GeriSeyahat 2011’in en iyi 10’u
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
2011’in en iyi 10’u

2011’in en iyi 10’u

Bir yılı daha geride bıraktığımız şu günlerde, 2011’de dikkat çekenlerle ilgili birçok liste yapılıyor. Biz de yıl boyunca her hafta seçtiğimiz, en iyilerin birincilerinden oluşan bir liste hazırladık. İşte restoranların, kütüphanelerin ve dans mekânlarının bulunduğu ‘2011’in En İyi 10’u’.

EN İYİ 10

1)11 Şubat-Romantik yemeğin adresi/AUF

2)18 Şubat-Paket servis/SUSHICO

3)11 Mart-Meyhaneler/GİRİTLİ

4)1 Nisan-Kütüphaneler/ATATÜRK KİTAPLIĞI

5)15 Nisan-Alabalık restoranı/CANSU ALABALIK

6)20 Mayıs-Hafif yemek restoranı/KITCHENETTE

7)17 Eylül-Manzarası en güzel yollar/MARMARİS-DATÇA

8)1 Ekim-Dans mekânları/ANJELIQUE

9)12 Kasım-Yunan ve Rum mutfağı/ELEOS

10)26 Kasım-Vejetaryen yemek/PARSİFAL

11 Şubat-Romantik yemeğin adresi

AUF

Tepebaşı’ndaki NuPera bünyesinde iki yıl önce açıldı. Romantik bir ortamı bulunan özel mekân sadece 28 kişilik. Et yemeklerinde iddialı. Mönüsünde dana antrikot, kuzu kaburga; tatlılarda armutlu, akça ağaç şuruplu tatin dikkat çekiyor. Fiyatlar 20-42 lira arasında. (212) 245 60 70

18 Şubat-Paket serviste iddialı

SUSHICO

Çin, Japon ve Thai mutfağından geniş bir mönüye sahip. İstanbul, Ankara, Antalya ve Kıbrıs’ta çok geniş bir alanda paket servisi yapıyorlar. Siparişler özel kare kutusuyla ortalama yarım saatte geliyor. 11.30-23.00 arası sipariş verilebilirken, tüm restoranlarına ve mönülerine 444 78 74 numarasından ulaşılabiliyor. www.sushico.com.tr’den de online sipariş alınıyor.

11 Mart-Meyhane kültürü

GİRİTLİ

1996’da Bodrum Türkbükü’nde kuruldu, sonra Ankara’da, sekiz yıl önce de İstanbul Cankurtaran’da şubesi açıldı. Girit’in meşhur otlarını, salata ve kavurmalarını yapıyorlar. Mezeleri çeşitli. Fiks mönü 17-18 çeşit meze ve limitsiz yerli içkiyle 95 lira + KDV. 12.00’de açılıyor, gece 24.00’de kapanıyor. Kredi kartları geçerli. (212) 458 22 70

/images/100/0x0/55eae4fff018fbb8f89d8a3f

1 Nisan-Kütüphaneler

ATATÜRK KİTAPLIĞI

1924’ten beri hizmet veren kitaplık, Taksim’deki binasına 1981’de geçti. 256 bin kitap, 5 bin 952 çeşit süreli yayına ait 40 bin cilt, yazma, harita, salname, kartpostal, albüm, gravür gibi 60 bin nadir eser incelenebiliyor. Osmanlıca tüm gazetelere internetten ulaşılabilirken, 950 bin sayfa eser dijital ortama aktarılmış. Araştırma için üye olmak gerekli değil, ödünç almak istenirse bu şart aranıyor. Hafta içi 8.30-19.30, cumartesi 9.30-17.30 arası açık. (212) 249 09 45

15 Nisan-Alabalık restoranı

CANSU ALABALIK

Kocaeli Maşukiye’de 1998’den beri hizmet veriyor. Restoranın yanı sıra bungalovları, otantik bahçesi var. Havuzlarda üretilen alabalıklar taze servis ediliyor. Serpme köy kahvaltısı da var. Dokuz bungalovun kapasitesi 27 kişi. Yapay gölde olta balıkçılığı, kano ve çeşitli su sporları da yapılabiliyor. Kiremitte alabalık 10, alabalık fileto 12 lira. (262) 354 38 98

20 Mayıs-Hafif yemeğin adresi

KITCHENETTE

Sayıları 19’u bulan restoran zincirinde, hafif beslenmeyi tercih edenler için ‘Fit For You’ mönüsü oluşturuldu. Sekiz çeşit ürünle; kalori ve kolesterol değerleri yer alıyor. Marine yeşil mercimekli semizotu, levrekli sandviç, ızgara tavuk tercih edilen light ürünlerinden. Izgara tavuk göğsü 19, cevizli roka salatası 17 lira. 09.00-02.00 açık. www.kitchenette.com.tr

17 Eylül-Manzarası en güzel yol

MARMARİS-DATÇA YOLU

Muğla’da Marmaris’i Datça Yarımadası’na bağlayan yol yaklaşık 70 kilometre. Virajlı yol boyunca sürüş keyfine bir dağ, bir deniz manzarası eşlik ediyor. Akdeniz’le Ege Denizi’nin birleştiği yerde bulunan yarımadayı, anakaraya bağlayan geçiş bazı yerlerde o kadar inceliyor ki bir tarafta Akdeniz’i, diğer tarafta Ege’yi görmek mümkün.

1 Ekim-dans mekânı

ANJELIQUE

Ortaköy’deki 1500 kişilik mekânın bir katında house ve elektronik, diğer katında yerli-yabancı popüler müzikler çalıyor. Cuma partileri kapsamında ünlü DJ’ler sahne alıyor. Giriş ücreti yok. Bira 13-18 lira. Müdavimleri arasında Beşiktaşlı futbolcular Quaresma ile Fernandez’in yanı sıra Yalın, Kıvanç Tatlıtuğ gibi isimler var. 18.00-04.00 arası açık. (212) 327 28 44.

12 Kasım-Yunan ve Rum mutfağı

Eleos

Eleos Beyoğlu, dört yıl önce Yeşilköy’de kurulan Eleos’un şubesi olarak Aralık 2010’da açıldı. Manzarasıyla dikkat çekiyor. Ayvalık usulü dereotlu kabak kızartma başlangıçta ve özel sosuyla ikram ediliyor. Yunanistan’da ‘saganiki’ adıyla sunulan sahanda midye kavurma, peynir ve soslarla hazırlanıyor. İçki dâhil kişi başı ortalama 80 lira hesap ödeniyor.(212) 244 90 90

26 Kasım-Vejetaryen yemek

PARSİFAL

İstanbul Beyoğlu’nda, 1996’dan beri hizmet veren mekân 34 kişilik. 11.00-24.00 arası açık. Tamamen vejetaryen yemekler bulunan mekânda 32 çeşit yemeğin yarısı veganlara da sesleniyor. Greenpeace ve Hayvan Hakları Platformu gibi kuruluşların uğrak yeri. En çok tercih edilen yemek hellim peyniriyle yapılan, 18 liraya yenebilen Parsifal ızgara. (212) 245 25 88

En İyiler arşivine ulaşmak için http://eniyion.hurriyet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

False