Gerçek yemek bana göre, turistik bölgelerde turistlere göre tasarlanmamış, donmuş veya yarı pişmiş olmayan, taze ve genelde yöresel, aynı zamanda mideyi ve ruhu doyuran yemeklerdir. Elektrikli fırında ısıtılmış pizzalar, yarı pişmiş makarna ve risottolar, donmuş bol katkılı turistik hamburgerler vesaire vesaire dışındakiler.
#FloransaTürkiye’de yıllardan beri bir ‘Roma Dondurması’ adı vardır. Nedir bu ‘Roma Dondurması peki?’ Yakından bakalım ve tadalım dedik. Topladık bavul ve kameraları yola koyulduk. Bir gün önceden gidip araştırma yapayım dedim ve bu iki gün oldu. Bir ‘Vespa‘ kiraladım, Roma’da en iyi dondurmacıların peşine düşmek için en güzel vasıta.
#RomaYılın en uzun tatili yaklaşıyor. Kışın soğuk, karanlık aylarına girmeden önce denizle vedalaşmak, açık havada iş hayatının stresinden arınmak, yeni keşiflerle dünyanızı zenginleştirmek için son fırsat. Tatil programınızı henüz yapmadıysanız işte size 10 fikir, 33 seçenek...
Roma İmparatorluğu İtalya’sında yılın en eğlenceli pagan şöleni 23 Nisan’da başlardı. Vinalia Priora, yani yılın “İlk Şarap Festivali”nde sonbaharda uykuya yatırılan şarapların fıçıları açılır, köleler ve efendileri yılda bir kez birlikte Venüs’ün şerefine kadeh kaldırırdı.
Floransa yönünden gelip, 600 yıllık Porta Cammolia kapısından Siena’ya girerseniz üstündeki Latince mesaj dikkatinizi çekecektir: Siena sana sihirli kalbini daha da açıyor. Şehre girip, güzelliğine kalbinizi kaptırmamanız mümkün değil. Hele, her yıl 2 Temmuz ve 16 Ağustos’ta düzenlenen Palio, yani geleneksel at yarışları sırasında yolunuz düşerse...
Çocukluğunda yaşadığı şehri merak edip yürüyerek keşfe çıkan Hakan Şensoy (40), yaklaşık 20 yıldır konser vermek üzere dünyayı dolaşıyor. En çok etkilendiği, sürekli gitmek istediği ülke İtalya. Ülkenin büyük bölümünü gezmiş bugüne kadar. Tekrar, tekrar gitmek istediği şehir ise Lucca. Nedenini Hürriyet Seyahat’e anlattı.
Seyahat yazarı Danielle Pergament, İtalya’nın Toscana bölgesinde enfes çikolatalar yapan küçük ama prestijli dükkanların ustaları için "gerçek dolce vitanın zanaatkarları" diyor. Esas olarak üzüm bağlarıyla tanınan bu bölgede, Pisa’dan Floransa’ya kadar küçük İtalyan kentlerinde hem yapımı hem sunuşuyla insanın ağzını sulandıran çikolatacılar var.
İtalya’nın Toscana bölgesi doğal güzellikleri, zeytinlik ve surlarla çevrili kasabaları, üzüm bağları, görkemli şatolarıyla yaz aylarında dünyanın dört bir yanından milyonlarca turist çekiyor. Bağbozumu zamanında ise ülkenin en güzel şaraplarını tatmak isteyenler bu bölgeye koşuyor. Toscana’nın gerçek kimliğini bulduğu mevsim, turist kalabalıklarının çekildiği kış dönemi.
Kuşadası ve Çeşme İzmir’e çok yakın iki tatil beldesi. Biri etrafındaki tarihi yerleşimlerle dikkat çekerken, diğeri Türk turistlerin yeni gözdesi olarak öne çıkıyor. Kuşadası’ndan Çeşme’ye sahili takip ederek, güzel manzaralar eşliğinde gidebilirsiniz. Seferihisar üzerinden yapacağınız bu yolculukta Klaros ve Notion gibi eski İyonya şehirlerini de görebilirsiniz.