Güncelleme Tarihi:
Hindistan cevizi; palmiyegiller familyasından olan, tropik bölgelerde yetişen ve meyvesi yenen bir palmiye türüdür. Tropikal bölgelerde yetişir ve meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.
Hindistan cevizinin faydaları ise şu şekilde sıralanabilir;
1-Hindistan cevizinin içinde bulunan minerallerin bazılarının (selenyum ve çinko) antioksidan özellikleri vardır. Bu nedenle sıkça güzellik ürünlerinde, kremlerde ve güneş kremlerinde kullanılır.
2-Hindistan cevizi kalsiyumdan zengin olduğu için düzenli tüketiminde kemik ve diş sağlığına katkıda bulunur.
3-Hindistan cevizi yağı içerdiği yağ asitleri sayesinde yüksek ısıya maruz kaldıklarında okside olmaması açısından pişirme yağı olarak rahatça kullanılabilir.
4-Yapılan araştırmalarda MCT’lerin antimikrobiyal özellikleri olduğu görülmüş olup, hastalığa sebep olan mantar, bakteri, virüs ve parazitleri öldürmekte etkili oldukları ispatlanmıştır.
5-Hindistan cevizinin diüretik özelliğinden dolayı güçlü bir idrar söktürücüdür ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu etkiye sahiptir.
6-Gebelik döneminde anne adaylarının tüketmeleri gereken bir meyvedir. Hindistan cevizinin faydaları fetüs üzerinde en fazla seviyeye ulaşır.
7-Hindistan cevizi kolesterol seviyesini dengede tutar.
Yapılan araştırmalar sonucu Hindistan cevizi kansere karşı savaşçı olma özelliğini kazanmış bir meyve grubudur.