Tropikal Meyveler haberleri sayfasında Tropikal Meyveler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 279 Tropikal Meyveler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli olan tropikal meyveler, lezzetiyle de gönüllerimize taht kuruyor. Özellikle mineral, vitamin ve karbonhidrat açısından zengin olan bu meyveler, ılıman iklime sahip bol yağışlı bölgelerde yetişiyor. Ülkemizde daha çok muz, ananas, kivi gibi tropik meyveler tüketilirken, son dönemlerde avokado, mango ve kumkuatlar da popülerliğini artırmaya başladı. Her gün mutfağımızda daha fazla yer edinen, ülkemizde yetiştirilen tropikal meyvelere gelin yakından bakalım.
#Tropikal MeyvelerAntalya’nın Gazipaşa ilçesinde Güney Amerika ve Güney Asya kökenli tropik ağaçlar çiçek açtı ve meyveler oluşmaya başladı. 2013'te başlatılan projeden önce adı bile bilinmeyen meyvelerin tarımından inanılmaz derecede başarılı sonuçlar elde edildi.
#Egzotik MeyvelerSigarayı bırakmanın kesin ve etkili tek bir yolu bulunmuyor. Ancak kararlı bir şekilde adımlar attığınız halde yine de sigaradan kurtulamıyorsanız tükettiğiniz gıdalar farkında olmadan bağımlılığınızı tetikliyor olabilir. Peki hangi yiyecekler sigarayı bırakamamanızın nedeni olabilir? Sigarayı bırakmak için hangi besinleri tüketmek gerekir? Uzman Diyetisyen Yasemin Öztürk ile mercek altına aldık.
#Sigara BağımlığıTürkiye bir tarım ülkesi... Bu değerli toprakları işleyip ülke ekonomisine katkı sağlayan milyonlarca üreticimiz var. Ama tarımla uğraşan nüfus giderek yaşlanıyor. Yaş ortalaması 50’lerin üzerinde. Genç nüfus tarımdan uzaklaşıyor. Tabii çok da umutsuz olmamak gerekiyor. Çünkü son dönemde yönünü toprağa, tarıma dönen gençlerimiz de var. Çok da güzel hikayelere imza atıyor ve akranlarına rol model oluyorlar. Turizmle anılan Bodrum’da tarımsal alanda katma değer yaratan gençlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Cahide İmre, Hasancan Açık, Fatih Sevmez, Hüray Önal ve Huri Can bunlardan sadece birkaçı. İşte bu sayıda üreten isimlerin hikayelerini sizlerle paylaşacağız. Yeni girişimlere ilham olması dileğiyle...
#1Salyangoz, kemik unu, kurbağa bacağı üretimi gibi ilkelere imza atan bir ailede büyür. İç mimarlık okusa da farklı ve daha önce yapılmayanlarla ilgili iş arayışlarına girer. Bu araştırmalar Berk Özsoy’un karşısına Afrika’yı çıkarır. Yoğun seyahatlerin ardından Etiyopya’da avokado yağı üretmeye karar verir ve ülkedeki ilk tesisi kurar. O dönem çok da bilinmeyen bir ürünle yeni bir maceraya başlayan Özsoy, Avofarm markasıyla Türkiye’de kısa sürede birçok ünlü mağazanın raflarında yerini alır. Süreç içinde avokado yağının yanına organik hindistan cevizi yağını da ekleyen Berk Özsoy, bugün Türkiye’nin yanı sıra kendi markasıyla Rusya ve Azerbaycan gibi ülkelerde yerini almış durumda. Hem gıda, hem de kozmetik odaklı yeni ürünlerin yanısıra hedefte aromaterapi odaklı uçucu yağlar da var.
#1Tarım ve Orman Bakanlığı, son dört yılda Türkiye’ye adaptasyon sağlayan 7 tropik meyve çeşidini tescil ettirdi. Başta kahve olmak üzere, carambola, sapodilla, mamey sapote, black sapote, soursoup, cherimoya ve wampee türlerinin adaptasyon çalışmaları ise devam ediyor.
#PitayaTürkiye’nin önemli muz üretim noktalarından biri olan Gazipaşa’nın Anamur sınırında bulunan Anıtlı Köyü mermer ocağı tehdidiyle karşı karşıya. 1. derece arkeolojik sit alanının yakınına kurulması planlanan mermer ocağının bölgenin tarım ve yer altı su kaynaklarını tehlikeye sokacağı belirtiliyor.
#MermerÇiğ veya çok az pişmiş istiridye... Suşi veya saşimiler, çamur yengeçleri ve envai çeşit karides... İşte uzun yıllardır yaşadığım Avustralya’da yılbaşı sofralarının vazgeçilmez ürünleri... Tüm bahçe ve parklarda barbeküler yanıyor, deniz mahsulleri, sosisler ve etler pişiriliyor. Uzun saatler süren bu yemeklerin sonunda masaya gelen pavlova tatlısıysa Avustralyalıların sofralarını süsleyen bir sanat eseri gibi...
#Yılbaşı SofrasıMeyveler, kabuklu ve çoğu tatlı olan besinlerdir. Bazı meyveler de ekşi ya da mayhoş olabilir. İçerdikleri yüksek vitamin ve minerallerden dolayı gün içerisinde tüketilmesi gereken meyveler sağlık için oldukça yararlıdır. İçerisinde yüksek oranda besin maddesi içeren meyvelerden bir tanesi de muzdur. Peki muz besin değerleri nelerdir? 100 gr muz kaç kaloridir? Pratein ve karbonhidrat değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#MuzMeyveler, vitamin bakımından zengin olan besin kaynaklarıdır. Meyvelerin çoğu ağaçta yetişir ve kabuklu ürünlerdir. Ülkemizde çoğu meyvenin yetiştiriciliği yapılırken tropikal meyveler dış ülkelerden ithal edilmektedir. Tropikal meyveler arasında yer alan mango hakkında en çok merak edilen ise kaç kaloridir? Mango besin değerleri nelerdir? Mango protein ve karbonhidrat değeri kaçtır tüm detayları ile derledik.
#Mangoİklim krizinin sonuçlarını iyiden iyiye hissetmeye başladık. Tüm bilimsel veriler, yaşanan felaketlere karşın bunların daha iyi günlerimiz olduğunu gösteriyor. Peki, bu sert ve acımasız süreçle nasıl baş edeceğiz? Neyi, ne kadar doğru biliyoruz? Gelin doğru bildiğimiz yanlışlara bir göz atalım.
#İklim Krizi1999 yılında İstanbul’da doğdu. 6 yaşında okçuluk sporuna ilgi duydu ve dersler almaya başladı. Ailesinin de desteğiyle okçulukta ilerlemek için omuzlarını geliştirme amacıyla 8 yaşına kadar yüzme kursuna gitti. Okçulukta koordinasyon sağlamak amacıyla basketbol da oynadı. Görme ve dikkat yeteneğini geliştirmek için bir sene de resim kursuna gitti. Göz ve el koordinasyonuna katkı sağlaması amacıyla piyano kursu aldı ve iki sene de piyano çaldı. Yani sadece sporda değil; sanatın çeşitli dallarında eğitim alarak kendini geliştirdi.
#İzmirAvokado fidanının ekimini evde kendiniz yaparak da kolaylıkla avokado yetiştirebilirsiniz. Ülkemiz genelinde en sevilen tropikal meyveler içerisinde bulunan avokadonun lezzetinin dışında en önemli özelliği ise uzun süre tokluk hissi oluşturmasıdır. Peki, Avokado fidanı nasıl ve ne zaman dikilir? Avokado fidanı yetiştirme, bakımı ve fiyatları nedir? İşte detaylar.
Sağlığımız açısından çok önemli bir yere sahip olan kolajen proteini, bizi hastalıklara karşı koruyor, cildi gençleştiriyor ve kemiklerimizi güçlendiriyor. Vücudumuzun doğal olarak ürettiği ancak yaşlanmayla birlikte üretimi azalan kolajen, günümüzde gıda takviyesi olarak da alınabiliyor. Yapılan klinik çalışmalar da kolajen hidrolizatının ağız yoluyla tüketilmesinin sağlık açısından olumlu etkileri olduğunu destekliyor.
#Et SuyuSağlıklı beslenme açısından oldukça önemli olan tropikal meyveler, lezzetiyle de gönüllerimize taht kuruyor. Özellikle mineral, vitamin ve karbonhidrat açısından zengin olan bu meyveler, ılıman iklime sahip bol yağışlı bölgelerde yetişiyor. Ülkemizde daha çok muz, ananas, kivi gibi tropik meyveler tüketilirken, son dönemlerde avokado, mango ve kumkuatlar da popülerliğini artırmaya başladı. Her gün mutfağımızda daha fazla yer edinen, ülkemizde yetiştirilen tropikal meyvelere gelin yakından bakalım.
#Tropikal MeyvelerHatay'ın Antakya ilçesinde Tarihi Uzun Çarşı'da aktarlık yapan Semir Eraslan, kış aylarına özel olarak aralarında gül kurusu ve tropikal meyvelerin de bulunduğu direnç artırıcı çok sayıda bitkiyle yaptığı karışımla 'Osmanlı çayı' hazırladı. 12 farklı bitki ile hazırlanan ve adını hanedan mutfağından alan Osmanlı çayı, kış aylarının yaklaşmasıyla beraber rağbet görmeye başladı.
#Osmanlı ÇayıBugüne kadar gittiği hiçbir şehre aşık olmayan, Avrupa’nın aynı gotik mimarisini görmekten az buçuk sıkılan, gittiği yerlerin tarihinden etkilense, bir gözü deniz arayan; denizi bulsa "eğlenceli bir şeyler yok mu?" diye etrafına bakınan benden başka birileri var mı bilmiyorum. Ama siz de benim gibi, bugüne kadar gittiğiniz tüm lokasyonlardan içinizde bir eksikle döndüyseniz, bu şehirde kalbinizi bırakmaya hazır olun!
#BarselonaSon dönemlerde tropikal meyveler öne çıkarken, bir sebzeye dikkatimiz çekildi. Yeraltında yetişip sanırım üzerine kuş konamadığı için ‘kuşkonmaz’ dedikleri kök sebzeye... Ülkemizde geniş kesimlerde pek bilinmez. Aşırı nazik bir kök sebzedir. Avrupa’da, özellikle Almanya’da nisan-haziran arası sofraların kralıdır. Çorbası, salatası yapılır. Hafif haşlanıp özel sosuyla yenir. Restoranların kapılarına büyük tahtalara özel “Kuşkonmaz menüsü bulunur” diye yazılır. Pişirilmesi maharet ister. Parçalamadan hassasça soyup dikkatli şekilde kıvamında haşlamak gerekir. Hatta bunun için özel yüksek tencereler var.
#Yazar