Türk mutfağına özgür bir tepsi böreği olan su böreği, yapımı özen gerektiren hamur işi tariflerimizdendir. MasterChef su böreği yapımının ardından, geleneksel yemeğimiz yeniden gündeme geldi. Peki, el açmnası su böreği nasıl yapılır? İşte, orjinal su böreği tarifi ve tüyoları...
#Masterchef Su BöreğiMasterchef hamsi böreği tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Şimdi tam mevsimi olan hamsi balığı ile farklı bir tarif denemek isteyenler fırında hamsi böreği tarifi için araştırmalara başladı. Peki, hamsi böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte hamsi böreği tarifi ve püf noktaları...
#Masterchef Hamsi BöreğiMasterChef su böreği tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. El açması su böreği ya da hazır yufkadan su böreği hazırlanabiliyor. Doğu Anadolu Bölgesinde ise genellikle civil peynirli yapılmaktadır. Has tereyağı kullanılarak hazırlanan börekler Erzurum ilinde rağbet görmektedir. Hemen her bölgemizde çok sevilen evde kolay su böreği nasıl yapılır merak edenlere, işte orijinal su böreği tarifi ve püf noktaları...
#Su BöreğiÖnceki yazımda bahsettiğim Londra’daki ‘Cradle of Food’ (Yemeğin Beşiği) etkinliğini anlatmaya devam... Bu hafta ortamı ve hazırladığımız yemekleri konuşalım istedim. Herkesin aynı sofranın etrafında toplanıp özveriyle ve imece usulü çalıştığı bu özel etkinlikte, özellikle yabancı yemek yazarlarının depremlerden etkilenen bölgenin yemeklerini tadıp tanıması çok önemliydi.
#(Yemeğin BeşiğiDaha kolay çorba bilmiyoruz. Hazırlaması 5 dakikanızı alacak. Her yaştan insanın çok severek yiyeceği enfes bir çorba tarifi. Midenizi rahatlatacak. Mercimek çorbası Türk Mutfağının vazgeçilmez başlangıçlarından biridir. Kırmızı, sarı mercimeklerden yapılır. Genelde terbiye kısmını un ile hazırlayıp mutlaka içine soğan konulur. İşte, çorbadan tatlıya Ramazan menüsü iftar yemeği tarifleri...
#Ramazan MenüsüNeli olduğu çok da mühim değil... Bazen kıymalısı süsler soframızı, bazen peynirlisi, bazen patateslisi, bazen ıspanaklısı... İçine ne koyarsak koyalım, nasıl pişirirsek pişirelim hepimiz onu günün her saati yemeyi çok seviyoruz! Ramazan yaklaşırken hem sahur hem iftar için hazırlayabileceğiniz, ailemin kadınlarından öğrendiğim birbirinden nefis börek tariflerini paylaşmak istedim. Özellikle tel kadayıflı böreği mutlaka yapın.
#BörekSu böreği, Türk mutfağında ayrı bir yeri olan tepsi böreklerindendir. Kıymalı veya peynirli olarak çeşitlendirilebilir. Ancak tadı her zaman damakta yer bırakır. Peki, evde kolay su böreği nasıl yapılır? İşte, buzdolabında uzun süre muhafaza edebileceğiniz bayatlamayan su böreği tarifi, malzemeleri ve su böreği yapmanın püf noktaları...
#Su BöreğiÜlkemizin birçok yerinde, özellikle de sabahın erken saatlerinde buharı tüterek fırından çıkan kıymalı, peynirli, patatesli, otlu, ıspanaklı ve sade börekler mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden. Milas’ın otlu böreğinden Antalya’nın serpmesine, Antakya’nın kaytazından Erzurum’un ketesine çeşitlerimiz saymakla bitmez. Ama benim için her şehrin, kasabanın kendine özel tarifiyle yaptığı suböreği, tüm böreklerin ecesidir...
#BörekGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey HenRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on dokuzuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 1 Mayıs Cumartesi, Ramazan'ın 19. günü için iftar menüsü...
#RamazanHatay yöresinin sevilen lezzetlerinden kaytaz böreği, hem görüntüsü hem de muhteşem lezzeti ile damak tadına düşkün herkesin vazgeçilmezleri arasına girmeyi başarıyor. Hafif gevrek hamuru ve iç harcının muhteşem uyumu ile kaytaz böreği, evinizde kolayca yapabileceğiniz tarifler arasında yer alıyor.
#Kaytaz Böreği TarifiSu böreği nasıl yapılır sorusunun yanıtı evinde misafir ağırlayacak vatandaşlar tarafından sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Çayla beraber sofralara lezzet katan su böreği oldukça lezzetli fakat yapılışı biraz zahmetli bir yemektir. Peki, su böreği nasıl yapılır? İşte su böreği yapılışı ve tarifi.
#Su BöreğiHamur, yağ ve peynirin birleşiminden doğan müthiş bir lezzet su böreği. Un, yumurta, tuz ve ılık suyla hazırlanan özel hamur iyice yoğrulur. Başlanır hamur elle açılmaya. Tane tane incecik yufkalar haşlanır, soğuk suya bir kere sokulup çıkarıldığında tepsiye dizilmeye hazırdır. Aralara konan taze beyaz peynir ve tereyağı da oldu mu, tamamdır artık su böreği. Bu verdiğimiz, klasik bir tarif. Börekçileri birbirinden ayıran da tarifteki küçük farklar. Örneğin kimi fırında pişiriyor, kimi tepsisini köz ateşine sürüyor. Kullanılan peynir de büyük lezzet farkı yaratabiliyor. İşte tel tel böreğinin en iyi adresleri.
Yol lokantaları uzun yolculuklarda soluklanmak ve karın doyurmanın ötesinde, yeni tadlar keşfetmek için iyi bir fırsat. Ama nerede mola verdiğinize bağlı. Seçim yapmanın iki yolu var. Ya daha evvel yolu mekana düşen ve memnun kalan eşin, dostun tavsiyesine bakacaksınız, ya da maceracı ruhla, gözünüze kestirdiğiniz lokantaları deneyeceksiniz.