Kestaneli pilav tarifi: Kestaneli yılbaşı pilavı (iç pilav) nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Yeni yıl sofralarında yılbaşı menülerinin vazgeçilmezi kestaneli pilav bu yıl da aranan tarifler arasında yer alıyor. Hindiyle birlikte servis edevileceğiniz enfes bir kestaneli iç pilav hazırlamak istiyorsanız, işte tam kıvamında kestaneli pilav tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
Yeni yıla evde sevdikleriyle mğkellef bir sofra hazırlayarak girmek isteyenlerin ilk tercihi hindi tarifi ile kestaneli pilav tarifi oluyor. Dilerseniz kestaneli pilav ile hindi dolma, bıldırcın dolma yapabilir ya da sevdiğiniz bir et yemeğinin yanına servis edebilirsiniz. Peki, kestaneli iç pilav nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, kestaneli yılbaşı pilavı tarifi detayları...
KESTANELİ PİLAV MALZEMELERİ
3 su bardağı pirinç
100 gram kuş üzümü
200 gram kestane
1 soğan
100 gram tereyağı
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karanfil
4,5 bardak sıcak tavuk suyu
100 gram kuru kayısı
100 gram Antep fıstığı
1 demet dereotu
KESTANELİ İÇ PİLAV NASIL YAPILIR?
Pirinci yıkayıp süzün. Kuş üzümü ve kabuklarını soyduğunuz kestaneyi sıcak suda bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Sıcak tavuk suyunu ilave edin ve kapağı kapalı olarak pişirin.
Pirinçlerin suyunu çekmesine yakın yumuşayan kuş üzümü, kestane, küp doğradığınız kuru kayısı, ince kıydığınız dereotu ve Antep fıstığını ilave edip karıştırın. Kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak 10 dakika dinlendirin. Fırında tavuk ile sıcak servis yapın.