Cumhuriyet yazar, yönetici ve çalışanlarının tutuklanmasının 1.yılında aralarında avukatlar, sanatçılar, gazeteciler ve akademisyenlerinde bulunduğu 365 kişi tutuklu bulunan Akan Atalay, Murat Sabuncu, Ahmet Şık ve Emre İper’in serbest bırakılmasını istedi.
#Cumhuriyet GazetesiGaziantep’te bir evde yapılan aramada kütüphanede bulunan kitapları için toplatma kararı verilip haklarında “terör örgütü propagandası” suçundan soruşturma açılan gazeteci Hasan Cemal, Tuğçe Tatari ve Müslüm Yücel için kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.
#Hasan CemalGAZİANTEP’te terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’ye yönelik operasyonda gözaltına alınanların evinde, gazeteciler Hasan Cemal’in ‘Delila/Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri’ ve ‘Çözüm Sürecinde Kürdistan Günlükleri’ adlı kitapları ile Tuğçe Tatari’nin ‘Anneanne, Ben Aslında Diyarbakır’da Değildim’ adlı kitabı çıkmıştı.
#GaziantepGAZİANTEP’te bir eve yönelik terör örgütü PKK operasyonunda ‘örgüt propagandası’ yapıldığı gerekçesiyle el konulan Tuğçe Tatari’nin ‘Anneanne Ben Aslında Diyarbakır’da Değildim’ ve Hasan Cemal’in ‘Çözüm Sürecinde Kürdistan Günleri’, ‘Delila/Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri’ kitapları hakkında verilen toplatma kararına itiraz edildi.
#KitapGazeteci Hasan Cemal ve Tuğçe Tatari, PKK'ya bağlı Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde çıktığı gerekçesiyle toplatılmasına karar verilen üç kitap için Gaziantep 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu: 25 kitap ve 5 dergi için karar verilmiş. Aynı gün bunların okunması mantığa aykırı…
#Hasan CemalGAZİANTEP’te terör örgütü PKK operasyonunda şüphelilerin evlerinde bulunan gazeteci-yazar Hasan Cemal’in ‘Delila Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri’ ve ‘Çözüm Sürecinde Kürdistan Günlükleri’, gazeteci Tuğçe Tatari’nin de ‘Anneanne, Ben Aslında Diyarbakır’da Değildim’ adlı kitaplarıyla ilgili Gaziantep 3. Sulh Ceza Hâkimliği’nin verdiği toplatma kararı tepki çekti.
#Kitap Toplatma“Bir kitap okudum, hayatım değişti” cümlesini Orhan Pamuk soktu hayatımıza. Tuğçe Tatari ise şöyle diyor: “Bir kitap yazdım, hayatım değişti”. BDP vekilleriyle PKK’lıların sarılma anı üzerine yazdığı yazı onu Diyarbakır’a, Kandil’e, Mahmur’a taşıdı. Okudu, sordu, sorguladı. Uzun yollara çıktı. ‘Anneanne Ben Aslında Diyarbakır’da Değildim’, bu yolculuğun kitabı...
#Tuğçe TatariBasın Enstitüsü Derneği, Gezi Parkı olaylarının başlamasından bu yana işini kaybeden basın çalışanlarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Gezi protestolarındaki yaklaşımları nedeniyle gazetecilerin işlerinden olması eleştirilirken çok sayıda basın çalışanının polis tarafından hedef alındığı belirtildi.
#BasınİSTANBUL - Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü'nün (IPI) Türkiye Ulusal Komitesi'ni oluşturan Basın Enstitüsü Derneği, "Gazetecilerin hedef yapıldığı bir demokrasi olmaz" başlıklı bildirisinde, Gezi Parkı olayları çerçevesinde yaşanan ifade özgürlüğü ihlallerini kınadı. Bugün yayınlanan bildiride şöyle denildi: