Ekonomi Bakanlığı, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) ve Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİAD) iş birliğiyle yürütülen, "Doğu Karadeniz Mobilya Sektörünün Uluslararası Platformda Bilinçli Rekabetinin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında, bölgede faaliyet gösteren mobilyacıların yer aldığı heyet, Azerbaycan ve Gürcistan'a ziyaret gerçekleştirdi.
#KaradenizliHaydar Ergülen, iki kitapla okurlarının karşısına çıkıyor: Denemelerini bir araya getirdiği ‘Çerçöp’ ve kelimelere kendi dünyasından anlamlar verdiği ‘Nişanlılar İçin Şarkılı Alfabe’. Ergülen, her iki kitabında da iç dünyasını açıyor. Bir şairin her ne üzerine yazarsa yazsın, şiirden uzaklaşamayacağını hatırlatıyor herkese. Kendisi de öyle diyor zaten: “Yazdığım her şeyi şiirle düşünmeye çabalıyorum.”
#Nişanlılar İçin Şarkılı AlfabeAmazon Nehri denilince ilk aklımıza gelen Amazonlar bölgesi oluyor. Ama ben bu yazımda sizlere Brezilya’nın Amazonlar Eyaletinden değil, Peru’nun Puerto Maldonado kentini, buradaki vahşi milli parkları, canlılarını ve Amazon Nehri deneyimlerimi anlatacağım…
#AmazonHindistan dünyanın en kalabalık, renkli görünümlü olduğu kadar bir o kadar da en sakin ülkelerinden. Yani, hem büyük bir kargaşa hem de kavga gürültüsüz bir yaşam birlikte olur mu, oluyor! Bu ülke insanlarının önceden sinirleri alınmış ve nasılsa her şeye eğlence penceresinden bakıyorlar. Bunun nedenleri olmalı. Bizler gibi gergin toplumlara bir şeyler öğretebilirler belki. Merak edilen sırlarını öğrenmek lazım diye yollara çıktık.
#HindistanHem biraz kültürel bir gezi olsun hem de deniz, kum ve güneş tatili yapayım diyorsanız Mısır tam size göre. Üstelik iki saatlik uçuş mesafesinde... Yeşil pasaporta, 18 yaş altına ve 45 yaş üstüne de vizesiz. Teknoloji devrinden uzaklaşıp kendinizi bir anda 'Antik Çağ'da bulacağınız Mısır’da kış ortasında yaz mevsimini yaşayacaksınız. İşte size Mısır gezi rehberi...
#MısırKimine göre gastronominin başkenti kimine göre ise Avrupa rotasında duraklayabileceği, sevimli bir Fransız şehri... Benim için ise altı ayımı geçirdiğim, defalarca Fransa'ya seyahat etmiş olsam da, "Fransız gibi" yaşama deneyimine en çok yaklaşabildiğim yer: Lyon. Dünyaca ünlü restoranları, orta çağ kenti, Lyonluların kendilerine özgü yaşam şekli ve ilgi çeken öyle ya da böyle, seyahat planlarına eklemeden geçilmeyen Lyon hakkında birkaç not...
#SeyahatWashington’a yerleşmeye çalışan bir gazeteci olarak, kentin yıllardır tanık olduğu en tuhaf haftayı pilot dönem olarak seçtiğimde neye gönüllü olduğumu az çok tahmin ediyordum. Ancak Donald J. Trump’ın, Beyaz Saray’a, ülkenin yeni başkanı olarak adım atmasının Washington’da yarattığı türbülansın şiddetini dışardan tahayyül etmek zormuş.
#ABDWashington’a yerleşmeye çalışan bir gazeteci olarak, kentin yıllardır tanık olduğu en tuhaf haftayı pilot dönem olarak seçtiğimde neye gönüllü olduğumu az çok tahmin ediyordum. Ancak Donald J. Trump’ın, Beyaz Saray’a, ülkenin yeni başkanı olarak adım atmasının Washington’da yarattığı türbülansın şiddetini dışarıdan tahayyül etmek zormuş.
#ABDİspanya’nın başkenti Madrid, meydanları, sarayları, parkları, müzeleri ile güzel bir kent. Bitmek bilmeyen gece hayatı, lezzetli tapasları, damak çatlatan jambonları, sıcak kanlı insanlarıyla bayram tatilinde sizi bekliyor. İngiltere’nin başkenti Londra, eylül ortasında festivallerle renklenecek.
Letonya’nın başkenti Riga, Baltık kıyısının üçüncü büyük şehri. 700 bin’i aşan nüfusuna karşın, İstanbul ya da Ankara’dan giden bir gezginin gözüne çok tenha geliyor. Bir o kadar da yeşil ve huzurlu. Kentin tarihi bölgesi Alman Art Nouveau stili mimarinin dünyadaki en nadide örneklerini barındırıyor. Bu sayede Riga, 1997’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü öğretim üyesi, Doçent Seriye Sezen geçen ay gezdiği şehri yazdı.
Kemer Golf & Country Club’da devam eden kış binicilik festivali ülkenin at tutkunlarını bir araya getirdi. Armağan Özgörkey, İskender Pisak, Sencer Can ve Ülkan Delikan gibi tanınmış isimlerin katıldığı festivalin finali Nisan’da. İşte yarışları ve atları hayatlarının merkezine yerleştirmiş üç modern şövalye. Onlarla atlarla olan ilişkilerini, bu sporun sağladığı sosyalleşme ve dayanışma ruhunu ve yarış stresi dışında biniciliğin keyifli yanlarını konuştuk.
Bu yıl Şeker Bayramı, çok isabetli bir tarihte başlıyor. Pazartesiye denk gelen 29 Eylül arife, yani uzun bir tatil olacak. Üstelik eylül sonu, ekim başı seyahat için de ideal bir dönem. Yaz sıcağının kaybolduğu, keskin soğukların kendini göstermediği, sararan yaprakların ortalığa romantik bir hava kattığı günler. Seyahat yazarlarından, tarihi de dikkate alarak sizin için tatil rotaları önermelerini istedik. Maceracılar, lezzet düşkünleri, romantikler, alışverişçiler...
Bu yıl Kurban Bayramı tatili yılbaşıyla birleşiyor. Soğuk günlere denk gelen bu tatilde seçeneklerinizin sadece karla kaplı, soğuk yerler olması gerekmiyor. The Sunday Times muhabirlerinden Mark Hodson ve Richard Green, geçtiğimiz günlerde bu kış en sıcak geçecek 14 bölgeyi seçti. Siz de güneşten kopamayanlardansanız, Güney Amerika, Avustralya ve Güneydoğu Asya’da yer alan bu bölgelerden birine gitmeyi düşünebilirsiniz.
Eskişehir, 1933: "Şehir: 32 bin 103 nüfuslu ve 8 bin 500 haneli olup, bütçesi 174 bin 228 liradan ibarettir. Şehir dahilinde 93 km yol olup, 930 metresi parke, 2600 metresi şose, 38,5 kilometresi de adi kaldırımdır. Temizlik işi, 38 amele ve 22 araba ile icra olunmaktadır.