Trigonometride tan2x açılımı, geometri ilmine dayanır. Geometrik formülleri bilmeyen birinin söz konusu açılımı yapması mümkün olmamaktadır. Bu doğrultuda öncelikle trigonometrinin ne olduğunu anlamaya çalışmak önemlidir. Sizler adına trigonometri ne demek? İlgili formül nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.
Trigonometri matematiğin önemli konularından biridir. Bu sebeple de öğrencilerin bu konuyu çok iyi öğrenmeleri gerekmektedir. Trigonometri nedir, trigonometri formülleri ve değerleri ile ilgili bilgileri sizler için derledik.
#Trigonometri Nedir?Tatil bitti, eylül geldi. Şimdi okul zamanı. Veliler giysi, kitap ve kırtasiye alışverişi için hazırlığa başladı. Bu hafta 13 yaşındaki Bilge’nin annesi, ekipten arkadaşım Gülay Barbaros Altan’la alışverişi daha uyguna yapabilmenin yollarını ve tutumlu olmak yerine tutumlu çocuk yetiştirmenin önemini konuştuk.
#OkulYunanca da trigōnon "üçgen" + metron "ölçmek anlamına gelen trigonometri matematiğin bir dalıdır. Üçgenlerin açıları ve kenarları arasındaki bağıntıları konu edinmektedir. Trigonometri sin2x açılımı nedir? Konu anlatımı nasıldır sizin için derledik.
Trigonometri, dik açılı bir üçgenin kenarları ve açıları arasındaki ilişkiyi inceleyen matematik tarihinin önemli dallarından biridir. Bu kavram Yunan matematikçi Hipparchus tarafından verilmiştir. Çift açılı trigonometrik fonksiyonları içerdiğinden, yani Cos 2x olduğu söylenir. Peki, Cos 2x açılımı nedir tüm detayları ile derledik.
Matematikte üçgenin iç açıları ile değişen değerlere bağlı olan konuya trigonometri denilmektedir. Trigonometride en sık kullanılan değerlerden biri sin değerleridir. Sin 0, 1,15 vb. gibi değerlerin bir karşılığı bulunur. Bu değerleri bilmek sınav sorularında hız kazandıracaktır. Sin 0, 1, 15, 30, 45 değerleri kaçtır? Sin 60, 90, 120, 180 değerleri nedir detayları ile derledik.
Tanjant ile kotanjant matematik biliminde sıklıkla kullanılan terimlerdir. Tanjant ile kotanjant hesaplamaları belirli formüller ile çözmek için iyi anlamak ve öğrenmek gerekir. Tanjant iel kotanjant çember hesaplamalarında kullanılır. Tanjant ile kontanjant matematikte hangi formüller ile hesaplanır? Tanjant ile kotanjant nasıl bulunur? Tanjant ile kotanjant hesaplama şekillerini detayları ile derledik.
#Tanjant İle Kotanjant Nedir Ve Nasıl Bulunur?Thales teoremi son zamanlarda oldukça fazla karşılaşılmakta olan bir teorem olma özelliğine sahiptir. Thales teoremi ile karşılaştığınız zaman siz de bu teorem ile ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Thales teoremi nedir ve ispatı nasıl yapılır? Thales teoremi örnekleri ile konu anlatımı ne şekilde yapılmaktadır tüm detayları ile sizler için derledik.
Öğrencilerin öğrenim hayatlarında çok sık karşısına çıkan trigonometri derslerinin vazgeçilmez başlığı sinüs konusu olmaktadır. Dolayısıyla her öğrencinin çok iyi bir şekilde anlaması ve öğrenmesi gereken önemli ders konuları arasında yerini almaktadır. Sizin için Sinüs teoremi nedir? Sin teoremi formülü ve açı hesaplama örnekleri ile konu anlatımını tüm detayları ile derledik.
Ortalama değer teoremi, geometrik olarak ortaya çıkmaktadır. Verilen bir eğrinin minimum bir noktasındaki teğet doğrusu, eğrinin başlangıç ve bitiş uçlarını birleştiren doğruya paralele olmaktadır. Söz konusu teorem bunu savunur. Ortalama değer teoreminin ne olduğunu ve nasıl ispatlandığını sizin için detayları ile derledik.
Küre kusursuz simetriye sahip geometrik nesneye, yüzeye denilir. Üç boyutlu Öklit uzayında (R3) yatmaktadır. Günlük kullanımda içi dolu bir küreye de küre adı verilir. Matematik ilminde içi dolu küre yuvar şeklinde ifade edilir. Bir yuvar geometrik bir nesne olarak 3 boyuttan meydana gelir. İçi boş olan küre 2 boyuttan oluşur. Kürenin alanının nasıl bulunduğunu ve formüllerini sizin için derledik.
#Kürenin Alanı Nasıl Bulunur Ve Hesaplanır?Kosinüs teoremi matematikte oldukça fazla karşılaşılmakta olan teoremlerden birisi olarak bilinmektedir. Kosinüs teoremi nedir? Con teoremi formülü ve açı hesaplama örnekleri ile konu anlatımı ne şekilde olmaktadır? Kosinüs teoremi soruların çözümünde sıklıkla kullanılmaktadır. Kosinüs teoremi ile ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgileri tüm detayları ile sizler için derledik.
Matematik üzerinden günümüzde kullanılan birçok farklı formül bulunmaktadır. Bunlar içerisinde özellikle euler teoremi önemli bir yere sahiptir. Geometri üzerine öne çıkan bir teorem olması ile beraber, sabit olarak matematik dünyasında yaygın biçimde kullanılmaktadır. Peki euler teoremi nedir? Euler teoremi formülü ve konu anlatımı üzerine merak edilen bilgiler.
Ara değer teoremi fonksiyonların temel bir özelliğidir. Bu da ara değer teoremidir ve birçok problemin çözümünde kullanılır. Ara değer teoremi nedir? Kök bulma işlemi nasıl yapılır? Kalkülüs formülü nedir tüm detayları ile derledik.
Karmaşık Sayılar matematik alanının önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Karmaşık sayıları iyi anlamak ve karmaşık sayıları özümsemek diğer matematik konularının temelini oluşturur. Karmaşık sayılar iyi kavramak gündelik hayatta hidrodinamik sistemlerin kurulmasının temelini oluşturmaktadır. Karmaşık Sayılar mühendislik için önemli bir konudur. Karmaşık sayılar nedir? Karmaşık sayıların örnekleri nelerdir tüm detayları ile sizler için derledik.
Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, "Biz kendi medeniyetimizden, geçmişimizden aldığımız ilhamla dünyanın geleceğini pekala inşa edebiliriz. Gençlerimize bu hedefleri gösterebiliriz. Fuat Sezgin'in hayatı da adeta buna bir işaretti. Onun için Fuat Sezgin'in hikayesi inşallah daha çok anlatılır, daha çok gencimiz tarafından bilinir. Bu bize öz güven verir, önümüze ışık tutar." dedi.
#Bilal ErdoğanMeslek seçimi yapıldıktan sonra iyi bir üniversitede eğitim almak gerekir. Son yıllarda ise güverte bölümü çok fazla ilgi görmektedir. Güverte bölümü nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Güverte Bölümü Nedir?Ünlü Fransız matematikçi Laplace (1749-1827), Newton kanunlarını kullanarak diferansiyel ve entegral hesap ile güneş sisteminin tüm geometrik parametrelerini ve fiziksel büyüklüklerini hesap edilebilir bir formata sokmuş ve tüm çalışmalarını beş ciltlik gök mekaniği adlı kitabında toplamıştır.
Yıl: 1580. Yer: İstanbul/Tophane. Halk, veba-deprem gibi felaketlerin nedeni olarak, Tophane’deki “bilim merkezi”ni gösterdi. Çünkü orada “meleklerin bacaklarına bakılıyor”du. Padişah halkın tepkisinden korktu. “Dar el-Rasad el-Cedid el-Sultani” yıkılıp dümdüz edildi. Bu olay kimi tarihçiye göre Osmanlı’nın duraklama dönemine girmesinin miladıydı. Peki, geçen hafta Tophane’deki sanatevlerine yapılan saldırıyla, 430 yıl önceki olay arasında nasıl bir ilişki var? Sonuç aslında nedendir...