Çarşıda, pazarda, otobüste, kahvehanede, işyerinde, her köşede en fazla konuşulan konu ekonomi. Gözler enflasyonda, borsada, kurda... Hangisi artacak, hangisi düşecek, ekonomi ne zaman daha iyi duruma gelecek? Enflasyondaki düşüş hayat pahalılığını da bitirecek mi, kemer sıkmaya daha ne kadar devam edeceğiz? Bu ve benzeri soruların en önemli muhataplarından biri Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan. Yaklaşık 6 ay önce yurtdışından gelerek paranın patronluğunu üstlenen Erkan, Hürriyet’e verdiği özel röportajda Türkiye ekonomisinin bulunduğu noktayı değerlendirdi, kısa ve uzun vadedeki yol haritasını paylaştı.
#Hafize Gaye ErkanBir uçuş için karar verirken dikkatli olun. Özellikle turizm amaçlı uçuşlarda bu daha da önemli. Bilet aldıktan sonra uçuş saati ya da gününü değiştirdiğinizde ciddi ödemelerle karşılaşabilirsiniz. Dikkatli olun. Ucuz diye alıp sonra değiştirdiğiniz uçak bileti size çok daha pahalıya mal olabilir.
#THYPandeminin etkisinden kurtulmaya başlayan turizm sektörü bu kez de Rusya-Ukrayna savaşının sıkıntılarıyla karşı karşıya kaldı. Tüm sınırlamalara rağmen özellikle aile ziyareti ya da tatil için Türkiye’ye gitmekten vazgeçmeyen Avrupalı Türkler için Anadolu’daki havalimanlarına seferlerini sürdüren Corendon Havayolları’nın kurucularından Yıldıray Karaer, Avrupa’da, Türkiye’de tatil için çok büyük bir ‘iştah’ olduğunu söyledi. Kısa zamanda dünyanın 65 ülkesinde 165 havalimanına uçan bir havayolu şirketi haline gelen Corendon’un Yönetim Kurulu Başkanı Karaer, 2022 sezonunu Hürriyet’e anlattı...
#Corendon HavayollarıÖzellikle yurtdışında internet üzerinden uçak bileti satan çok sayıda e-acente var. Bunların büyük kısmı ne yazık ki dolandırıcı. Size çok ucuz uçak bileti fiyatları öneriyorlar. Kartınızla ödemeyi yaptığınızda, üzerine devlet vergileri geldi diyerek neredeyse iki katı para çekiyorlar. Bir nedenle bileti iade edeceğinizi söylerseniz, artık aylarca onlara ulaşamıyorsunuz. Ve yapacağınız hiçbir şey yok.
#AcentaKüresel anlamda aşılamayla birlikte koronavirüs pandemisinin etkisi azaldı. Yazın gelmesiyle turizm sezonun açılmasının da normalleşme sürecine denk gelmesi sektörü daha da hareketlendirdi. Tatil anlayışları Covid etkileriyle değişti. Talep normalleşmeyle artarken, sonbaharda tatil yapmak isteyenler için en ucuz ve en tercih edilen yerleri araştırdık.
#TatilDünyanın öteki ucundaki İzlanda son zamanların en gözde seyahat noktalarının arasında yer alıyor. 320 binlik nüfusu, her an patlamaya hazır alt yapısı, yemyeşil bir halıyla kaplıymış gibi bitki örtüsü, İzlanda’ya özgü atları, hele ki kış aylarında ki olmazsa olmaz kuzey ışıkları… Ateşin ve buzun ülkesinde yanmadan, donmadan, ekonominizde koca bir delik açmadan dönebilmek için bazı şeyler önceden bilmek gerekiyor. İzlanda pahalı ve soğuk ama görülmeyi fazlasıyla hakkediyor. Sizin için güzel bir İzlanda gezi rehberi hazırladım. Gezilecek yerlerin dışında dikkat etmeniz gerekenleri de kaleme aldım. İşte İzlanda hakkında tüm detaylar…
#İzlanda Gezi Rehberi20’li yaşlar sorumluluğun ve hayat telaşının en az olduğu, bireyselliğin keyfinin en güzel çıkarıldığı yaşlar. Bu dönemde tek dert, bütün derslerden geçmeyi hayatın tadını çıkarırken başarmak. Bolca seyahat etmek, yeni yerler keşfetmek ve farklı deneyimler yaşamak için de en uygun zaman 20’li yaşlar. Sonuçta gezmeye en çok zaman ayırabileceğin dönem. Bu yaşlarda yapılan seyahatlerde yaşanan heyecan ve alınan keyif unutulmaz oluyor. Zaten bazı destinasyonlar da 20’li yaşlara ayrıca hitap ediyor. O yüzden 30 yaşınıza gelmeden hâlâ 20’lerin keyfini sürerken mutlaka görmeniz gereken yerleri listeledik.
#20Li Yaşlarda Görülmesi Gereken YerlerEn iyi deniz tatili nasıl yapılır? Otel araştırırken nelere dikkat etmeli? Güzel oda nasıl kapılır? Uçakta koltuk kolu kime aittir? Deniz manzaralı oda nasıl rica edilir? Güzel fotoğraf çekmenin bir sırrı var mı? Ve belki de en önemlisi: Cüzdan dostu bir tatil mümkün mü?
#Mükemmel Tatilin SırlarıSami Altınay (32), endüstri mühendisi. Mesleğinin yanı sıra seyahat etmeyi de bir yaşam biçimi haline getirdi. Hafta sonu tatillerinde ve yıllık izinlerinde şimdiye kadar 35 ülke gezdi. Her birinde bambaşka deneyimler elde eden Sami Altınay, yaşamının geri kalanı boyunca gezginliği ve ülke ülke gezip seyahat etmeyi bir vazife olarak görüyor. İşte Sami Altınay'ın seyahat tutkusu...
#Gezgin HikayeleriBeyrut denince çoğu insanın aklına, karışıklık ve savaş geliyor. Zira 1970’lerde başlayıp yaklaşık 20 yıl süren iç savaş ülkeyi adeta durma noktasına getirdi. Lübnan'ın başkenti Beyrut, gerek güzelliği, gerekse gelen turist sayısı ve renkli gece hayatından dolayı yıllardır Ortadoğu'nun Paris'i olarak adlandırılıyor. Kötü günleri geride bırakmayı hedefleyen Beyrut, son yıllarda adeta küllerinden yeniden doğuyor. Ülkeye yapılan uçuş ve ülkeye gelen turist sayısı her geçen gün daha da artıyor.
#Beyrut"Bu kız beni görmeli bana kazak örmeli" diye hayatımıza girdin; “Onun arabası var güzel mi güzel” diye devam ettin ve maşallah hiç gaz kesmeden de yirmi senedir bizimlesin. Senin şarkılarını dinleyen genç kızlar evlendiler, anne oldular. Hatta neredeyse çocuklarını üniversiteye hazırlıyorlar. Bu arada sen de evlendin, mutlu bir yuva kurdun, baba oldun. Tabi biz doğal olarak durumun şöhret olduktan sonraki kısmını biliyoruz ama elbette bunun bir de öncesi var.
Şamanların, efsanelerin gölü Baykal, Rusya’nın Sibirya bölgesinde 600 kilometre uzunluğundaki bir doğa anıtı. Yüksek dağların arasındaki yeryüzünün en büyük tatlısu kaynağı nisan sonuna kadar buzla kaplı. Temmuz, ağustosta doğa canlanıyor; kıyıları cennete dönüşüyor. Trans-Sibirya Demiryolu’nun en güzel manzaraları gölün güney kıyısındaki 250 kilometrelik rotada.