Gıda, Tarim ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa ziyaretinde "Ciğerin en güzel yapıldığı yer Şanlıurfa'nın ta kendisidir. Bu çarşıda ciğer yiyeceksiniz. Başvuru yapıldı. İnşallah ciğerin patentini alacağız" demişti. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası da aralarında ciğer kebabının da olduğu 8 ürün hakkında Türk Marka ve Patent Kurumu'na başvurmak için dosyaları tamamlamak üzere...
#ŞanlıurfaMersin tatilimde bildiğiniz üzere Konya ve Gaziantep’e gidip oradaki iki harika mekanı değerlendirmiştim. Bu hafta başı ise her gün farklı bir restorana gidip, yine sizler için değerlendirdim. İlk olarak yolum Çamlıca tepesindeki Sembol Ocakbaşı restorana düştü. Ataşehir ve Şanlıurfa’da da şubeleri olan Yusuf Can Güçtekin’in işletmeciliğini yaptığı bu mekan eşsiz manzarası ve lezzetiyle İstanbul’daki bir çok restoranın önüne geçiyor. Ertesi gün ise Bafra pidesinin en güzel yapıldığı yerlerden biri olan Bafralı Fatih Aşçı’nın sahibi olduğu mekandaydım. İyi ki de davetine icabet etmişim, çok memnun kaldım. Çarşamba günü, Konya yemeklerini tadabileceğiniz en güzel yerlerden birisi olan Küçükçekmece’deki Erol Tuzlu Bey’in işlettiği Has Konya Mutfağı’nda harika lezzetleri deneyimledim. Kebap denilince İstanbul’da akla gelen ilk yerlerden birisi Aksaray’daki Horhor semti. Burada lezzetine bayıldığım Neden Urfa Baboş Kebap’ı yazmadan edemeyeceğim. Son olarak ise Kadıköy’deki Haçapuri pideyi size anlatacağım… Yıllardır hizmet veren bu mekanda da lezzet tavan yapmış.
#KebapEv halkının ve gastronominin gündemi yılbaşı sofraları. Bir yandan restoranlar, oteller, balo salonları yılbaşı menülerini hazırlarken diğer taraftanartan hayat pahalılığı, fiyatların yüksekliği nedeniyle yılbaşını evde geçirecek çok büyük bir kitle de evdeki yılbaşı sofrasını nasıl donatacağının derdine düştü.
#BursaBiz Hindiyi bir Bursaspor maçlarında Teksas taraftarları arasında söylediğimiz ‘’Hindi baba hindi hey Allah‘’ nidalarından, bir de İngiltere -Türkiye maçlarında kaybettiğimizde, İngiliz gazetelerinin Türkiye’yi kastederek hindiyi doldurduk, pişirdik diye bizlerle dalga geçmelerinden biliriz.
#BursaEn önemli şehirlerini gezerek, tarihe tanıklık edip, yöresel lezzetleri tadarak, tüm dinlerin bir arada nasıl huzurlu bir şekilde yaşadığına şahit olduğum Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin lezzetlerinden bahsetmek istiyorum sizlere bugün.
#Derya KorkmazYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiCumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'da toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yiğitçe ortaya çıkamayanlar terör örgütleri üzerinden bizi yola getirmeye çalışıyor.… Bölgesel çıkarları için üzerimize terör örgütlerini salanlar ateş kendilerine ulaştığında yaptıklarını anlayacak. Türkiye bu musibetin üstesinden mutlaka gelecektir. Dün İzmir’de teröristin üzerine aslanlar gibi atılan, onu etkisiz hale getiren kendisi de şahadete koşan polisimnizi gördünüz değil mi? Bu ülkede İzmir'deki polisimiz gibi 80 milyon kahraman var
#Cumhurbaşkanı ErdoğanTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#ÇiğköfteEfsaneler içinde istisnasız en kabul göreni, Şanlıurfa’nın Balıklı Göl’ü. Putpereset Kral Nemrut, Hz. İbrahim’i mancınıkla ateşe attırır. Ateş göle, odunlar balığa dönüşür. Bu nedenle Balıklı Göl kutsaldır. Her gün, her mevsim binlerce ziyaretçisi vardır. Ancak Şanlıurfa’yı, Balıklı Göl’den ibaret sanmak büyük haksızlık. Kentin zengin tarihine, kültür ve sanat hazinesine eklenen Göbekli Tepe ve Amazon Kraliçeleri mozaikleri, bir an önce gidilip görülmesi gereken çok önemli iki yeni adres.