Sevilen sokak lezzetlerimizden tavuk pilav tarifi MasterChef programıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Sokakta yediğimiz tavuk pilav yemeğinin tadı ayrıdır. Peki, aynı tatta nohutlu tavuk pilav nasıl yapılır? İşte, MasterChef tavuk pilav tarifi ve püf noktaları...
#Masterchef Tavuk PilavYılbaşı hindi dolması yılbaşı akşamlarının klasikleşen yemeklerinden biridir. Ancak yılbaşı hindisi lokum gibi olması için bazı püf noktaların uygulanması gerekmektedir. Peki, lokum gibi yılbaşı hindisi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte kestaneli pilav ile nar gibi kızarmış yılbaşı hindisi tarifi ve püf noktaları...
#Yılbaşı Hindisi TarifiYemekleri her ortamda övgü toplayan, her yaptığı çok lezzetli olan marifetli kişiler vardır. Bazıları o lezzet sırları elden ele paylaşıldıkça keyif alır, bazıları ise tariflerini sır gibi özenle saklar, ailesi dışında kimseye tarif vermez. Hatta tariflerini kendi aile üyeleri ile bile paylaşmayanlar vardır. Bir Sorudan Fazlası serimizde “Bu özel tarifler paylaşılmalı mı, paylaşılmamalı mı?” diye sorduk.
#Yemek TarifleriYeni yıl sofralarında yılbaşı menülerinin vazgeçilmezi kestaneli pilav bu yıl da aranan tarifler arasında yer alıyor. Hindiyle birlikte servis edevileceğiniz enfes bir kestaneli iç pilav hazırlamak istiyorsanız, işte tam kıvamında kestaneli pilav tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Kestaneli Pilav TarifiYılbaşı menüsü içerisinde yer alan olmazsa olmaz lezzetlerden yılbaşı hindisi tarifi 2023 yılına girerken de en çok merak edilenlerden oldu. Yılbaşı dolması yaparken iç pilavı ve etin yumuşaklığı oldukça önemlidir. Aynı zamanda ete zarar vermeden iç pilavı doldurmak da ayrıca maharet gerektirir. Peki, yılbaşı hindisi nasıl pişirilir, nasıl yapılır? İşte, 2023 yılbaşı hindisi tarifi ve püf noktaları...
#Yılbaşı Hindisi TarifiBalkan mutfağı mişöriz yemeği tavuk kapama olarak da biliniyor. Arnavut pilavı mişöriz yiyenlere fırında pilav ve tavuk yemeği şöleni yaşatıyor. Peki, mişöriz nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? İşte, Arnavut pilavı mişöriz tarifi ve yapılşı...
#MişörizÜlkece sulu ev yemeklere çok düşkün bir kültüre sahip olduğumuzu biliyoruz. Çok çeşitli olan ana yemeklerin yanında genellikle de tamamlayıcı olarak tercih edilen pilav, en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Pilav kilo aldırır mı tüm detayları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamTürk mutfağına 18’inci yüzyıl sonrası giren fasulye, hem yetiştirdiğimiz İspir, Çandır ve Kelkit gibi çeşitleri hem de lezzetiyle hızla arayı kapatmış ve milli lezzetlerimiz arasına girmeyi başarmış. Atatürk’ün en sevdiği yemek olarak da bilinen kuru fasulyenin esnaf lokantalarındaki geleneksel halinin yeri ayrı ve onun da çoğu yemeğimizde olduğu gibi kendine has bir seremonisi var: Pilav, cacık, soğan, turşu... Tabii artık kuru fasulyenin de yeniden yorumlanmış lezzetli hallerini bulmak mümkün. Misal soğan turşusuyla sunulan, kebaplık kuzu kaburgadan pastırmayla pişeni gibi...
#KurufasulyeYılbaşı yemekleri hep çok önemlidir ancak bu yıl yılbaşını hepimiz evlerimizde kutlayacağımızdan, yılbaşı sofraları her zamankinden biraz daha önemli. Özellikle birçok kişi bu yıl yılbaşı hindisi yapmak için kolları sıvadı. Ancak yılbaşı hindisini tek başına bırakmamak yanına eşlikçilerini de koymak lazım. Bunlardan bir tanesi de ‘gravy’ adı verilen o sos. Et suyu, un ve tereyağı ile yapılan bu enfes sosu siz de mutlaka denemelisiniz. İşte gravy sos yapımı için püf noktaları ve tarifi…
#Yılbaşı Hindisi SosuYaklaşık 700 yıl boyunca tarih yazan Osmanlı Devleti, hüküm sürdüğü dönem boyunca ünü sınırları aşan bir mutfak kültürüne de imza atmıştır. Atalarımızın çeşitli malzemelerle zenginleştirdiği Osmanlı mutfağı, eti yenen hayvanlardan oluşturulan yemeklere de ev sahipliği yapmıştır. Özellikle Osmanlı padişahlarının avlanmaya olan merakı, yaban ördeği ve bıldırcın gibi av hayvanlarıyla yapılan yemeklerin Osmanlı mutfağında önemli bir yere sahip olmasına neden olmuştur. Hatta Osmanlı döneminde Fatih Sultan Mehmet de sık sık ava çıkmış ve hizmetkarlarına bu av hayvanlarından yemekler hazırlatmıştır. Çoğu yemeğin ana malzemesini oluşturan kuşlar, böylece dilden dile dolanan şahane lezzetlerin de doğmasını sağlamıştır.
#Bıldırcın Dolması TarifiYılbaşı yaklaşıyor, yeni yılı evinde karşılayacak birçok kişi dostlarıyla oturacağı sofraları süsleyecek menüler için şimdiden hazırlık yapıyor. Yılbaşı için birçok kişinin tercihi elbette hindi. Ancak hindiyi evde pişirmenin zahmetiyle uğraşmak istemeyenler hazır pişmiş hindi satan adreslere yöneliyor. Peki yılbaşı hindisi nereden alınabilir? Sizin için işinin ehli adreslerden birkaçını derledik...
#Yılbaşıİlk yazı zordur. Herhangi bir yayına yazı yazmaya başlarken ne yazacağına karar vermek bir yazar için gerçekten zordur. “Nereden başlasam?” “okurlar ne ister?” gibi sorulara cevap aranır. Benim için de bu ilk yazıya giriş yapmak, kafamda uçuşan başlıklardan seçim yapmak hiç kolay olmadı.
#Gülhan KaraYılbaşına artık saatler kaldı. Yeni yılı evinde karşılayacak birçok kişi mutfakta harıl harıl akşam için hazırlık yapmakla meşgul. Yılbaşı sofrasında genellikle hindi olur ancak kocaman bir hindiyi saatlerce pişirmek yerine tavukla da aynı lezzeti çok daha pratik bir biçimde elde edebilirsiniz. Üstelik tavuk çok kalabalık olmayan sofralar için de idealdir. Peki yılbaşı tavuğu nasıl yapılır? İşte püf noktaları ve tarifi…
#Yılbaşı TavuğuTürk mutfağının en benzersiz lezzetlerinden biri kadınbudu köftedir. Kıyma ile pirincin en uyumlu beraberliklerinden biri olan kadınbudu köftenin yapılışı gayet kolaydır ancak bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. İşte "Kadınbudu köfte nasıl yapılır?" diye arayanların kafalarındaki bütün sorulara cevap olabilecek püf noktaları ve nefis bir kadınbudu köfte tarifi...
#Kadınbudu KöfteÇin Dili ve Edebiyatı’nı bitirmişti. Hayatının sonuna kadar Çince ile ilgili bir iş yapacağına yüzde 99 emindi. Ama yüzde 1’in dediği oldu ve hayat onu bir başka yöne sürükledi. Bir arkadaşı İstanbul Bebek’te küçük bir mekân kiralayınca kendini bir anda kafe işletmecisi olarak buluverdi. Tuvaleti bile olmayan üç masalı küçücük bir mekânı şehrin en popüler noktalarından biri yaptı. Happily Ever After adını verdiği kafesi, ismi gibi bir mutluluk noktası oldu. Mekânın aşçısı da oydu, mimarı da, muhasebecisi de, satın almacısı da... Bir taraftan harala gürele çalıştı, diğer taraftan üç çocuk doğurdu. Ayşe Kucuroğlu’nun (33) şu anda 1, 3, 5 yaşlarında üç çocuğu var. Ve iki ay önce Tepebaşı’nda ikinci mekânını açtı. İşler nasıl mı? Önünde sıra oluyor, girmek isteyenlerle kapıdaki güvenlik arasında sürekli bir tatsızlık çıkıyor, rezervasyon listesine isim yazdırmak için insanlar birbirini kırıyor desek...
Acar muhabirim ve koçum (Bana arada “aslansın abi, iyi gidiyor abi, eline sağlık abi...” diye moral verir) Ertuç bana “YAZ BEKARI ERKEĞİN YEMEK KİTABI” diye bir yazı göndermiş. Öğrencilik yıllarımda iki-üç sene, askerliğim sırasında da bir sene “kesin bekâr” kalmış bir Türk erkeği olarak aslında ben mutfağın bütün bu inceliklerini bilirim de (!) Ertuç’un kitabı da fena değil aslında.