Almanya’da 23 Şubat’ta yapılması öngörülen erken genel seçimler öncesi partiler milletvekili adaylarını belirlemeyi sürdürürken, seçim programları da şekillenmeye başladı. CDU/CSU, SPD ve Yeşiller’in seçim kampanyası programlarını yarın resmen ilan edeceği açıklandı. Ancak diğer partiler hedeflerine ‘Seçim Programı’ başlıklı metinlerde yer verirken, SPD’nin seçim kampanyasını ‘Hükümet Programı’ ile sürdüreceği ortaya çıktı.
#ALMANYAKöln’deki Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) direktörü Michael Hüther, “Almanya’nın yeniden Avrupa’nın hasta adamı olması tehlikesi gerçek” diyerek uyarıda bulundu. Ana muhalefet CDU/CSU ise işletmelere düşük fiyata elektrik verilmesini içeren Acil Program’ın devreye sokulmasını önerdi.
#AlmanyaAkademisyen yazar Elif Akpolat ikinci romanı ‘Unutmak’ta farklı profil ve sınıflardan kadınların izinde, okuru Türkiye tarihinin en unutulmaması gereken dönemlerinde bir yola çıkarıyor. Tarihçi bakışıyla, roman kurgusu içinde bir tür siyasal hesaplaşmaya girişiyor...
#UnutmakJash-Herman Chef’in yeri Kınalıada iskelede. Önü plaj. Sabah kahvaltıya gidebilir, denize girebilir, 70 çeşit meze, 48 çeşit ara sıcaktan öğle ve akşam yemeğinizi seçebilirsiniz. Yanında da Türkçe, Rumca, Ermenice ve yabancı müziklerle dans edip mutluluktan pelte olmuş halde şehre dönebilirsiniz.
#EMRE AYDINTürkiye’nin film eleştirmenleri arasındaki en üretken ismi her zaman Atillâ Dorsay olmuştur. Bu ay çok farklı gözüken ama aslında temelde ‘ayrımcılık’ta birleşen iki kitabıyla raflarda yerini aldı: ‘Irkçılığı Gördüm Tanıyorum’ ve ‘Yılmaz Güney Kitabı’.
#Atilla DorsaySami Kohen, 1940’lı yılların başlarını anlatırken “Toplumu sarsan olayların o küçük yaşlarda bile etkilerini hissettik biz. Biri 1942’deki Varlık Vergisi. Bunun yanı sıra yirmi kura ihtiyatlar olayı. Bu olaylar bilhassa azınlıklar arasında çok büyük tedirginlik yarattı” diye söze giriyor.
#Sami KohenSene 1950’ler… İstanbul’dayız. İki erkek kardeş Ayasofya, Sultanahmet, Aya İrini’de geziyor, altını üstüne getiriyorlar! Ağabey fotoğraf çekerken, küçük kardeş hayranlıkla onu seyrediyor. Aradan yıllar geçiyor… Küçük kardeş hayatın şartlarına uygun iş hayatına atılıyor. Ancak büyülü fotoğraf yürüyüşlerini hiç unutmuyor. Kendi çocuğuna aynı merakı aşılamak için İstanbul’da gezerken fotoğrafa yeniden aşık oluyor. 30 yıl aradan sonra bu işi asıl mesleği haline getiriyor ve uluslararası çapta tanınan, Türkiye’nin en meşhur fotoğraf sanatçılarından biri oluyor; İzzet Keribar!
#İzzet KeribarAlmanya’da 26 Eylül’de yapılacak genel seçimlerde yarışacak başbakan adayları, canlı yayında ikinci kez kozlarını paylaştı. Yeşiller’in başbakan adayı Annalena Baerbock, CDU/CSU başbakan adayı Armin Laschet ve SPD’nin başbakan adayı Olaf Scholz, çıktıkları televizyon programında zorlu bir sınav verdi.
#Başbakan AdaylarıGazeteci Sami Kohen’i anlatan bir yazı için yola koyulduğumuzda, “mesleğe ne zaman başladığı” sorusu bizi 1930’lu yılların sonunda Şişhane’deki bir evin salonuna kadar götürür. Kohen ailesinin evi aynı zamanda bir gazetenin yazıişleri gibidir. Henüz kısa pantolonlu olduğu, ortaokula başladığı yıllar... Ancak 13 yaşında ilk yayını bir şiirdir. Daha sonra onu 70 yılı aşkın gazetecilik hayatında dünya tarihinde iz bırakan pek çok olayın tanığı olarak görürüz.
#YAZAR