Yoğun çalışma temposu arasında yılbaşı sofrası kurmak gözümüzde büyüyebiliyor. Mutfakta mesai harcamadan mükellef bir sofraya konmak isterseniz çözüm paket serviste. Üstelik artık eve sipariş verebileceğimiz yiyecekler hem içerikte hem de çeşitte oldukça zengin. Yazarımız Ebru Erke’ye mutfağına ve lezzetine güvendiği adresleri sorduk.
#YılbaşıBu sefer bir hikâyeler diyarına, bambaşka bir atmosfere, toprağın yapabileceklerini görmeye ve bir meyvenin evrilişine doğru yolculuğa çıkarıyorum sizi... Rotamız Tekirdağ! Sıcacık insanları, bozulmamış doğası, içinde güneşi saklayan ayçiçekleri ve morun en güzel tonunda lavanta tarlalarıyla güzel bir hafta sonu için kalabalıktan uzakta harika bir köşe…
#TekirdağAkademisyen “Biz çocukluktan itibaren kimseye karışmamayı öğreniyoruz” diye anlatıyor. Öğretmen “Burada kadın olmak özgürlük demek” diyor. Gazeteci “İşin sırrının acele etmemek” olduğunu söylüyor. Burası Trakya. Telaşsız, stressiz, hırçınlıktan azade insanlar, hayattan daha çok tat almanın yollarını arayıp buluyor. ‘Trakya kafası’ neden huzur vaat ediyor?
#TrakyaÖzellikle Fransız, İtalyan ve İspanyol mutfağında, kuyruk sokumundan şahane yemekler yapılıyor. Bizde de ana yemeği ‘sığır kuyruğu’ olan Levent’teki Oxtail’i bu yeni konseptinden dolayı alkışlıyorum. Ancak yemeklerin lezzeti için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Restorana ilk gittiğimde çok memnun kalmıştım, ancak ikinci gidişimde karnabahar püresi üzerindeki sığır kuyruğuna gerekli özen gösterilmemişti.
#OxtailZeytin hasadı, cevizlerin toplanması, bağbozumu, balık sezonu, derken bir an durup düşündüm: Doğa tüm bereketini gösterirken ‘hazan mevsimi’ diyerek galiba sonbahara haksızlık ediyoruz. Sosyal yaşam da farklı değil, kültür sanattan yeme-içme dünyasına, sinema filmlerinden televizyon programlarına etkinlikler ardı ardına başlıyor...
#Kelebek 2İyi bir güveçte çok katmanlı ve lezzet açısından birbirini bütünleyen bir yemek yersiniz. Asya mutfağında da etle sebzeler minik minik doğranıp wok’ta pişiyor ama yüksek ateşte ve hızlı piştiğinden hiçbir zaman gastronomik bir başyapıt haline gelemiyor. Ben olsam uluslararası yarışmalarda ülkemizi güveçle temsil ederim. Hem rüstik hem sofistike...
#Vedat Milorİyi bir güveçte çok katmanlı ve lezzet açısından birbirini bütünleyen bir yemek yersiniz. Asya mutfağında da etle sebzeler minik minik doğranıp wok’ta pişiyor ama yüksek ateşte ve hızlı piştiğinden hiçbir zaman gastronomik bir başyapıt haline gelemiyor. Ben olsam uluslararası yarışmalarda ülkemizi güveçle temsil ederim. Hem rüstik hem sofistike...
#GüveçEn güzel sahiller bizde, en güzel yollar ve yaylalar da. Yemekler tüm lezzetiyle pişiyor, melodiler havaya karışıyor, tarih kendini hatırlatıyor... Ağustos ayı benzersiz seyahatlerle dolu. Denizi özleyenlere, yayla düşkünlerine, gurmelere, müzikseverlere, geçmişe dalıp gitmek isteyenlere biçilmiş kaftan, beş ayrı tatil...
#ZeytinliEn güzel sahiller bizde, en güzel yollar ve yaylalar da. Yemekler tüm lezzetiyle pişiyor, melodiler havaya karışıyor, tarih kendini hatırlatıyor… Ağustos ayı benzersiz seyahatlerle dolu. Denizi özleyenlere, yayla düşkünlerine, gurmelere, müzikseverlere, geçmişe dalıp gitmek isteyenlere biçilmiş kaftan beş ayrı tatil…
Survivor’dan ve Muhteşem Yüzyıl’dan tanıdığımız oyuncu Merve Oflaz, şimdilerde Güzel Köylü dizisinde rol alıyor. Bunun yanında kendi açtığı pilates stüdyosuyla ilgilenen Oflaz, seyahat kelimesinin özgürlükle eşanlamlı olduğunu düşünüyor. Seyahat etmekten asla yorulmadığını söyleyen Oflaz’ın favori mekânları şöyle...