MASTERCHEF HAMSİ BÖREĞİ TARİFİ || Çıtır çıtır fırında hamsi böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktaları...
Masterchef hamsi böreği tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Şimdi tam mevsimi olan hamsi balığı ile farklı bir tarif denemek isteyenler fırında hamsi böreği tarifi için araştırmalara başladı. Peki, hamsi böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte hamsi böreği tarifi ve püf noktaları...
Karadeniz mutfağından hamsi böreği tarifi ile evlerinize geliyor. Tazesini kış mevsiminde bulabileceğiniz hamsi böreği Giresun ilimizin yöresel yemeğidir. Peki, fırında hamsi böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte hamsi böreği tarifi ve yapılışı...
HAMSİ BÖREĞİ MALZEMELERİ
1 kg hamsi
3 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı fındık yağı
1 demet maydanoz
1 çay bardağı mısır unu
Karabiber
tuz
kuş üzümü.
Hamsileri yıkayıp, kılçıklarını çıkarıp, süzgeçten geçirin.
Pirinci yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
Haşlanmış pirince ince kıyılmış maydanoz, soğan, karabiber, tuz, yağı ilave edin.
Tepsi yağladıktan sonra hamsileri una bulayarak tepsiye dizin.
Üzerine hazırlanan harcı dökün ve her tarafında yayın.
Kalan hamsileri de aynı şekilde harcın üzerine dizin, fırında kızarıncaya dek pişirin.
Piştikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun...