"Üniversiteler ne zaman açılacak?" sorusu Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların açılış tarihinin 31 Mayıs'a kadar uzatıldığını duyurmasının ardından merak konusu oldı. Son dakika açıklama sonrası üniversite öğrencilerinin gözü YÖK'ten yapılan açıklamaya çevrildi. MEB'in açıklamasına istinaden üniversitelerin açılacağı tarih şimdi gündemde. Peki, Üniversiteler açılacak mı, uzaktan eğitim ne zaman bitecek? İşte, üniversitelerin başlayacağı tarihle ilgili merak edilen bazı bilgiler...
#YökÜniversiteler ne zaman açılacak, 2024 - 2025 Güz Dönemi dersleri ne zaman başlayacak? Üniversite kayıt sürecinin geçtiğimiz hafta sona ermesinin ardından başta belirtilen sorunun cevabı merak edilip araştırılıyor. Özellikle ilk kez kayıt yapan öğrenciler merak içerisinde ilk kayıt tarihi ve ilk ders tarihini merak ediyor. Araştırılan ayrıntıları haberimizde derledik. İşte detaylar...
#Üniversite"Üniversiteler ne zaman kapanacak?" sorusu eğitim öğretim dönemi devam ederken, öğrencilerin en fazla araştırdığı konular arasında yer aldı. Pek çok öğrenci, dönemin biteceği yaz tatili tarihine odaklandı. İşte, üniversitelerde yaz tatili başlangıç tarihi...
#ÜniversiteÜniversiteler ne zaman kapanacak sorusu, 2023-2024 eğitim yılı üniversitelerde tüm hızıyla devam ederken gündemde yer alıyor. Öğrenciler üniversitelerde bahar döneminin ne zaman sonlanacağını merak ediyor. Bu yıl üniversitelerin ne zaman tatil olacağı, hem akademisyenler tarafından hem de öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Peki 2024 yılında üniversiteler ne zaman tatil olacak? İşte, merak edilen o detaylar
#ÜniversiteFormal ve informal eğitim terimleri, günümüz eğitim sisteminde önemli bir kıstastır. Bugünkü eğitim sisteminin temelleri neredeyse Sümerler’e dayanmaktadır. Formal yani Örgün Eğitim ülkemize Cumhuriyet kurulduktan sonra gelmiştir. Formal eğitim veya örgün öğrenme genellikle bir kişinin temel, akademik veya ticari becerileri öğrenebileceği okulun tesislerinde gerçekleşir. İşte, formal ve informal eğitim hakkında detaylı bilgiler
#Formal EğitimÜniversiteye son bir adım kala tercihlerin yeniden gözden geçirildiği bu günlerde, alanında uzman, sektöründe öncü isimler karar vermenize yardımcı olmak için size geleceğin mesleklerinin neler olduğunu kendi deneyimlerinden yola çıkarak anlatıyor.
#Süper Kariyerler Geleceğin Mesleklerini AnlattıKayseri’nin ‘Atom Karınca’ diye anılan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç hem turizm kenti olma yolunda yapılan yatırımları, hem de beş üniversiteli bir şehir olarak gelişmeleri anlattı. Büyükkılıç Türkiye’yi Erciyes’te kayak keyfi yapmaya, Soğanlı Vadisi’ni keşfetmeye çağırdı.
#KayseriBugünkü eğitim sisteminin temelleri neredeyse Sümerler’e dayanmaktadır. Formal yani Örgün Eğitim ülkemize Cumhuriyet kurulduktan sonra gelmiştir. Formal eğitim veya örgün öğrenme genellikle bir kişinin temel, akademik veya ticari becerileri öğrenebileceği okulun tesislerinde gerçekleşir. Formal Eğitim hakkında tüm detayları derledik.
#Formal EğitimÖzellikle üniversiteyi kazanan pek çok kişi yatay geçiş nasıl yapabileceğine dair bilgi almaya çalışıyor. Günümüzde bu durum pek çok kişinin farklı bölümlere geçiş yapmasını istemesi ile beraber ortaya çıkmaktadır. Peki, yatay geçiş ile bölüm değiştirme nasıl yapılır? Üniversite yatay geçiş ile bölüm değiştirilebilir mi detayları ile derledik.
Çoğu zaman futbol takımlarımızın performansına bakıp karalar bağlıyoruz. Oysa voleybolda, basketbolda, boksta ve nicesinde şampiyonluklarımızın sayısı artıyor. 19 Mayıs’ı takip eden dört günde bunlara yenileri eklendi. VakıfBank voleybol takımı CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde, Anadolu Efes basketbol takımıysa EuroLeague’de şampiyon oldu. Tekvando takımlarımız 19, kadın boksörlerimiz 7 madalyayla şampiyonluklar kazandı. Sporcularımıza hem son başarılarını hem de Olimpiyat Oyunları sırasında başlayan tartışmayı sorduk: “Türkiye hangi sporun ülkesi?”
#Ergin AtamanYükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ‘Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme’ (YLSY) bursuyla eğitim görecek olan öğrencilere yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme ve uyum programına katıldı.
#YÖK2020’nin bu denli zor geçeceğini ne ekonomistler ne de biliminsanları söyledi. Tüm bu olup bitenler en çok astrologların dilindeydi... Peki 2021 nasıl geçecek? İsabetli tahminleriyle popüler iki astroloji yazarımıza, Dinçer Güner ve Aygül Aydın’a yeni yılla ilgili öngörülerini sorduk...
#GazetehaberleriBiyoloji bölümü, canlı organizmaların ve yaşam ile ilgilenen çalışmaları gerçekleştiren doğal bir bilimdir. Biyoloji, hayatımızın her alanında gerekli olan bir bilim ve disiplindir. Biyoloji bölümü okumak isteyen kişilerin en çok merak ettiği sorular arasında yer alan Biyoloji Bölümü nedir? Biyoloji Bölümü mezunları ne iş yapar? Sizler için derledik.
#Biyoloji Bölümü Nedir Ve Mezunu Ne İş Yapar?Tercih dönemi zorlu bir süreç. Adaylar sevdikleri alanı mı yoksa kolayca iş bulabilecekleri bir bölümü mü tercih edecek? İş başvurularında üniversite mi bölüm mü önemli? Okurken gelecekteki kariyeri için neler yapılmalı? İşverenler yeni mezunlarda hangi özellikler arıyor? İş dünyasıyla başarılı çalışanları buluşturan ‘head hunter’lara bu soruları sorduk. Beyin avcıları hem tercihte rehber olacak önerilerde bulundu hem de üniversite yaşamı boyunca kişisel gelişim için yapılması gerekenleri ve iş görüşmelerine yönelik ipuçları verdi.
#EğitimCOVID-19 dünyada etkisini azaltarak sürdürüyor. Hepimizin endişeli olduğu bu dönemi, tamamen atlatabilmemiz için uyarılara kulak vermemiz gerekiyor. Alınan korunma tedbirlerine özenle uyalım.Hürriyet Bursa olarak, ‘Yeni Normal’ süreci hakkında iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleriyle bir yazı dizisi hazırladık. Bu süreçten nasıl çıkacağımız çok önemli. Birlikte başarmak dileğiyle.
#BURSADisiplinlerarası Beyin Araştırmaları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Batı, beynin kullanılmadığında yapısal olarak küçüldüğünü belirtti. Bunu engellemek adına “beyin tabanlı öğrenme” metodunun önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Batı, "Uygun üslupla öğrenmek, zamanlamayı işin içine sokmak, risk almak, doğru teknikleri uygulamak, öğrenmeyi bir ihtiyaç olarak görmek, kullanılabilir öğrenme pratiklerini geliştirmek, hikayeleştirerek öğrenmek önemli" dedi.
#Uğur BatıKKTC’deki Doğu Akdeniz Üniversitesi, ilk kurulan devlet üniversitesi. Bu yıl 40’ncı yılını kutluyor. Bugüne kadar aralarında milletvekili, iş insanı, sanatçı binlerce mezun veren üniversite, uluslararası üniversite derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından sıralamalarda üstte yer aldı. 65 bin mezunu olan üniversitenin Rektörü Prof. Necdet Osam, tüm üniversite çalışanlarının seçimi ile göreve geldi.
#Prof. Dr. Necdet OsamCumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, tüm kamu çalışanlarını kapsayan Kamu-Veri anketine 863 bin kişinin katıldığını belirterek, “Bu bir dünya rekorudur. Bu veri üzerinden Türkiye’nin insan kaynakları yönetimini, politikalarını, yöntemlerini ortaya çıkaracağız. Bir anlamda kamunun tomografisini çekiyoruz” dedi.
#GazetehaberleriTBMM Başkanı Binali Yıldırım, İzmir’de Ege Üniversitesi Akademik Yılı açılış törenine katıldı. 'Fahri doktora' ünvanı verilen Binali Yıldırım, daha sonra öğrencilere ilk dersi verdi. Batman’daki 7 şehit haberine değinen Yıldırım, "Ne yaparlarsa yapsınlar şunu cümle alem bilmelidir ki bu topraklarda terörün t’si kalmayacak, devletimizin bu kararlılığı vardır" dedi.
#İzmirMayıs ayında vatani görevlerini yerine getirmek üzere başvurularını tamamlayan ve beklemede olan vatandaşlar, askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacak merak ediyor. Asker adayları, MSB'den gelecek olan 98/2 askerlik yerleri açıklamasına odaklanmış durumda. Peki, 98/2 askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?
#98/2 Askerlik YerleriÖnümüzdeki dönemin askerlik yerleri için araştırmalar devam ediyor. Yedek subay, kısa dönem ve uzun dönem er adayları mayıs celbi yerlerinin açıklanmasını bekliyor. Mayıs 2018 98/2 celbi askerlik yerleri e-devlet üzerinden duyurulacak. Peki 98/2 askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?
#98/2 Askerlik Yerleri