teknoloji kullanımı haberleri sayfasında teknoloji kullanımı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4616 teknoloji kullanımı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Erkeklerin yüzde 60’ı, kadınların ise yüzde 50’si cep telefonu bağlantısını kaybetme korkusu olan ’nomofobi’ nedeniyle acı çekiyor. ’Telefonsuz kalma korkusu ya da cep telefonunda online olamama kaygısı’ olarak açıklanan fobide, kişiler telefonsuz kendini eksik hissedip, boşluk duygusu yaşıyor.
#Cep TelefonuGünümüzde anne babalar birçok konuda kararı çocuğun iradesine bırakıyorlar. Bu tutum teknoloji bağımlılığı ile sonuçlanabiliyor. Bağımlılık yapan her alanda anne baba tutumlarının rolü büyük. Peki dijital cihazların risklerine karşı anne babalar ne yapmalı? Araştırmacı Psikolog M. Bayram Ayaz, bu konuda önemli bilgiler verdi.
#ÇocukBilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından birinci dönem ara tatil tarihleri 11-15 Kasım 2024 olarak belirlenmiş ve beklenen tarih de gelmiştir. Bu hafta itibariyle okullar bir hafta süreyle tatile girmiştir. Gerçekte eğitim öğretime verilen molalar çocuklar, öğretmenler ve aileler için rutinin bozulması, kısa süreliğine de olsa günlük yaşamın yeniden düzenlenmesi anlamına gelmesi olarak yorumlanabilir. Bu noktada tatil planlarının yapılması önemli.
#Konuk YazarKadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından düzenlenen 'Yapay Zeka ve Kadın' temalı 6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, 9 Kasım'da uzman konukların katılımıyla devam etti. Haliç Üniversitesi'ndeki Zirve'de yapay zekanın yalnızca kadınlar değil, tüm insanlık için nasıl daha iyi kullanılabileceğinin yolları arandı.
#KADEMUluslararası iş dünyası 14-16 Ekim’de İstanbul’da buluşacak. Dünya Odalar Federasyonu’nun (WCF) Avrupa ve Asya Zirvesi’ne, 40’ı aşkın ülkeden 700’e yakın iş insanı katılacak. Organizasyonun ev sahipliğini yapacak olan WCF ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, zirvede iklim değişikliği düzenlemeleri ve teknolojik yeniliklerle gelen yeni rekabet şartlarının ele alınacağını söyledi.
#EkonomiArtık cep telefonları hayatımızın ayrılmaz bir parçası…Gözümüz sürekli telefonlarımızın ekranında…Çoğumuz bütün gün oturarak çalışıyoruz. Gün içerisinde sürekli eğilip aşağı doğru telefona ya da bilgisayar ekranlarına bakıyoruz. Telefonla konuşurken konuşurken boynumuzu bir yana eğmekten dolayı omurgaya ve omuzlarımıza binen yük artıyor. İşte bu yüzden bir çoğumuzun boyun ağrıları var.
#Tekno BoyunEvde, sokakta, toplu taşımada her yerde yanımızda… Yemek yerken, çalışırken, araba kullanırken hatta yürürken bile gözümüz onda. Ama bir türlü elimizden düşüremediğimiz akıllı telefonlarımız 'Text neck', 'Tech neck' gibi çeşitli adlarla anılan tekno boyun hastalığına neden oluyor. Bu rahatsızlıktan yakınan pek çok kişi çare olarak botoksa yöneliyor. 'Traptox' adı verilen bu işlem ne kadar işe yarıyor? İsteyen herkes yaptırabiliyor mu? Ne kadar etkili? Acılı bir işlem mi? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Profesör Doktor Halil Koyuncu ile konuştuk.
#Tekno Boyunİzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Eşen, iklim değişikliği ile kuraklığın daha sık ve şiddetli meydana gelmeye başladığını, buna bağlı olarak da orman yangınlarında büyük bir artış olduğunu belirterek, "Ege Bölgesi'nde, son 10 yılda yaklaşık 6 bin 900 tane orman yangını çıkmış. Son 10 yılda Ege Bölgesi'nde, yüz ölçümü yaklaşık 850 kilometrekare olan Yalova büyüklüğünde alanımız yandı" dedi.
#Ege Bölgesiİzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Eşen, iklim değişikliği ile kuraklığın daha sık ve şiddetli meydana gelmeye başladığını, buna bağlı olarak da orman yangınlarında büyük bir artış olduğunu belirterek, "Ege Bölgesi'nde, son 10 yılda yaklaşık 6 bin 900 tane orman yangını çıkmış. Son 10 yılda Ege Bölgesi'nde, yüz ölçümü yaklaşık 850 kilometrekare olan Yalova büyüklüğünde alanımız yandı" dedi.
#İzmirBaşta yapay zekâ, makine öğrenimi, dijital eğitim ve gelişim platformları olmak üzere “yeni teknolojiler” olarak adlandırılan yöntemlerin, insan kaynakları profesyonellerine stratejik bir güç kazandırdığını söyleyen Açık Holding İK Direktörü Arzu Şafak, “Yeni teknolojiler, insan kaynakları alanını birçok açıdan dönüştürmektedir. İnsan kaynakları yaşanan bu dönüşüme ayak uydurarak, yeni teknolojileri etik ve sorumlu bir şekilde kullanmak zorundadır” dedi.
#Açık HoldingGeçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı kararıyla çıkan yeni hayvancılık destekleri modeli, sektörü heyecanlandırdı. Konuyla ilgili Hürriyet’e değerlendirmelerde bulunan TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu destekler sayesinde gıda enflasyonu konuşulmayan bir Türkiye umudunun arttığını söyledi. Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ise “Desteğin mutfaklara katkısı üç yıl içinde görülür” yorumunu yaptı.
#TÜSEDADMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam'da Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı il başkanlarına yönelik eğitim programı öncesinde, basın toplantısı düzenledi. Bahçeli, "Ülkü Ocakları, Türk milletinin yıkılamayacak kale duvarıdır, Türk milletinin aşılamayacak hisarıdır" dedi. Bahçeli, "Bugünlerde Ülkü Ocaklarını kötülemek için kuyruğa girenlere, suç örgütü muamelesi yapanlara kutlu varlığına gölge düşürmek için çırpınanlara baktığımızda hepsinin amaç ve arayışını görüyoruz. Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi ile ilgili estirilen isnat ve ithamların hepsi ayağımızın altındadır" ifadelerini kullandı.
#Devlet BahçeliAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, "UYAP sistemimiz, dünyaya örnek bir projemizdir. Avrupa ülkelerinde henüz yargıda dijitalleşme başlamadan önce Türkiye'de yargıda dijitalleşme başlamıştı. E-duruşma dediğimiz görüntülü duruşmayla şu ana kadar 1 milyon 670 bin duruşma gerçekleştirilmiştir. Yine elektronik tebligatla 213 milyon tebligat elektronik ortamda gerçekleştirildi. 213 milyon tebligatın karşılığı, kâğıt tasarrufu anlamında baktığımızda 7 bin 500 ton kâğıda tekabül ediyor" dedi.
#İSTANBULMilyonlarca öğrenci, eğitim-öğretim yılının birinci dönemini tamamladı. Şimdi ise dinlenmek ve aile ile bütünleşmek için önemli fırsatlar söz konusu. Ancak günümüzün dijitalleşen dünyasında, dijital dünyanın çekiciliğine kanıp bu dönemi verimsiz de geçirmek mümkün. O halde bu fırsatı çok güzel bir şekilde değerlendirmek için bir takım düzenlemeler yapamaya ihtiyacımız var.
#Konuk YazarMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul’da 3’üncü İstanbul Eğitim Zirvesi’ne katıldı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Bakan Tekin, “Yaşadığımız teknolojik gelişmeleri ıskalamadan yepyeni bir eğitim sistemi ve felsefesi inşa etmek durumundayız” dedi.
#Yusuf TekinLiselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavda 2020 yılının 500 tam puanlı şampiyonlarından olan İrem Deniz Küçükköse dünyanın en parlak 100 öğrencisinden biri seçildi. İrem Deniz, kendisine ömür boyu eğitim desteği sağlayan bu başarıya görme engelliler için tasarladığı kabartma ekran sayesinde ulaştı. Küçükköse, tasarladığı yapay zekâ destekli kabartma ekranla 80 bin kişi arasından 100 Rise Global listesine seçildi.
#GoogleDijital stres literatürümüze yeni girilen bir kavram olmakla beraber; bireylerin dijital tüketim alışkanlıklara buna bağlı örtük üretilen içerikler ve yoğun bilgi paylaşımına bağlı olarak birey üzerindeki vicdani ya da kalbi tatminsizliklerin kişi üzerinde bıraktığı etkileme veya etkilenme durumu olarak biliniyor.
#Konuk YazarMilli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından, eğitim alanında teknolojinin kullanımı temasıyla düzenlenen "Cumhuriyetin 100’üncü Yılında Öğretmenlerin Gözüyle Teknoloji ve Eğitim Bölgesel Çalıştayları" 7 ilde eş zamanlı olarak başladı.
#Milli Eğitim BakanlığıTeknoloji her alanda hayatın içinde yer alırken, beraberinde ‘riskleri’ de getiriyor. Bunlardan biri de dijital dünyanın karanlık yüzü ‘siber zorbalık’... Doç. Dr. Ali Murat Kırık, çocukları ve gençleri hedef alan siber zorbalığa karşı ailelere 10 kural tavsiyesinde bulundu...
#Ali Murat KırıkMilli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında eğitimin bugünü ve geleceği konusunda öğretmenlerin görüşlerinin alınması ve 'Türkiye Yüzyılı'na eğitimle en iyi nasıl katkı sunulabileceğini ortaya koymak için 'Teknoloji ve Eğitim Bölgesel Çalıştayları' yapılacağını duyurdu.
#MEBMillî Eğitim Bakanlığı, ‘Cumhuriyet’in 100’üncü yılında eğitimin bugünü ve geleceği’ temasıyla ‘Teknoloji ve Eğitim Bölgesel Çalıştayları' düzenleneceğini açıkladı. 'Türkiye Yüzyılı'na, en iyi katkının nasıl sunulacağıyla ilgili öğretmenlerin görüşlerinin alınacağı çalıştaylar, 1-2 Kasım tarihlerinde eş zamanlı olarak 7 ilde gerçekleştirilecek.
#Millî Eğitim Bakanlığı