki sanat işlerinden arka sokaklarına keşfetmeye değecek pek çok detayla dolu. Üstelik Kopenhag’dan trenle ulaşmak üç saat bile sürmüyor.
#AarushBu hafta size kıyı yolundan uzun ama lezzetli bir yolculuk önereceğim. Bu yolculuk Sinop’tan başlayıp, Rize’de sona erecek. Yol çok güzel ve keyifli. Manzaralı ve yemyeşil tepeler. Güneyin sıcağına alternatif, daha insaflı bir hava… Bir de buna her şehirde, kasabada değişen birbirinden lezzetli yemekleri eklerseniz bu yolculuğun tadı uzun süre damağınızda kalacak.
#Karadeniz LezzetleriBir yılı daha geride bıraktığımız şu günlerde, 2011’de dikkat çekenlerle ilgili birçok liste yapılıyor. Biz de yıl boyunca her hafta seçtiğimiz, en iyilerin birincilerinden oluşan bir liste hazırladık. İşte restoranların, kütüphanelerin ve dans mekânlarının bulunduğu ‘2011’in En İyi 10’u’.