GeriSağlıklı Yaşam Pilav kilo aldırır mı? Tavuklu, nohutlu, etli ve lapa pirinç pilavı yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pilav kilo aldırır mı? Tavuklu, nohutlu, etli ve lapa pirinç pilavı yemek kilo yapar mı

Pilav kilo aldırır mı? Tavuklu, nohutlu, etli ve lapa pirinç pilavı yemek kilo yapar mı

"Ülkece sulu ev yemeklere çok düşkün bir kültüre sahip olduğumuzu biliyoruz. Çok çeşitli olan ana yemeklerin yanında genellikle de tamamlayıcı olarak tercih edilen pilav, en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Pilav kilo aldırır mı tüm detayları ile sizler için derledik."

Mutfakların en lezzetli yemekleri arasında bulunan pirinç pilavının, hazırlanışı çok kolay gibi görünse de kaçırılmaması gereken çok önemli bazı püf noktaları vardır.

 Pilav Kilo Aldırır mı?

 Tereyağının lezzetli kokusu ile kendine has tane tane pilavın görünüşüne ve lezzetine diyecek söz yoktur. Besin değerleri bakımından bakıldığı zaman mutfaktaki ünü ise, yerini pilavın kalori değerlerinin ne kadar olduğu sorusu aldı. Bunun nedeni ise pilavın, yüksek bir oranda karbonhidratlar içermesidir. Glisemik indeksi de çok yüksek seviyelerde olan pirinç pilavını çok hızlı bir şekilde tükettiğiniz zaman aynı oranda kan şekerini de hızlı bir şekilde yükseltir.

 Tavuklu Pirinç Pilavı Yemek Kilo Yapar mı?

 Üstünde mis gibi haşlanmış tavuk olan pilavla birlikte servis edilen ve en çok sevilen sokak lezzetleri arasında yer alan tavuklu pilav oldukça yüksek bir kaloriye sahip olan bir yemektir. Kalori değerlerinin yüksekliğinin ve karbonhidrat dışında protein bakımından da çok zengindir. Aynı zamanda zayıflama süreci içinde olan ve kilosuna dikkat eden kişilerin tavuk ve pilav tüketirken dikkat etmeye özen göstermesi gerekir. 150 gram yani bir orta kase tavuklu pilavın içinde 235 kalori bulunur.

 Nohutlu Pirinç Pilavı Yemek Kilo Yapar mı?

 Nohutlu pilav, hem etli hem de sulu yemeklerin yanında en çok tercih edilen pilavlar arasında yer alır. Nohutlu pilav, aynı zamanda güveç ya da fırın yemeklerinin yanında da çok fazla tercih edilir. Sokak lezzetleri içinde yer alan tavuk - pilavın yanı sıra nohutlu pilavda çok ekonomik olduğu gibi aynı zamanda en lezzetli yemekler arasında yer alır. 100 gram yani 1 orta porsiyon nohutlu pilavın içinde 170 kalori bulunur.

 Etli ve Lapa Pirinç Pilavı Yemek Kilo Yapar mı?

 Ülkemizde çok sevilen ve çok beğenilerek tüketilen önemli lezzetler içinde yer alan pilav üstü et, en sevilen yemekler arasında yer alır. Hem etli hem de sulu yemeklerin yanında en çok tercih edilen pilavlar arasında nohut pilav yer alıyor. Nohutlu pilav, aynı zaman güveç ya da fırın yemeklerinin yanında da çok fazla tercih edilir. Sokak lezzetleri içinde yer alan tavuk ve pilavın yanı sıra nohutlu pilavda çok ekonomik ve en lezzetli yemekler arasında yer alır. Aynı zamanda lapa pilav da kilo almayı hızlandırır. Bu nedenle de özellikle de diyetteyken olabildiğince pirinçten uzak durmak gerekir. Bir porsiyon pilav üstü etin kalori değerleri de şu şekildedir;

1 porsiyon pilav üstü etin içinde yaklaşık olarak 470 kalori bulunur.

False