Kasaplar yaptığı yemeğin lezzetini önemseyenler için çok önemli bir adres. İstanbul’un en ünlü et lokantaları da malzemelerini en iyi kasaplardan alıyor. Kentin tanınmış kasapları, belli yörelerden özel etler getirtiyor ve sadece et satmakla yetinmiyor, danışmanlık da yapıyorlar.
Brezilyalı şef Janaina Torres, World’s 50 Best Restaurant’s tarafından geçen yıl Latin Amerika’nın En İyi Kadın Şefi seçilmişti. Özellikle atıksız yaklaşımıyla adından söz ettiren restoranı A Casa do Porco yine aynı listede geçen yıl dünyanın 12’ncisiydi. Bu yıl unvanını Dünyanın En İyi Kadın Şefi’ne yükselten ‘Leydi Jaguar’ lakaplı Janaina Torres “Gelenekleri, malzemeyi korumayı ilke edinen üreticilerle çalışıyorum. İnsan ve hayvan refahına saygıyı değerli buluyorum” diyor.
#Janaina TorresBraise pişirme yöntemi sıklıkla kullanılan teknikler içerisinde yer almaktadır. Özellikle damak tadına uygun yemeklerin pişirme teknikleri arasında sıklıkla kullanılmaktadır. Bu sebeple Braise pişirme yöntemi nedir? Braise pişirme yöntemi nasıl yapılır? Bu pişirme tekniğini kolayca kullanabilirsiniz. Braise pişirme yöntemi nedir? Nasıl yapılır? Braising pişirme yöntemi ile yapılan yemekler nelerdir? Hangi yiyeceklerde bu teknik kullanılır detayları ile derledik.
#Braise Pişirme YöntemiBugün yarıyıl tatilinin ilk günü... Pandemi koşullarının da yorduğu öğrencilerin bol bol dinlenme zamanı... Damağına düşkün küçük ‘gurmeler’ ve çocuklarının faydalı aktivitelerle eğlenmesini isteyen ebeveynler için birlikte gezip lezzetli yemekler yiyebilecekleri yerleri seçtik. Yazarlarımız Ebru Erke, Gülay Barbaros Altan, şef Didem Şenol ve Big Chefs’in kurucu ortağı Gamze Cizreli’den tavsiyelerle; menüleri ve etkinlikleriyle de öne çıkan adresler bu rehberde…
#Yarıyıl TatiliBasit bir pilav olarak görünse de halk yemeği olması ve içinde pek çok tekniği barındırmasıyla, İspanya’nın en bilinen lezzetlerinden. Arapların pirinci, Romalıların yemeğe ismini veren tavayı getirdiği ülkede, çiftçilerin kalan malzemeyi tavada pişirmesiyle ortaya çıkan paella, tarihsel zenginliği iyi anlatan bir yemek.
#YazarLuke Barr’ın ‘Ritz&Escoffier’ kitabında özel bir yemek menüsüne denk geldim. Davet sofrasındaki çeşitlilik, denemelere açık, meraklı bir kültüre tekabül ediyor. Bunları talep eden varlıklı bir kitle var. Günümüzde de zengin insanlar mevcut ama pek az ülkede böyle bir talep oluşuyor.
#YazarCildin yaşı, zamanı, mevsimi filan yoktur. Herkes öncelikle de kadınlar -haklı olarak- cilt sağlığı konusunda dikkatlidir. Ama ne yazık ki bu en büyük ve çok hassas organın düşmanı da çoktur. Bunlardan ilk 5’i ise cilt yaşlanmasının en az yüzde 90’ından sorumludur. Eğer onu bu 5 zararlıdan uzak tutabilirseniz cildiniz size minnettar kalır. Evet bugün DERSİMİZ genç, formda, zinde ve ipek gibi bir cildin yol haritası. Bu zararlılar nelerdir? Hangi besinler cilt dostu desteğidir? Bugün onları anlatacağız. Buyurun...
#Osman MüftüoğluKarbonhidrat yönünden çok düşük besinler içeren New York diyeti protein zengini bir beslenmeyi temel alıyor. Günde en az 1 saat hareket etmek şart. Çünkü New Yorker tarzı diyet, fiziksel aktivite yaparak 2 haftada 8 kilo vermeyi amaçlıyor. Diyetin bir diğer kuralı ise saat 19.00'dan sonra bir şey yememek! İşte New Yorker tarzı diyet programını Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Ferin Batman sizler için hazırladı…
#DiyetTüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) madde sepetinde yer alan ortalama fiyatlara göre, Temmuz 2016-Temmuz 2017 döneminde tavuk etinin kilogram fiyatı yüzde 20,5 artarak, 8,3 liradan 10 liraya çıktı.
#Beyaz Et Sanayicileri Ve Damızlıkçıları Birliği DerneğiBazı gıdalar birlikte yendiklerinde daha lezzetli ve faydalı “besin çiftleri” haline gelir. Bunlar “hayırlı ve mutlu gıda evlilikleri” olarak bilinir. Bazen de tam tersine “gıda evliliği” önemli bir sağlık sabotajcısı olur. Biz bunlara “yanlış evlilikler” ve “tehlikeli çiftler” diyoruz. Üzülerek söyleyeyim, bu tehlikeli çiftlerin çoğu yaygın ve sık tükettiğimiz besinler. Pek çoğu da “damak çatlatan” lezzetler. Konuya biraz daha derinlemesine girmek istiyorsanız buyurun...
#Yazar