Temiz yatak kokusu kendimizi sakin ve huzurlu hissetmemizi sağlar. Yeterli sıklıkta değiştirilmeyen nevresim takımları ise hastalıklara davetiye çıkarır. Peki nevresimlerimizi ne sıklıkla değiştirmeliyiz? Özellikle yastık kılıfları neden daha kirli oluyor? Sadece yastık kılıfını sık değiştirmek yeterli mi? Yastığın kendisinin ve temizliği nasıl yapılmalı? Dermatolog Yasemin Fatih Amato, nevresim ve çarşaf temizliği ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
#TemizlikÇoğu anne-baba için ‘uyku’ konusu büyük bir problem. Çocuklarını nasıl daha uzun süre, nasıl daha hızlı ya da nasıl daha erken uyutabileceklerini sorguluyorlar. Bu konuyla oldukça meşgul oluyorlar. Her anne-baba, hem kendilerini hem de ilişkilerini şarj etmek için sessiz gece sayısını en üst düzeye çıkarmayı istiyor. Çünkü uyku süreci, birçok ebeveynin sabrını zorluyor.
#Uyku EğitimiKim istemez kolunu bile kıpırdatmadan fazla kilolarından kurtulmayı… "Ama kilo vermek hiç de o kadar kolay değil" diyorsanız bu araştırmanın sonucu sizin de yüzünüzü güldürecek ve bir an önce uyumak isteyeceksiniz. Aslında zaten yaptığı bir şeyin dozunu biraz daha artırarak kilo vermek isteyenleri buraya alalım…
#SağlıkNörodejeneratif hastalıklar dünya çapında milyonlarca insanı etkilemektedir. Alzheimer hastalığı ve Parkinson hastalığı en sık görülen nörodejeneratif hastalıklardır. 2021 raporu itibariyle, Alzheimer Hastalığı Derneği, Alzheimer hastalığı olan insanların arttığını kanıtladı. Peki, Nörodejeneratif hastalıklar nelerdir detayları ile derledik.
#SağlıkAğlama, bebekler için kendini ifade etme şeklindir. Anne-babalarına ihtiyaçlarını bu şekilde iletirler. Ancak yenidoğan döneminde bazen tüm ihtyaçları giderilmiş bebekler ağlama krizine girebilir. Böyle bir durumu ilk defa yaşayan ebeveynler genellikle soluğu hastanede alır ve çoğunlukla doktordan “herhangi bir sağlık problem yok, gaz sancısı veya kolik” cevabını alırlar. Bu yazımızda bu problemlerden ve çözüm yöntemlerinden söz edeceğiz.
#BebekGeceleri doğru düzgün uykuya dalamadığınızdan mı şikayetçisiniz? Merak etmeyin sizin uyuyamadığınız saatlerde milyonlarca insan aynı şekilde yatakta dönüp duruyor. Bu içinizi rahatlatır mı bilmiyoruz ama uyku uzmanları birkaç pratik yöntemle uykuya dalmayı kolaylaştırmanın mümkün olduğunu söylüyor.
#UykuAynı gün içinde 6 saat diliminden fazla uçtuysanız jet lag’in neye benzediğini bilirsiniz; yorulma, duygularda karışıklık, sinirlilik ve dahası… Bunun nedeni, hızlı bir şekilde yeni bir zaman dilimine geçerek vücudunuzun biyolojik saatinin bozulmasıdır. Biyolojik saatin bozulması, hemen hemen tüm fizyolojik işlevlerinizin zamanlamalarının düzenlenmesi açısından kritik öneme sahiptir. Fakat bu kritik zamanlar birkaç gün içinde yerini düzelmiş vücut fonksiyonlarına bırakır. Yani her şey düzelir. Ya peki sosyal jet lag?
#Jet Lag