T Hücresi haberleri sayfasında T Hücresi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 186 T Hücresi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bilim insanları ve ilaç firmaları koronavirüs salgınında en büyük silahımız olan Kovid-19 aşılarının yeni ortaya çıkan varyantlara dayanıklı olması, daha kolay saklama ve uygulama koşullarına sahip olması ve daha uzun süreli koruma sağlaması için sürekli olarak kontrol altında tutuluyor ve yeni bilgiler ışığında güncelleniyor. İngiltere'den gelen son haber bu yeni nesil aşıların habercisi olarak sevinçle karşılandı.
#KoronavirüsVirüsler, bir hücreye bulaşma şansı bulamadan antikorlar tarafından vücuttan da çıkarılabilir. Antikorlar, istilacı patojenleri spesifik olarak tanıyan ve onlara bağlanan (yapışan) proteinlerdir. Bu bağlanma, virüsün yok edilmesinde birçok amaca hizmet eder. Peki, bunu sağlayan T Hücresi nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#T HücresiKoronavirüs salgınına karşı en büyük silahımız olan Kovid-19 aşılarıyla ilgili araştırmalar devam ediyor. Türkiye'ye gelecek hafta sonuna kadar 12 milyon BioNTech aşısının gönderileceği haberlerinden sonra gözler bir kez daha mRNA aşılarına çevrildi. Peki bu aşılar ne kadar etkili? BionTech aşısıyla ilgili neler biliyoruz? İşte mRNA aşılarıyla ve 'T hücresi' yanıtıyla ilgili bildiklerimiz...
#BiontechKoronavirüsle ilgili araştırmalar Kovid-19'a karşı antikorların üç ay gibi kısa bir sürede yok olabileceğini gösteriyor. Ancak sırları henüz tam çözülmemiş T hücreleri ile ilgili ufukta beliren yeni umutlar da var. Özellikle aşılamada umutları kıran ve bağışıklık konusunda korku yaratan mutasyonlara karşı T hücrelerinin çare olabileceği açıklandı.
#KoronavirüsT hücreleri, lenfositlerin bir alt kümesini oluşturur ve bağışıklık yanıtında önemli bir yere sahiptir. 'T' kısaltması timüsden gelmektedir ki timüs bu hücrelerin son olgunlaşma evrelerinin geçtiği organdır. Peki, T Hücresi nedir ve görevleri nelerdir? İşte, T Hücresi için merak edilen bazı bilgiler
#T HücresiKoronavirüs geçirdikten sonra insanlarda antikor meydana geldiğini ve bazı hastalarda 3-4 ay sonra antikorun iyice azalarak, tamamen kaybolduğunu dile getiren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, “Kovid-19’u yenmiş bir kişi virüsle tekrar karşılaşsa bile T hücreleri ile sağlanan bağışıklık sayesinde korunabilir” dedi.
#T HücresiDünyanın ilk mRNA akciğer kanseri aşısı hastalarda denenmeye başlandı. Türkiye dahil yedi ülkede gerçekleştirilen klinik denemeler kapsamında İngiltere’de bir hastaya ilk doz aşı yapıldı. Peki akciğer kanseri aşısı hastalıkta neleri değiştirebilir? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkSonuçları geçtiğimiz hafta kamuoyuyla paylaşılan yeni bir araştırma, D vitamininin kansere karşı mücadeledeki rolüne ilişkin çok ilginç detaylar ortaya koydu. Peki bu ne anlama geliyor?
#D VitaminiD vitamini ihtiyacımızı sadece besinlerle karşılamamız mümkün değil. Güneşlenmek şart. Yumurta, yağlı balıklar, hayvansal yağlar, etler, süt ürünleri, sakatat grubu besinlerin bazılarında da bir miktar D vitamini var ama bunlarla ihtiyacımızın en fazla yüzde 10’unu karşılayabiliriz. Geriye kalan yüzde 90’ı için güneşe, güneşlenmeye, cildimizi güneşle buluşturmaya mecburuz. Ayrıca bilelim ki güneşlenerek bedenimizde ürettiğimiz D vitamini, takviye olarak yuttuğumuz D vitamini kapsül, şurup ve damlalarından çok daha etkili ve değerlidir.
#1Lenfositin vücutta savunma mekanizmasıdır. Genellikle pek çok kişi tarafından bilinmemektedir. Yapılan kan sayımında bu hücrelerin düzeyi sağlık açısından çok önemlidir. Peki Lenfosit (LHM, LHMph) nedir? Lenfosit değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere Lenfosit hakkında merak edilenleri detaylı bir şekilde açıkladık.
#SağlıkKanser ilacının direkt tümöre enjekte edilmesi, kanda dolaşan tümör DNA’sının tespiti, bağışıklık sistemindeki T hücresinin genetiğinin değiştirilerek kanserli hücreye savaş açması, akıllı ilaçlar, yeni moleküller, radyoterapide nokta atışı yöntemi ve hatta kanser aşısı… Yakın gelecekte kanser de kronik bir hastalık gibi mi kabul görecek? Dün yani 4 Şubat, Dünya Kanser Günü’ydü. Bu vesileyle de tanı ve tedavilerdeki en yeni teknikleri doktorlara sorup özetledik.
#Kanser2020’den bu yana ilk defa bu kışı koronavirüs salgınının tedbirlerinden uzak geçiriyoruz. Ancak grip vakalarında önceki yıllara göre belirgin bir artış var. Doktorlara bu sezon hasta olup olmadıklarını, olduklarında nasıl iyileştiklerini sorduk. Özel tariflerini, yıllardır uyguladıkları püf noktalarını öğrendik...
#GripSon dönemde, "Annem, babam, eşim, oğlum hepsi aynı anda Covid geçirdi, bir tek bana bir şey olmadı" diyenleri çok duymaya başladık. Peki bu insanların sırrı ne? Sadece şanslılar mı yoksa başka bir şey mi? İngiltere ve Brezilya'da yürütülmekte olan araştırmalar, bu sorunun yanıtının sadece o kişileri değil hepimizi ilgilendirebileceğine işaret ediyor. İşte tüm ayrıntılar...
#COVID-19Koronavirüsün adını Aralık 2019’da duyduk. Sonra hayatlarımıza hızla girdi ve her şeyi geri dönüşü olmayacak şekilde değiştirdi. Peki siz hâlâ Covid-19’a yakalanmayanlardan mısınız? Eğer böyle düşünüyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Nasıl mı? İşte Wall Street Journal'ın çarpıcı makalesi ve kritik uzman görüşleri…
#COVID-192 yılı aşkın bir süredir hayatımızda olan koronavirüs dünyanın dört bir yanında can almaya devam ederken Bill Gates'ten çok konuşulacak bir açıklama geldi. Gates, Omicron varyantının yüksek düzeyde doğal bağışıklık oluşturduğunu ve aşılardan daha hızlı dünyaya yayıldığını itiraf etti.
#Bill GatesKoronavirüs salgınının ikinci yılına yaklaşırken hayatımıza giren Omicron varyantı bir anda hastalığın seyrini değiştirdi ve gündeme damgasını silinmeyecek şekilde vurdu. Omicron varyantını keşfeden ve dünyaya duyuran kişilerin başında gelen Güney Afrikalı doktorun sözleri ise yaşanan kâbus dolu anlara ve paniğe bambaşka bir boyut getirdi...
#OMICRONDünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19'un patlak vermesinden iki yıl sonra, yüksek aşılama oranları, daha hafif Omicron varyantı ve kışın sonu nedeniyle Avrupa'nın yakında "uzun bir huzur dönemine" girebileceğini söyledi.
#DSÖDünyanın en hızlı süper bilgisayarı Fukagu'nun yaptığı Covid-19 simülasyonu, 15 dakikalık ve 50 santimetre mesafeden yapılan konuşmalar sırasında Omicron mutasyonundan enfekte olma riskinin, maske takan kişilerde yaklaşık yüzde 75 daha düşük olduğunu ortaya koydu.
#OmicronKoronavirüs son dönemde Omicron varyantı ile gündemde. Önceki versiyonlara göre daha bulaşıcı olan Omicron'dan iyi bir haber geldi. Yeni bir araştırma, Kovid-19'dan uzun süreli korunmada rol oynadığı düşünülen güçlü bağışıklık hücrelerinin Omicron'u tanıyabildiğini buldu.
#OmicronFlurona, ilk olarak 2 Ocak günü İsrailli yetkililerin yaptığı bir açıklamayla gündeme geldi. İki hamile kadının Covid ve grip testlerinin pozitif çıkması üzerine bu durum flurona olarak adlandırıldı ve bir anda herkes onu konuşmaya başladı. Son haftalarda influenza’nın da aşırı derecede artmış olması nedeniyle, bu durumun yaygınlaşması sağlık uzmanlarının en çok korktuğu senaryoların başında geliyor. Peki nedir bu flurona, kimler risk altında, ülkemizde görüldü mü?
#FluronaYaygın aşılama ve tüm dünyada alınan etkili tedbirlerle hızını kestiğimizi düşündüğümüz koronavirüs salgını Omicron varyantının etkisiyle yeniden bir kâbusa dönüşmüş durumda. Bilim insanları ise bu bol mutasyonlu varyantı daha iyi tanımak ve daha kolay yenebilmek için araştırmalarına devam ediyor. T hücreleri, daha önceki salgın dalgalarında olduğu gibi Omicron dalgası için de umut vaat ediyor...
#OMICRONCovid pandemisinin ilk gününden beri bağışıklık konusu gündemimizden düşmüyor. Hepimiz bağışıklığımızı "güçlendirmek" için verilen tavsiyeleri bir ucundan tutmaya çalışıyoruz. Ancak bazı uzmanlara göre, bağışıklığı güçlendirme hepimiz için doğru hareket değil, hatta bazılarımızın bağışıklık sistemleri gereğinden fazla çalıştığından frene basmamız gerekiyor. Peki kim o bağışıklığı fazla çalışanlar ve ne yapmaları gerekiyor? Hepsi içeriğimizde...
#Bağışıklık SistemiÇin ve İngiltere’de üzerinde çalışılan iki farklı yeni nesil aşı, salgınla olan mücadelede yeni bir umut kapısı araladı. Çin’deki aşı dünyanın ilk solunabilir Covid-19 aşısı olarak tanıtıldı. Diğer aşı ise mikro iğnelerle cilt bandı tasarımına sahip ve T-Hücrelerini harekete geçiriyor. Peki bu aşılar korona ile mücadelede nasıl bir rol oynayabilir? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#KoronavirüsBilim insanları ve ilaç firmaları koronavirüs salgınında en büyük silahımız olan Kovid-19 aşılarının yeni ortaya çıkan varyantlara dayanıklı olması, daha kolay saklama ve uygulama koşullarına sahip olması ve daha uzun süreli koruma sağlaması için sürekli olarak kontrol altında tutuluyor ve yeni bilgiler ışığında güncelleniyor. İngiltere'den gelen son haber bu yeni nesil aşıların habercisi olarak sevinçle karşılandı.
#KoronavirüsT hücresi Koronavirüs tedavisinde öne çıkması dolayısıyla merak uyandırdı. T hücreleri, lenfositlerin bir alt kümesini oluşturur ve bağışıklık yanıtında önemli bir yere sahiptir. 'T' kısaltması timüsden gelmektedir ki timüs bu hücrelerin son olgunlaşma evrelerinin geçtiği organdır. Peki, T Hücresi nedir ve görevleri nelerdir? İşte, T Hücresi için merak edilen bazı bilgiler
#T Hücresi Hangi Besinlerde VarVirüsler, bir hücreye bulaşma şansı bulamadan antikorlar tarafından vücuttan da çıkarılabilir. Antikorlar, istilacı patojenleri spesifik olarak tanıyan ve onlara bağlanan (yapışan) proteinlerdir. Bu bağlanma, virüsün yok edilmesinde birçok amaca hizmet eder. Peki, bunu sağlayan T Hücresi nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#T Hücresi