Gelinim Mutfakta mişöriz tarifi: Arnavut pilavı mişöriz nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Balkan mutfağı mişöriz yemeği tavuk kapama olarak da biliniyor. Arnavut pilavı mişöriz yiyenlere fırında pilav ve tavuk yemeği şöleni yaşatıyor. Peki, mişöriz nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? İşte, Arnavut pilavı mişöriz tarifi ve yapılşı...
Arnavut pilavı mişoriz lezzeti ve sunumuyla dikkat çekiyor. Fırında tavuk kapama olarak da adlandırılıyor. İşte, mişöriz Balkan yemeği tarifi detayları...
MİŞÖRİZ MALZEMELERİ
700 gram tavuk kanat ya da but
3 su bardağı pirinç
6 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
100 gram tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
MİŞÖRİZ NASIL YAPILIR?
Tavukları düdüklü tencereye alıp üzerine 8 su bardağı su ekleyin.
Kapağını kapattığınız tavukları haşlanmaya bırakın.
Tavuklar haşlanırken soğanı yemeklik doğrayın.
Tereyağını bir tencerede ısıtıp soğanları yağda kavurun.
Salçayı, tuzu ve baharatları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Pirinçleri yıkayıp süzün ve tenceredeki soğanlara ilave edin ve 5 dakika daha kavurun. Kavrulan pirinçleri bir fırın kabına aktarın.
Üzerine tavuğun haşlama suyunu süzüp ekleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pilavı 10 dakika kadar pişirin.
Ardından tavukları da pirinçlerin üzerine dizip tepsiyi yeniden fırına verin.
Sıcaklığı bu kez 200 dereceye çıkarıp 20 dakika daha pişirin.
Tavuklar iyice kızaracak ancak pilav hafif sulu kalacak şekilde olmalı. Bu nedenle pilav suyunu tamamen çekerse fırından almadan önce üzerine 1 kepçe kadar daha tavuk suyu gezdirebilirsiniz.
Üzerine bir tepsi kapattığınız pilavı 10 dakika dinlendirip demlendirin.
Ardından sıcak servis yapın. Afiyet olsun…